Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Koti > Sisustus
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
08.04.09, 13:25   #1 (linkki)
nipsukka
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Keltainen lastenhuoneen seinä?

Lasten huoneessa on yksi ikkuna pohjoiseen. Lattia on pyökkilaminaattia ja kalusteet legopalikoiden värisiä sekä valkoisia. Ajattelimme maalata yhden seinän legon keltaisella ja muut valkoisella. Miltä kuulostaa? Onko legon keltainen liian vahva vai sopiiko lastenhuoneeseen joka saa tietysti olla iloinen?
  Vastaa viestiin
08.04.09, 14:07   #2 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20577
Minä en niin vahvaa ainakaan laittaisi vaan pastelli keltaisen, mutta, jos pidätte niin vahvasta väristä ja etenkin, jos vielä lapsikin pitää niin mikä ettei.
  Vastaa viestiin
08.04.09, 15:36   #3 (linkki)
x-odottaja
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Minusta kirkas keltainen väri toimii hyvin lastenhuoneessa muiden kirkkaiden värien kanssa ja erityisesti silloin kun valkoista on riittävästi tasapainottamassa. Murrettuja ja pastellivärejä ei kannata sitten enää sekoitella perusvärien kanssa. Tosin neutraalit luonnonvärit, harmaat ja ruskeat, sopivat mielesäni kyllä kirkkaiden värienkin kanssa.
  Vastaa viestiin
08.04.09, 15:47   #4 (linkki)
feng shui
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Haluatko lapsellesi levottomia öitä? Jostain muistan lukeneeni, että keltainen väri aiheuttaisi levottomutta.
  Vastaa viestiin
08.04.09, 20:59   #5 (linkki)
Mademoiselle
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Maalaa ihmeessä keltaiseksi (jos kyllästytte tai lapset, voi aina kokeilla jotain muuta väriä) Varsinkin pohjoissuuntaiseen ns. kylmään valoon tuo keltainen lämpöä ja pirteyttä.
Jos muutkin seinät ovat maalattavia valitse Tikkurilan sisustajan värikartasta joku lämpöinen valkoinen sävy. Niillä saat kivan säväyksen. Tavallinen maalarinvalkoinen kun loppujen lopuksi kova sävy. Voit vielä tasapainottaa seinää sisustustarralla, jos sitä vasten ei ole paljon kalusteita.
  Vastaa viestiin
08.04.09, 22:41   #6 (linkki)
Nipsukka
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kiitos kaikille vastauksista! Luulen, että kokeilemme tuota legon keltaista yhdelle seinällä ja muille seinille lämpimäksi sävytettyä valkoista.
  Vastaa viestiin
09.04.09, 21:56   #7 (linkki)
dfdff
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Vaaleampi keltainen on parempi. Itselläni oli sellainen huone koko lapsuus- ja nuoruusiän.
  Vastaa viestiin
10.04.09, 23:24   #8 (linkki)
Nipsukka
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mielipieteitä otetaan edelleen mielellään vastaan. Rupesimme nimittäin miehen kanssa vielä miettimään jos maalaisimmekin kaikki seinät sävytetyllä valkoisella, kun tauluista, leluista ja kalusteista tulee kuitenkin väriä huoneeseen. Vaikka toisaalta kyllähän lastenhuoneessa voisi yhdessä seinässäkin olla väriä, mutta ei ehkä kuitenkaan aivan niin vahvaa kuin aluksi suunnittelimme.
  Vastaa viestiin
11.04.09, 18:07   #9 (linkki)
dfdff
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kyllä valkoisilla seinilläkin saa varsin iloisen ja värikkään lastenhuoneen. Meillä on lähes valkoiset, aavistuksen beigeen sihtaavat, kohokuviotapetit kaikissa makuuhuoneissa. Lastenhuone on silti oikein pirtsakka, koska siellä on vahvan keltaiset pupukuvioiset verhot, punainen hevonen ja tuolit, vihreä pöytä, pinkkiä laatikoissa ja päiväpeitossa. Samoin muista leluista ja lelulaatikoista tulee väriä. Meillä ainakin olisi jo liian rauhatonta, jos vielä seinätkin olisivat värilliset.
  Vastaa viestiin
13.04.09, 22:48   #10 (linkki)
akroiu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Meillä leikki-ikäisen tytön huoneen yksi seinä on keltainen ja siinä on värikkäitä palloja maalattu boordiksi. Ikkuna on itään päin, joten huone on erittäin valoisa ja aurinkoinen! Väriä löytyy myös verhoista, joista pallot bongattu seinään. Mutta mielestäni leikki-ikäisen huone saakin olla värikäs. Katsellaan näin vielä pari vuotta ja sitten hillitympään... ehkä :-)
  Vastaa viestiin


14.04.09, 14:13   #11 (linkki)
yks tapetoija
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Meillä oli alunperin aikuisten makuuhuoneessa lasikuitutapetti seinällä, ja sitten maalattu voimakkaan keltaiseksi. En väittäisi nukkuneeni kovin levottomasti, ja aamulla oli ihana herätä aurinkoiseen sävyyn, kun ikkuna oli itään. Huone on nyt tyttären huoneena, eikä ole halunnut maalattavaksi pois, ainakaan vielä. Hän pitää väreistä, peitossa ja verhoissa on vihreää ja turkoosia, matoissa vihreää ja pinkkiä.
  Vastaa viestiin
14.04.09, 22:54   #12 (linkki)
Nipsukka
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kiitokset uusista vastauksista! Olemme nyt päättäneet maalata yhden seinän keltaisella ja muut seinät sävytetyllä valkoisella. Keltainen ei ole ihan niin vahva kuitenkaan kuin aluksi suunnittelimme, vaan pastellisempi (Tikkurilan väri H390 jos se jollekin sanoo jotakin). Toivottavasti näin tulee iloinen aurinkoinen huone.
  Vastaa viestiin