Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?

HUOMIO! Huoltokatko 15.9.2014 klo. 12.00 - 16.9. klo. 10.00
Päivitämme keskustelualustaa ja foorumi on päivityksen ajan lukutilassa.

Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Liikunta ja terveys > Klinikalla
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut
12.10.06, 12:00   #1 (linkki)
sirkku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
käsien puutuminen ja kihelmöinti

Mistä voisi johtua käsieni kihelmöinti joka jatkunut päivittäin kohta viikon ajan?? Tämä keskittyy vain vasempaan käteen.
Myös joinain päivinä jaloissa tuntunut vastaavaa. Teen istumatyötä, mutta mitään vastaavia ongelmia ei ole ollut, eikä selänkään suhteen.

Veljeni vaimolla on ms-tauti, joka alkoi puutumisella jaloissa...heräsi heti pelko samasta!
  Vastaa viestiin
12.10.06, 13:50   #2 (linkki)
minna
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Käsien puutuminen on yleinen oire ja useimmiten merkki niska-hartia-alueen jännityksistä tai kireydestä. Nyt vaan taukojumppa kunniaan ja kunnon ventykset kehiin.

Itsellänikin kävi ensin mielessä ms-tauti kun paikat puutuili, mutta ei aina kannata ajatella pahinta. Ms-tauti on kuitenkin aika harvinainen ja oireet todella haittaavia, ei mitään normaalin puutumisen tunnetta.
  Vastaa viestiin
12.10.06, 17:50   #3 (linkki)
laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Minulla on nyt vuoden ajan puutunut vasen käsi melkein joka yö! Se on todella ärsyttävää! Joskus myös oikea on puutunut. Joskus kädet puatuvat myös valveilla kun pidän niitä kauan paikoillaan makuuasennossa. Ei kivaa!
  Vastaa viestiin
12.10.06, 18:02   #4 (linkki)
sirkku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
minna,
voiko puutuminen johtua hartioista-niskasta, vaikkei seutu muuten tunnu jäykältä tai kireältä? Minulla on välillä ollut niskat tosi jumissa,mutta nyt aikoihin ei mitään.

Jännä kun nämä kihelmöinnit alkoi kuin salama kirkkaalta taivaalta :)
  Vastaa viestiin
13.10.06, 09:59   #5 (linkki)
minna
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
sirkku,

Mullakin puutumiset ja kihelmöinnit tulivat kuin salama kirkkaalta taivaalta, en ollut edes ajatellut, että oireet voisivat johtua niskasta. Vasta kun tarkemmin ajattelin, niin teen tosi staattista työtä ja olen monet vuodet laiminlyönyt venyttelyä ja muutakin liikuntaa. Mulle sanoi hierojakin, ettei niska tai hartiat tunnu kireiltä, vaikka neurologin diagnoosi oli jännitysniska. Jännitysniskaan kuuluu just se, ettei mitään kireyksiä välttämättä tunnu.

Kuntosali, juokseminen ja uinti ei kuulemma oo suositeltavia lajeja näiden oireiden kanssa, sen sijaan kaikki pallopelit (erit. sulkapallo ja tennis) ja kuntonyrkkeily auttaa oireisiin.

Mullakin oli pari vuotta niskan suhteen ihan rauhallista aikaa, mutta nyt se sit alkoi oireilemaan yhtäkkiä. Neurologi sanoi, että yleensä aina noiden puutumisoireiden kanssa tullaan vastaanotolle siinä uskossa, että kyseessä on vähintäänkin ms-tauti, mutta usein syy on niskassa ja hyvänlaatuinen. Toivottavasti tämä vähän rauhoittaa :)
  Vastaa viestiin
21.12.10, 15:46   #6 (linkki)
eräs sa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lista aspartaamin sivuvaikutuksista.. noi on ihan suoraan sieltä. kokeilkaa lisäaineetonta ruokavaliota, purlkat ja sipsit pois ja yllättykää!!
  Vastaa viestiin