Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?

HUOMIO! Huoltokatko 15.9.2014 klo. 12.00 - 16.9. klo. 10.00
Päivitämme keskustelualustaa ja foorumi on päivityksen ajan lukutilassa.

Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Koti > Lemmikit
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut
16.08.07, 17:02   #1 (linkki)
koirulit mukaan
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
koirien kanssa matkustus

Moikka.

Osaisko joku auttaa tälläsessä asiassa. Ollaan mietitty matkustaa autolla euroopan halki suomeen, ja otettais kaksi koiraa mukaan. Millainen karenteeni suomessa on? Tarviiko edes koiria laittaa karanteeniin? Ja onnistuuko maiden läpi ajo koiruleiden kanssa ilman sen suurempia ongelmia? Ei olla ennen koiria kotimaasta (EU) muualle viety, enkä oikein tiedä mistä aloittaa faktojen haku. Tietäiskö joku mihin voisin vaikka soittaa ja kysyä? Siis suomessa. Siellä kuitenkin ollaan kolmisen viikkoa.

Kiitos
  Vastaa viestiin
16.08.07, 20:24   #2 (linkki)
LLL
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei ole karanteenia, maa- ja metsätalousministeriön sivuilta taitaa löytyä ohjeita eläinten kuljetuksesta...googlaa siis.
  Vastaa viestiin
17.08.07, 08:26   #3 (linkki)
larelli.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lue myös eviran sivuilta ohjeet: http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/tuonti_ja_vienti/koirat__kissat_ja_fretit/
  Vastaa viestiin
17.08.07, 09:10   #4 (linkki)
muistaakseni..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
...ainakin n 3 vuotta taaksepäin kaverini piti kiertää Ruotsi, ja tuli Keski-Euroopasta Saksan kautta Suomeen. En tiedä miten nyt on, mutta siis Ruotsin kautta ei tuolloin voinut tulla, tosin en osaa sanoa oliko kiinni jostain tietystä rokotteesta tms (ko. koiralla on kyllä passit ja sirut sekä yleiset rokotukset kunnossa:).

Ruotsin kautta kulkeminen kannattaa varmaan tarkistaa, toivon mukaan sieltäkin jo pääsisi yhtä helposti kuin muiden maiden kautta.
  Vastaa viestiin
17.08.07, 13:21   #5 (linkki)
larelli.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ruotsi ja Norja vaatii rabieksen vasta-ainetodistuksen, joten jos sitä ei ole, niin ko. maahan ei ole mitään asiaa. Sekin löytyy tuolta eviran sivuilta.
  Vastaa viestiin
17.08.07, 15:07   #6 (linkki)
miimi*
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
En nyt sanoisi ihan noinkaan, ettei ole mitään asiaa... Toki ne on hyvä ottaa varuulta kun kyseisiin maihin menee, mutta kertaakaan en ole passia ym. koiraan liittyviä papereita joutunut näyttämään. Ja rajan ylityksiä on ollut jo monia tämän parin vuoden aikana. Matkustetaan pääasiassa autolla ja laivalla. Lentokoneella matkustettaessa kyllä piti papereita esitellä...
  Vastaa viestiin
17.08.07, 16:01   #7 (linkki)
kissaemo
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Rabies

Tavallisen huolettomia tullitarkastajia jos eivät ole papereita kysyneet. Suomeen idästä salakuljetetut koirat ja kissat tuovat mukanaan ties mitä pöpöjä
  Vastaa viestiin
20.08.07, 11:12   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 242
ei meiltäkään kysytty papereita vaikka oltiin ajettu läpi koko itä-euroopan.
  Vastaa viestiin
20.08.07, 12:45   #9 (linkki)
larelli.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
No ok, voihan maahan toki mennä, mutta jos niitä papereita esim. maasta poistuessa kysytään, eikä kaikkia tarvittavia ole mukana niin voi varautua jättämään lemmikkinsä karanteeniin. Kumpi sitten on parempi, ottaa riski ilman papereita vai nähdä sen verran vaivaa, että käy ottamassa sen verikokeen mistä vasta-aineet tutkitaan, ja hankkii tarvittavat paperit ja dokumentit, ja matkustaa sitten huolettomin mielin. Jokainen päättäköön itse. Minä päätin hommata vasta-ainetodistuksen Norjan reissulle, vaikka sitä ei missään vaiheessa kysyttykään. Ja kun hoitaa rokotukset ajallaan niin vasta-ainetodistus on voimassa loppuiän.
  Vastaa viestiin
29.08.07, 16:25   #10 (linkki)
à
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 76
Rabies-rokotus on pakollinen kaikissa Euroopan maissa, joten ei se Ruotsin hankaluus siinä ole. Joka maahan tarvii rabies-paperit sekä koiran "henkilöllisuuspaperit" sikäli kun ne jossakin kysytään.

Ruotsiin ja Englantiin on enemmän rajoituksia kuin muihin Euroopan maihin. Ruotsiin on hankala viedä koiria, koska Ruotsi vaatii ennen Ruotsin matkaa verikokeet (tietenkin omalla kustannuksella) Ruotsin valtion hyväksymän laboratorion tutkimat tulokset. Ruotsin maatalousministeriölle pitää myös maksaa läpikuljetuksesta, ennen se oli muistaakseni 450 kruunua ja pikalupa eli vain 4 viikkoa ennen hyväksytty lupa maksaa tuplahinnan, siis kallis ja monimutkainen operaatio.

Kun verikokeitten tulokset on oltava tarpeeksi tuoreet, mutta lupa tuloksineen pitäisi anoa kaksi kuukautta ennen matkaa. Ja jos Suomessa viipyy koiran kanssa useamman viikon, paluupaperit ja kokeet on tehtävä Suomessa, koska edelliset paperit eivät ole enää voimassa. Siis se mahdollinen säästö, joka tulisi Ruotsin kautta ajosta, menisi koiran matkakustannuksiin verikokeineen ja eläinlääkärimaksuineen ja maatalousministeriön lupineen.

Suomeen tuotava koira tarvitsee tietenkin rokotustodistukset, mutta tuoreen todistuksen eläinlääkärin tekemästä heisimatolääkityksestä. Käytännössä niitä koiran papereita ei Suomen puolella juuri tutkita. Ruotsissa tutkitaan ja myös tarkistetaan, ettei kysymys ole Ruotsissa kielletystä rodusta, kuten pitt bull, Amerikan buldoggi jne.
  Vastaa viestiin


27.10.11, 23:04   #11 (linkki)
Ira
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
koiran kanssa matkustaminen

Pystyisikö joku kertoo mitä papereita tarvitaan kun matkustaa koiran kanssa Helsinki-New York.
  Vastaa viestiin
20.11.11, 12:12   #12 (linkki)
Anttu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Miten ne ruotsalaiset valvoo tuota, kun sinne kuitenkin voi ajaa pohjoisessa maantietä pitkin ilman minkäänlaisia tulleja ja tarkastuksia? Sen kun menee asuntoautossa koira kyydissä. Onko kokemuksia?
  Vastaa viestiin