Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Liikunta ja terveys > Klinikalla
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
07.03.07, 15:50   #51 (linkki)
Simppa23
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Vieläkin tuntuu olevan kovastikin liikkeellä...2 naapuria sängyn omana ja avomieheni sisko lapsineen ja avomiehen isä.

Itse sairastin 1,5KK, loman jälkeen, ensin korvatulehdusta, viikon kuumeilun ja influenssan( en jaksanut edes syödä ollenkaan), sen jälkeen alkoi helvetilliset vatsakivut. Vatsa oli kuin afrikkalaisillä nälkää näkevillä lapsilla ja ylävatsaan sattui mielettömästi. 3 VK ajan oksentelin tyhjää tai juuri juotua, sekä mahanesteitä. Kävin 6krt lääkärissä ja kerran kävi jopa ambulanssi. Mitään en voinut syödä ja kaikki kuvotti. Nukuin silloin kun ei kamalasti oksettanut. Vessaan en enää loppuaikoina jaksanut kävellä ja pyörrytti..Kuumetta oli n.38..
Sairaalaan vaan ja tippaan..En usko että oli noro virusta mutta voiko syömättömyys muka saada ton kaltaiset mittasuhteet???
Pelkään vielä oksentamista ylikaiken ja halusinkin kuolla
  Vastaa viestiin
07.03.07, 18:58   #52 (linkki)
voimaton
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
sitäkö täälläkin

No nythän se ehkä löytyi vastaus minunkin outoon oloon. Lauantaista asti vatsa pirskatin kipeä ja pyöreä kuin nälkäänäkevällä afrikkalaisella lapsella. Ripuli kova. Ei okseta, eikä kuumetta, ellei hyvin vähän, mutta lihakset etenkin alaselkä niin kipeä, ettei muista milloin viimeeksi. Luulin ensin, että oli tullut lenkkeilystä ym. jumppaliikkeistä. Mutta miksi nyt, miksi ei jo aiemmin? Elikkä joku vatsatauti pöpö täälläkin.
  Vastaa viestiin
07.03.07, 18:59   #53 (linkki)
voimaton
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
lisäys

Pitänee vielä lisätä, että koko ajan töissä, mitä nyt la ja su vapaata. Enhän osannut kuvitellakaan, että joku vatsatauti pöpö. Nyt se sitten on kohta kaikissa muissakin, joika töissä tapaan.
  Vastaa viestiin
12.03.07, 13:49   #54 (linkki)
norolainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
No nyt se virus on mulla :( Neljättä päivää tässä ripuloin ja yökkäilen. Vatsassa on jatkuva pulputus ja välillä todella kivuliaita kramppeja...Lääkäri sanoi, että jotain pitäis yrittää syödäkin, mutta kun mikään ei pysy sisällä! Tuota Osmosalia juon, ja vichya ja välillä jaffaa. Mikä olisi helposti sulavaa ruokaa, jolla kannattaisi varovasti yrittää, on näet "hiukan" heikko olo, kun olen viimeksi syönyt perjantai-iltana. Banaani kai on hyvä, entä muita?
  Vastaa viestiin
12.03.07, 17:40   #55 (linkki)
oskies
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
vessanovenvartija myös

Torstain ja perjantain välisenä yönä heräsin puoli kahden aikoihin kuvotukseen.Aikani pyöriskeltyäni sainkin jo lähteä vessareissulle.Aamuun mennessa oli kuume noussut 38:aan.Oksentanut en ole kertaakaan,paitsi pientä yökkäilyä hampaita harjatessa.Perjantain makasin kuin tapettu mato pystymättä yhtään mihinkään.Lauantaiaamu valkeni ihan hyvän olon merkeissä ja kiittelin jo taudin lyhyyttä.Vaan ei pidä nuolaista,illalla oli helvetti valloillaan.Niin hirveä kivistys tuossa navan yläpuolella,että ajattelin jo itse puukolla kurkata mikä siellä piilee.Siitä se on sitten pikkuhiljaa tasoittunut.Mikään hyvä olo ei tod. ole vieläkään eikä ruoka maistu kuin väkisin.No tänään en ole juossu vessaan kun kuudesti,mutta lääkärini sanoi että näitä eri tapoja reagoida tähän tautiin on melkein yhtä paljon kuin ihmisiä.Kai tämä tästä,kun kerran koneelle jo pääsee. : ) Jatkoja kaikille.
  Vastaa viestiin
13.03.07, 15:27   #56 (linkki)
Sihvo
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Täällä selvitty norosta

