Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Perhe > Vauvahaaveet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
28.08.05, 18:28   #1 (linkki)
Jensku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ovulaation laskeminen?

Lasketaanko ennen kuukautisia olevat ""tiputtelu""päivät kiertoon? Minulla on yleensä muutama päivä ennen varsinaisia kuukautisia rusehtavaa niukkaa vuotoa eli lasketaanko tämä jo kierron ensimmäiseksi päiväksi?

Tein Apteekin ovulaatiotestin, mutta en saanut LH-tason huippua ollenkaan...Hormoonit on katsottu verikokeissa normaaleiksi, joten ovulaation pitäisi tapahtua normaalisti. Kiertoni tosin on hieman epäsäännöllinen lääkärin määräämän 3 kuukauden keltarauhashormooni kuurin jälkeenkin.
  Vastaa viestiin
29.08.05, 10:18   #2 (linkki)
marja
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ovulaation laskeminen?

Yleisin ohje on, että jos tiputtelu on ihan niukkaa ja on myös kunnollisia vuotopäiviä, niin kierron ensimmäinen päivä on se, jolloin alkaa kunnollinen vuoto.

Tosin olen kuullut myös sellaisen ohjeen, että eka vuotopäivä, oli se millaista tahansa, olisi kierron ensimmäinen päivä.

Ovulaatio on noin 14 päivää ennen seuraavia kuukautisia. Jos kiertosi ei ole säännöllinen, on oviksen laskeminen toki hyvin hankalaa. Ihan jokaisesssa kierrossa ei tule ovulaatiota, testausta kannattaa jatkaa useammassa kierrossa.

Esim. osoitteessa http://metku.net/~pesu/ovulaatio.html on hyvä ovulaatiolaskuri. Sivuilta löytyy muutenkin paljon tietoa hedelmällisyydestä.
  Vastaa viestiin
29.08.05, 18:09   #3 (linkki)
Jensku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ovulaation laskeminen?

Kiitos!täytyypä käydä lukasemassa.
  Vastaa viestiin