Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Perhe > Vanhempana
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
08.10.07, 20:20   #1 (linkki)
N.K.Ä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
7v. synttärit

Paljon on näillä palstoilla kerrottu ja kysytty, saatukin vinkkejä lasten synttärien järjestämiseen.

Meidän pojalla on kuukauden kuluttua synttärit, maagiset 7 vuotta tulee täyteen, reipas ekaluokkalainen on. Kavereita (poikia) aikoo kutsua synttäreille 4-6. Isä jää poikien kanssa kotiin, ja minä itse lähden pienempien sisarusten kanssa mummolaan. Näin saavat juhlia "isompien" tavalla :o).

Nyt sitten niitä vinkkejä kaivattaisiin, mitä tarjoilla, ja mitä toimintaa kannattaisi ajatella.
Suosikkilistalla on luonnollisesti kakku, jäätelö, sipsit, popcornit, limukkaa, keksiä, karkkia ja varmaan kaikkea muutakin, mitä paljon syötynä saa oksettavan olon :o).

Mutta olisiko ideoita? Millainen kakku olisi kiva, ja helppokin tällaisen poropeukalon valmistaa?
Entäs muut tarjottavat, olisiko niiden osalta jotain mielikuvituksellista tapaa?

Entäpä leikit/pelit? Mitä voisi ajatella vilkkaille pojille? Oma poikamme pelaa perinteisiä lautapelejä, mutta luulen ettei monikaan vieraaksi tuleva poika sellaisesta välitä.

Jotenkin tuntuu ettei itseltä, eikä pojaltakaan oikein ideoita löydy...

Vinkeistä kiitollinen äiti
  Vastaa viestiin
10.10.07, 13:49   #2 (linkki)
vinkkejä?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Eikö kellään?
  Vastaa viestiin
10.10.07, 13:54   #3 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Miksi sinun pitää lähteä kotoa pois toisten lasten kanssa, kun pojallasi on synttärit? Meillä on synttäreillä ollut tarjolla täytekakkua, pikkuleipiä ja suolaisena pieniä lihapullia, juustoa viinirypäleitä, kirsikkatomaattia, joko kipoissa irrallaan tai sitten coktailtikkuihin laitettuna kurkun puolikkaaseen tökättynä. Lapset ovat tykänneet. Erään kerran oli jokaiselle vieraalle tehty ns. sämpylä joka oli oman nimen alkukirjaimen mallinen. Aarteen etsintä on hyvä juttu tuon ikästen synttäreillä eli piilotatte jokaiselle oman pienen aarteen esim suklaapatukan tai pussin, jossa jotain pientä kivaa, kuten suklaapatukka tai joku euron arvoinen juttu (aiemmin oli näitä eurokauppoja, mutta onkohan kaikki lopetettu).
  Vastaa viestiin
10.10.07, 13:57   #4 (linkki)
vinkkelis
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Nuo coctailjutut kannattaa laittaa silleen tarjolle, että lapset saavat itse keihästää haluamansa herkut tikkuun. Tikkuina mm muoviset miekat joita saa marketeista. Kaikki lapset eivät tykkää kaikista höystöistä jos valmiita tikkusia tehdään.
  Vastaa viestiin
10.10.07, 14:20   #5 (linkki)
N.K.Ä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei minun tarvitsisi lähteä, mutta kun sisarukset ovat sen verran pienempiä, niin ajattelimme että nyt voisi poika pitää koululaisen synttärit, oman perheen ja lähisuvun kanssa juhlitaan viikonloppuna.

Nuo coctail-jutut kuulostaa hauskoilta, pitänee ottaa käyttöön. Aarteen etsintää ei ollakaan koskaan kokeiltu, onginta on kuulemma jo liian lälläri ;-).

Lisää vinkkejä, kiitos!
  Vastaa viestiin
11.10.07, 09:55   #6 (linkki)
heelu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
en ole kakkua leiponut enää vuosikausiin, kun se ei oikein tee kauppaansa. Sen sijaan olen ostanut 3-4 pakettia jäätelöä, strösseliä, jäätelökastiketta ja muutamia tuutteja. Jätskistä voi tehdä esim. linnan (linnanharjalle voi laittaa torneiksi tuutteja ja muovisia sotilaita) tai vaikka auton (kekseistä saa pyörät). Jätski on kelvannut jokaiselle (kannattaa ostaa Hyla-jätskiä, niin kenellekään ei tule maha kipeäksi).

Muita tarjoamisia: cocktail-tikkuihin puolikkaita broilerpyöryköitä, edam-juustoa, viinirypäleen puolikkaita, meetwurstia rullattuna, paprikapaloja jne. Kun tekee erilaisilla täytteillä, niin jokaiselle löytyy jotakin. Meillä lapset ovat tykänneet n. 5-v ikäisestä osallistua niiden tekemiseen.

Limua, mehua, paria lajia keksiä (esim. domino, muumikeksi) ja irtokarkkia.

Leikkeinä voi olla pullonpyöritystä (keneen pullo osoittaa, saa antaa lahjan).

Viitseliäs voi tehdä myös esim. 5 ottelun, jossa lajeina voi olla vaikkapa hernepussien heitto ämpäriin, aasin hännän kiinnitys (voi olla vaikka muumin hännän kiinnitystä tai vaikka Pokemonin käden kiinnitystä jne), tietokilpailu jne.

Meillä suosittua on ollut myös se, että ennen kotiinlähtöä (kutsussa mainitaan myös juhlien päättymisaika) lapset saavat aarrekartan, jonka perusteella löytävät ensiksi avaimen ja sen jälkeen lisävihjeillä aarrearkun, johon avain käy. Aarrearkusta löytyy sitten pienet karkkirasiat jokaiselle kotiinviemiseksi.
  Vastaa viestiin
11.10.07, 12:27   #7 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Meillä taasen tuo kakku on ollut aina se must juttu ja siihen ehdottomasti kynttilät, jotka sankari saa puhaltaa. Pikkuleivät 1 -2 lajia omatekoisia.
  Vastaa viestiin