Ensimmäinen päivä noron jälkeen kun tuntuu et pystyy vähän jo syödäkin... Kyllä toi tauti voi olla helvetillinen kokemus! Mustikkasoppa on kyllä loisto juttu tän taudin kanssa. Rauhottaa massua ja siinä on mukavasti nestettäkin. Pikaista paranemista kaikille!
  Vastaa viestiin
13.03.07, 17:59   #57 (linkki)
norolainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mulla tänään myös eka päivä, jolloin jokin pysyi sisällä. Söin mustikkakeittoa ja pari palaa paahtoleipää. Jospa se tästä.
  Vastaa viestiin
14.03.07, 09:26   #58 (linkki)
???*
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mistä te tiedätte että teillä on noro? Vai onko nykyään kaikki mahataudot noroa?
  Vastaa viestiin
14.03.07, 09:53   #59 (linkki)
-nyt-
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tällä hetkellä on liikkeellä noroa, kaksi eri muotoa (toinen rajumpi ja toinen lievempi), lisäksi myös rotaa ja jotakin muutakin mahavaivoja aiheuttavaa virusta. Myös A-virukseen voi kuulua vatsaoireita.
  Vastaa viestiin
15.03.07, 01:27   #60 (linkki)
noroillaan
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kauan teillä on kestäny koko juttu? Mulla alko eilen äkillisellä oksentelulla, vatsa näyttää ilmapallolta, ja tänää onkin ollu hankala päättää kumman pään pistäs ekana pönttöön. Kuume laskenu reiluun 37:aan eilisen 38:sta. Ketuttaa vaa ku ois tavallaa nälkä, mut vatsas muljuu ja sen jälkee pitää taas juosta.. Voi meitä! Enkä tiedä liittyyks samaan tautiin, mut kaiken kruunaa niskajäykkyys, joka jatkunu reilun vkon... Nii ja tää sit sairastaa Etelä-Suomes.
  Vastaa viestiin


15.03.07, 07:34   #61 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Varsinais-suomi
Viestejä: 2912
Meillä lähes kaikilla reilussa vuorokaudessa ohi. Mies taisi olla pahemmin taudin kourissa ja oli ripulissa puolitoista vuorokautta.
Oli kylläkin jo joulukuun alussa ja tyttäreni 3-v tyttö sen aloitti ja kahdeksan meitä sairasti 10 päivän aikana. Tarttui siis todella nopeesti.
  Vastaa viestiin
15.03.07, 11:18   #62 (linkki)
norolainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lääkärini arvioi, että tämä olisi noroa. Mulla oli tässä jo pari parempaa päivää, mutta tänä aamuna ripuli alkoi taas heti syömisen jälkeen. Joudun olemaan koko viikon poissa töistä. No, kuvittelisin, että tauti hellittää lähipäivien aikana (onneksi vkonloppu tulossa!) ja pääsen ensi maanantaina töihin.
  Vastaa viestiin
16.03.07, 21:05   #63 (linkki)
norolainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
mulla toinen oksennus-vapaa päivä, mut kuvottaa kyllä vielä ihan hemmetisti. Jotenki pallean kohalla tuntuu pahalta närästyksineen, ja eilinen yö meni röyhtäillessä kaikkee happamaa. Johan on perkele! Tais vatsa parka heittää sen verran volttia muutaman päivän, että palautuminen kiinteän ravinnon vastaanottamiseen kestää...
  Vastaa viestiin
20.03.07, 09:15   #64 (linkki)
Äiti31
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Heikentyykö virus?

Meillä miehen kanssa oli oireet vaikeimman kautta viikonloppuna. Kymmenkuinen tyttäremme säästyi tuolloin, mutta oksensi viime yönä kolme kertaa; mikään ei pysynyt sisässä. Nyt juonut jo kaksi tuttipullollista maitoa, ja onneksi näyttäisi pysyvän sisässä. Muten ei sairaan oloinen.

Mahtaako virus heikentyä, mikäli tartunta pitkittyy? Olisikohan siinä selitys, miksi hän onneksi näyttäisi säästyneen pahimmalta versiolta. Olen kyllä desinfioinut huushollia Kloritin kanssa!
  Vastaa viestiin
20.03.07, 09:42   #65 (linkki)
ddddddd
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Toisiin iskee pahemmin kuin toisiin, olisiko osittain yleiskunnosta ja immuniteetista (jota kenelläkään ei kai ole näitä noroviruksia vastaan) tai ihan vain sattumasta kiinni, että miten pahasti iskee kehenkin. Ystäväni sairasti myös viikonloppuna ihan järkyttävällä volyymilla taudin, jonka hän sai kaksi kertaa oksentaneelta ja päivän verran ripuloineelta mieheltään. Olisi luullut, että hän ei saa rajumpaa tautia, vaan toisin kävi.
  Vastaa viestiin
20.03.07, 23:35   #66 (linkki)
progepanda
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Yhteenveto?

Näyttäisi siltä, että liian monet tämän taudin kourissa ovat rimpuilleet. Mulla täällä kotipuolessa faija toissayönä alotti ripuloimisen, vettä tuli perseestä vuorokauden. Sitten äiti, jolla pahaksionnekseen alkoi oksentelu työpaikalla. Nyt hän on taudin kourissa kamppaillut yli 12 tuntia ja miettii että milloin sitä itse alkaa voimaan pahoin. Vatsassa jännitystä ja pierettää:) voi olla että pelko ja jännitys vain, mutta hyvin todennäköistähän on, että taudin sairastan. Niin haluaisin, että kokoaisimme tänne nyt mahd. paljon tietoa oireiluista ja kestosta. Minulla on ainakin sellainen fiilis, että nyt Noro on niin kova epidemia, että pitäisi tästä informoida Kansanterveyslaitokselle. Näyttäisi olevan uusi virustyyppi, koska niin moni sen on saanut.

Ja tottahan tuo, sattumasta kiinni kuinka voimakkaana sairastaa. Toinen ripuloi, toinen oksentaa ja kolmas sitten kaikkea maan ja taivaan väliltä. Haluaisin ehkäistä taudin puhkeamista niin paljon kuin mahdollista. Tämä ei nimittäin tätä menoa ole hellittämässä, jatkunee ainakin huhtikuun loppuun koko Suomessa. Vaikka tauti ei erityisen vaarallinen olekaan, voisi sanoa kuitenkin että nyt on tosi kyseessä. Vai pitääkö 2007 liputtaa "norovuotena" ?
  Vastaa viestiin
21.03.07, 10:30   #67 (linkki)
Käsien pesua
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Välttyä voi (tiettyyn rajaan asti) pesemällä saippualla ja lämpimällä vedellä käsiä usein - erityisesti ennen ruokailua ja vessassa käynnin jälkeen. Samoja käsipyyhkeitä ei kannata käyttää sairastuneiden kanssa. Kädestä suuhunhan se usein leviää, ovenripojen ym. kosketuspintojen kautta. Ja pisaratartuntana kai myös, mutta ei niin helposti niin, paitsi jos toinen juuri oksentaa vieressä.

Maitohappobakteereja kannattaa syödä ja pitää yleiskunto hyvänä. Tosi on, että se jyrää nyt niin voimalla, että helposti tulee, mutta sinnitellään ja toivotaan, että menisi pian ohi eikä tarttuisi.
  Vastaa viestiin
21.03.07, 10:31   #68 (linkki)
KTL
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
KTL tietää asiasta ja ovat julkaisseet ohjeitakin.
http://www.ktl.fi/portal/suomi/osiot/tietoa_terveydesta/terveys_ja_sairaudet/infektiotaudit/suolistoinfektiot/norovirus/
  Vastaa viestiin
21.03.07, 23:16   #69 (linkki)
progepanda
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ettei sattuisi väärinkäsitystä :)

Juu, kun puhuin KTL:stä olin siis hyvin tietoinen, että laitoksella on informaatiot ja ohjeet taudin ehkäisemiseksi, mutta siis kyseessä (tai ainakin liikkeellä) on uudenlaista virustyyppiä, joka näyttäisi olevan harvinaisen kovassa vauhdissa. Melkeinpä voisin puhua siis valtakunnallisesta vuoden vitsauksesta. Nimittäin olen kysellyt paljon ja näyttäisi melkeen jokaikisellä työpaikalla pyörivän tämä vittumainen viirus.

Elikkä mielestäni asia on jopa liian pimennossa ja tulisi ehkä ylempien tahojen miettiä strategiansa uudestaan, kun nyt kuitenkin "puoli suomea" haukkoo henkeään vessanpöntön äärellä. Tämä toki tulee erittäin kalliiksi yhteiskunnalle. Noh voi olla että liioittelen, mutta jotenkin näen koko homman erittäin suurena ongelmana.

Kolmas yö arjen keskellä asustan, muut asukit ovat tautia sairastelleet, mutta itse tauti ei ole ainakaan puhjennut kokonaan. (vastassa kiehuu kyllä vieläkin ;D)
Pikaisia paranemisia kaikille ja hyvää kevättä.
Ps. Siitepölyallergikkona koko touhu kuullostaa hyttysenpistolta Noroon verrattuna :)
  Vastaa viestiin
22.03.07, 09:04   #70 (linkki)
Käsien pesua ja eristystä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ihme tosiaan, ettei KTL ole ponnekkaammin valistanut siitä, ettei kannattaisi tukkia itseään puolikuntoisena ihmisten ilmoille, sillä noro leviää tosi herkästi. Vielä sen terve nuori tai aikuinen potee, mutta kroonikot, vanhukset ja pienet lapset ovat kovilla, kun nesteytys ei meinaa onnistua täysin kunnossa olevaltakaan. KÄSIEN PESUA LÄMPIMÄLLÄ SAIPPUAVEDELLÄ, PAPERIIN KUIVAUS, DESINFIOINTIHUUHDETTA JA AINAKIN KAKSI OIREETONTA PÄIVÄÄ ENNEN TÖIHIN MENOA.
  Vastaa viestiin


22.03.07, 10:23   #71 (linkki)
minniliinitär
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kyllähän sitä mielellään olisi sairauslomalla, mutta työnantaja vaatii töihin jo, vaikka sairaus ei ole täysin parantunut. Sairastutan siis todennäköisesti työkaverini.
  Vastaa viestiin
22.03.07, 11:12   #72 (linkki)
.......
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Voi sentään

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja minniliinitär
Kyllähän sitä mielellään olisi sairauslomalla, mutta työnantaja vaatii töihin jo, vaikka sairaus ei ole täysin parantunut. Sairastutan siis todennäköisesti työkaverini.
Jos olet vielä kipeä, et mene. Jos jaksat, niin pese käsiäisi, älä ole lähikontaktissa muihin (kättelyt yms), älä tee muille ruokaa ja pese kätesi vielä kerran.
  Vastaa viestiin
22.03.07, 11:18   #73 (linkki)
_____________
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mikä se sellainen pomo on, joka vaatii sairaana tulemaan töihin. No, käy ensi töiksesi hänelle tartuttamassa, niin oppii ehkä jotakin. Ei vainkaan, vaan hae lisää sairauslomaa. Varsinkaan ruokien kanssa tekemisissä olevat ovat avainasemassa tuossa karanteenissa eli 3 vkr ilman oireita ennen kuin töihin. Ja muillakin ainakin kaksi.Ei tästä muuten päästä ikinä.
  Vastaa viestiin
31.03.07, 09:03   #74 (linkki)
Tässä norosta lisää
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Joku kyseli juuri.
  Vastaa viestiin
04.04.07, 09:53   #75 (linkki)
äeti
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Norovirus

Me olemme täällä sairastaneet norovirusta (sekä suurin osa meidän läheisistä) nyt puolivuotias tyttö alkoi ripuloimaan mut ei onneksi oksenna..meneeköhän tuo sillä nopeasti ohi..? on saanu kyllä rotavirus rokotteen mut ei taidan tohon norovirukseen paljo vaikuttaa..
  Vastaa viestiin
Vastaa viestiin

Tagit
Tyhjä


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku