Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Erityisruokavaliot
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
28.11.07, 15:18   #1 (linkki)
sairasko?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Diabeetikon ruokavalio

Minulla epäillään diabetesta, sokerin seuranta on käynnissä.
Mikä ruokavalio olis paras siihen tautiin sairastuneelle?
En haluaisi joutua lääkitykselle.
  Vastaa viestiin
28.11.07, 15:27   #2 (linkki)
Foodie-lady Espoosta
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1009
Vähärasvainen, runsaskuituinen, hitaita hiilihydraatteja sisältävä ruokavaliohan on suositeltava niin diabeetikoille kuin muillekin.
Käy kirjastosta lainaamassa esim. Diabeetikon ruutukokki -kirja tai surffaa diabetesliiton sivuilla. Sieltä saat lisää tietoa.
Myös ravitsemusterapeuttien yhdistyksestä kannattaa tilata kirjanen diabeetikon ruokavaliosta.
http://www.ravitsemusterapeuttienyhdistys.fi/verkkokauppa.php
  Vastaa viestiin
29.11.07, 21:42   #3 (linkki)
toinen samanmoinen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
entäs sitten nuo jouluruuat ihaniksi meille?
  Vastaa viestiin
03.12.07, 08:28   #4 (linkki)
tutustu www.diabetes.fi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ruokavalinnat

Diabeetikon ruoka on laadultaan samaa kuin koko väestölle suositellaan: se sisältää vähän rasvaa, sokeria ja suolaa, mutta runsaasti kuitupitoisia ruokia ja ruoka-aineita. Se voi olla itse valmistettua tai valmisruokaa. Nykyisten hoitomenetelmien ansiosta diabeetikon ruokavalio on yksilöllinen ja joustava. Diabeetikolle suositeltava ruoka sopii kenelle tahansa, mutta mikä tahansa ruoka ei ole hyväksi diabeetikolle. Diabeteksen takia on syytä valita syötävänsä harkiten, vaikka erikoisruokaa ei tarvitakaan.

www.diabetes.fi -> tietoa diabeteksestä -> ruokavalinnat
  Vastaa viestiin
06.12.07, 20:59   #5 (linkki)
joulu2
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
kertokaa te jo sairauden kanssa tutut, miten tehdään kiva joulupöytä meille kun on uusi tuo d2 meillä, että saadaan arvot pysymään kurissa. saako syödä luumutorttua jne.
  Vastaa viestiin
07.12.07, 08:23   #6 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20577
Saa syödä torttuja, kunkan keittää sen luumusoseen kuivatuista luumuista itse ilman sokerin lisäämistä. 1 pussillinen kuivattuja luumuja ja noin 4 dl vettä keitetään hiljalleen, kunnes luumut ovat soseutuneet. Torttuja voi siis syödä kohtuudella.
  Vastaa viestiin
07.12.07, 09:12   #7 (linkki)
Kyse ei ole
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
...sokerin vaan rasvan määrästä. Tuo ikuinen diabeetikon sokerittomuuden inttäminen ei ole nykypäivää. Kannattaa kysyä omalta diabeteshoitajalta tai lukea liiton sivuilta. Sieltä saa oikeaa tietoa. Mutta siis nykytietämyksen mukaan diabeetikko saa syödä kaikkea kohtuudella, mutta vältettäviin kuuluu erityisesti rasva!
  Vastaa viestiin
07.12.07, 09:16   #8 (linkki)
eräs elli......
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Äidilläni on 2 tyypin diabetes ja hän syö muutaman joulutortun jouluna. Torttuihinsa hän keittää itse soseen samoin kuin tuossa Jx:n ohjeessa on mainittu.
  Vastaa viestiin
08.12.07, 11:18   #9 (linkki)
ruokailuista
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tuo on aivan totta, että kyse ei ole sokerin, vaan rasvan määrästä. Se, että jotkut vielä välttävät kaikkea sokeria, johtuu varmasti vanhoista tiedoista siitä, minkälainen diabeetikon ruokavalion tulee olla. Vanhat uskomukset istuvat joskus niin tiukassa, ettei uutta tietoa joko osata tai uskalleta ottaa todesta. Ja ruokavaliosuositukset ovat yksilöllisiä tietenkin. Eli diabetestä sairastavan ruokavalio saa olla samanlaista kuin kenen tahansa terveen ruokavalio. Kenenkään terveenkään ei kannata mässäillä ylen määrin sokerilla ja rasvalla, mutta kohtuullisesti voi syödä vaikka ihan normaalin joulutortun tai parikin. Tietenkin halutessaan saa keittää esimerkiksi hillon itse, ja monen mielestä se on varmasti parempaakin niin.
  Vastaa viestiin
16.12.07, 21:52   #10 (linkki)
Tytär
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Joo ja millähän saisi vanhan isänsä uskomaan, että hän voi syödä sitä mitä muutkin. Ei suostu vaan ei ota mitään, jos ei ole erikseen sokeritonta hankittu. Sokerittomia on tosi hankala löytääkin nykyään. Viimeksi katsoin jostain isosta marketista, niin siellä oli 1 pkt jotain sokerittomia muffinsseja 6 kpl:een paketissa. Kuka nyt niin montaa kerralla haluaa! Ei isäkään :D .
Eikä hän kyllä ota mukaansakaan, jos ylimääräistä jää.

Olemme puhuneet monesti, että rasvan määrä on se joka ratkaisee, mutta ei mene oppi enää perille.
  Vastaa viestiin


17.12.07, 10:46   #11 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20577
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tytär
Joo ja millähän saisi vanhan isänsä uskomaan, että hän voi syödä sitä mitä muutkin. Ei suostu vaan ei ota mitään, jos ei ole erikseen sokeritonta hankittu. Sokerittomia on tosi hankala löytääkin nykyään. Viimeksi katsoin jostain isosta marketista, niin siellä oli 1 pkt jotain sokerittomia muffinsseja 6 kpl:een paketissa. Kuka nyt niin montaa kerralla haluaa! Ei isäkään :D .
Eikä hän kyllä ota mukaansakaan, jos ylimääräistä jää.

Olemme puhuneet monesti, että rasvan määrä on se joka ratkaisee, mutta ei mene oppi enää perille.
Jos isäsi ei halua syödä sokeria niin miksi yrität pakottaa syömään sitä? Juu ja niitä muffinsseja on ihan helppo tehdä itse laittamalla sokerin tilalle hermesetasjauhetta. Näin tehtyjä muffinsseja voi pakastaa ja sulattaa tarvittavan määrän tarvittaessa.
  Vastaa viestiin
17.12.07, 11:14   #12 (linkki)
suklaapossu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
tytär: Sanot vaan isälles ettei siinä ole sokeria tai on tosi vähän, jos kerta on noin hankala.
Leivo jotain diabeetikolle sopivia (= vähärasvaisii) leivonnaisia ja käytä vähemmän sokeria. Niin mun äiti tekee ukin diabeteksen kanssa. Kerran se teki kaikille sellaisia marjamuffinsseja, jotka oli vähärasvaisii ja -sokerisii. Se paisto ukin muffinssit erilaisissa vuoissa ja koristeli "normaalit" muffinssit vaan tomusokerilla. Ukille se sano ett nää on sit diabeetikon ja ukki oli tosi tyytyväinen. Muut söi hyvällä halulla samoja muffinsseja ja säälitteli ukkia kun se joutuu syömään jotain vähemmän maukkaita. Eno kyllä maisto niitä ukinkin ja kuiskas äidille ett nää maistuu samalta. Äiti vaan hymyili.
Nii ja äiti on ollu ukin mukana lääkärissä ja hoitaa ukin kauppa-asioita yms ett se kyllä tietää mitä ukki saa syödä.
  Vastaa viestiin
17.12.07, 21:58   #13 (linkki)
Tytär
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Suklaapossu: Tuo oli hyvä juttu =D .

Jx: En ole mikään jauhopeukalo, joten ostan mieluummin valmiina. Tai jos teen niin teen sen mahd. tavallisen version enkä ala miettimään makeutusaineita ym. Pieleen menee kuitenkin =) . Enkä kyllä ole innokas pakastamaankaan ja tarjoamaan aina samaa. Mutta Suklaapossun juttu oli hyvä vai mitä? Tekee muillekin jotain normaalia suht vähärasvaista ja sanoo vaan että ne ovat eri satsia... En ole itse älynnyt tätä.

Tietysti oikeasti diabeetikon sokeriarvot voivat vaihdella hälyttävästi, jos hän saa ns. salaa jotain tosi makeaa, mutta siitä ei toki ole kyse.

Joulua teille molemmille vastaajille!
  Vastaa viestiin
18.12.07, 09:05   #14 (linkki)
Foodie-lady Espoosta
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1009
Tässä pari diabeetikolle sopivaa ohjetta kirjasta Diabeetikon ruutukokki. Alkuperäiset ohjeet on makeutusaineella, mutta itse olen käyttänyt tavallista sokeria, eikä diabeetikkoni ole siitä moittinut :)

Päärynä-kanelimuffinit
12 kpl
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 rkl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 päärynää
Sekoita margariini ja vesi. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi, pysyväksi vaahdoksi esimerkiksi sähkövatkaimella. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää kananmunavaahtoon kaneli, vesi-rasvaseos sekä jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Voitele 12 koloinen muffinipelti ja jaa taikina sen koloihin.
Kuori päärynät ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkota ja paloittele päärynät. Paina jokaiseen muffiniin muutama päärynäpala.
Paista muffinit uunin keskiosassa 250 astessa 12–14 minuuttia. Anna muffinien levähtää pellillä muutama minuuttia ja kumoa ne sitten ritilälle jäähtymään.
Tarjoa vastapaistetut muffinit kahvin, teen tai mehun kanssa

Italialaiset pikkukorput
45 kpl
1 dl manteleita
75 g leivontamargariinia
1 dl leivontaan sopivaa makeutusjauhetta tai sokeria
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
Jauha mantelit tai rouhi ne monitoimikoneella. Vaahdota rasva ja makeutusaine kuohkeaksi, mieluiten koneella. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa joka lisäyksen jälkeen voimakkaasti. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile paloista noin 30 senttimetriä pitkät pötköt. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle.
Kypsennä pötköjä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia ja anna sitten jäähtyä pellillä. Leikkaa pötköt noin 1 1/2 senttimetriä paksuiksi viipaleiksi.
Levitä viipaleet leikkauspinta ylöspäin pellille. Kuivata niitä vielä uunissa 225 asteessa noin 5 minuuttia eli kunnes korppujen pinta on saanut hiukan väriä. Käännä viipaleet ja ruskista myös toinen puoli.
Säilytä korppuja kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa.

  Vastaa viestiin
18.12.07, 11:03   #15 (linkki)
Neitijoku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei todellakaan saa syöttää diabeetikolle _salaa_ sokeria! Jos diabeetikko ei tiedä mikä on ruoan sokeri/hiilihydraattikuorma, ei hän osaa annostella insuliinia oikein. Ja se sokeri ei ole kenellekään (ei terveelle eikä diabeetikolle) välttämätöntä, joten miksi ihmeessä ei henkilö itse saisi päättää syökö sitä sokeria vai ei?! Ihmeellistä aikuisen ihmisen vähättelyä, jos pitää salaa jyrätä toisen _omaan terveyteen kohdistuvat_ päätökset.

Sitäpaitsi nykytieto "Rasva on se mikä merkitsee, ei sokeri" ei välttämättä ole sekään ainoa totuus. Esimerkiksi lääkäri Antti Heikkilä on asiasta täysin päinvastaista mieltä, ja sokerin/hiilihydraatin rajoittamisesta diabeetikoilla on saatu hyviä koetuloksia lääketieteen piirissä.

Jokainen voi miettiä sitä, miten diabeteslääkkeitä saadaan myytyä enemmän:
- rajoittamalla hh-kuormaa eli tasoittamalla veresnsokeriarvoja vai
- "vapauttamalla" hiilarit ja sokerit, joka saa vs:n heittelemään.
Kumpaa siis kannattaa suositella, jos haluaa saada lääkeyhtiöt tuottamaan mahdollisimman paljon voittoa? Eli liekö diabeetikon elämän "normaalistaminen" ainoa syy, miksi sokereita ei nykyään ohjeissa juurikaan rajoiteta..?
  Vastaa viestiin
19.12.07, 08:51   #16 (linkki)
Foodie-lady Espoosta
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1009
Neitjoku: Antti Heikkilä on ortopedi ei sisätautilääkäri!! Pitkäkestoisia tutkimustuloksia Antti H:n "lääketieteellisistä tutkimuksista" ei ole olemassa. Joten uskon enemmin esim. Diabetesliiton ohjeistuksia.

Suklaapossuhan nimenomaan sanoi että äitinsä on ollut lääkärissä mukana, jolloin ilmeisesti on sanottu että saa syödä melko normaalisti eli kyse on 2-tyypin diabeteksesta.
KENELLEKÄÄN ei ole liika sokeri hyvästä. Sitä on ihan turha hölvätä jatkuvasti ja joka paikkaan. Mutta ei tässä ollutkaan kyse mistään sokerin pakkosyöttämisestä :). Toki jos on kyseessä insuliinihoitoa vaativa diabetes, on oltava hyvin tarkka hiilareidensa saannista, mutta sitäkään maailmaa ei tavallisella sokerilla leivottu muffinssi tai pulla kaada.
Diabeetikon ruokavalio on suositeltava ihan kaikille, kuten tuossa ketjun alussa sanoinkin: vähän hyvälaatuista rasvaa, runsaasti kasviksia, sopivassa suhteessa proteiineja ja hyviä hiilihydraatteja.
Ei vaadi mitään ihmeellistä, kiellettyjä ruoka-aineita sisältävää ruokavaliota :)
  Vastaa viestiin
19.12.07, 09:53   #17 (linkki)
Neitijoku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Eli eevuskan mielestä olisi sitten ihan ok myös syöttää vegaanille salaa lihaa? Kun eihän siihen kukaan kuole ja liha on ihan terveellistä järkevissä määrin syötynä? Eihän se kenenkään maailmaa kaada jos vähän syö lihaa?!

Haloo, vanhuksillakin on oikeus määrätä itse, mitä syö.
  Vastaa viestiin
19.12.07, 10:01   #18 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20577
Hyvä hyvä, neitijoku olen samaa mieltä kanssasi.
  Vastaa viestiin
19.12.07, 10:09   #19 (linkki)
sirpaP
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Hohoijaa, rauha maassa ja silleen....
Taas lähdettiin menemään metsään niin että rytisee. Rauhallista joulunodotusta kaikille!
  Vastaa viestiin
29.01.08, 09:24   #20 (linkki)
lukekaa enemmän luulkaa vähemmän
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
uudet suositukset

Diabeetikon ruokavaliosuositusta uusittiin

Suomen Diabetesliitto on julkaissut asiantuntijatyöryhmän laatiman uuden suosituksen diabeetikon ruokavaliosta. Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008 painottaa kuten aiempikin sitä, että diabeteksen ehkäisyyn ja hoitoon parhaiten sopiva ruokavalio noudattaa koko väestölle suositeltavan terveellisen ruokavalion periaatteita. Diabeetikon ruokavalio sopii koko perheelle ja edistää kaikkien terveyttä.

Uusi suositus tarjoaa entistä tarkempia perusteluita arjen ruokavalinnoille. Työryhmä on myös päätynyt esittämään aiempaa suurempaa vaihtelun varaa hiilihydraattien, rasvan ja proteiinien osuuksiin päivittäisestä energian saannista.

Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että hyvä hoitotulos voidaan saavuttaa varsin erilaisilla energiaravintoaineiden osuuksilla – ainakin tilapäisesti. Diabeetikon ei kuitenkaan kannata lähteä äärimmäisyyksiin minkään energiaravintoaineen osalta. On vielä tutkimatta, miten esimerkiksi vähähiilihydraattiset ruokavaliot lyhytaikaisestikin noudatettuina vaikuttavat kokonaisterveyteen. Ensimmäiset viitteet sydäntautien lisääntymisestä vähähiilihydraattisten ruokavalioiden yhteydessä ovat hälyttäviä.

Rasvan laadun suhteen suositus noudattaa samaa linjaa kuin aikaisempikin. Kertatyydyttymättömien rasvahappojen suosittaminen jatkuu, mutta myös monityydyttymättömien rasvahappojen saannista on syytä huolehtia. Se käy helpoiten käyttämällä kotoista rypsiöljyä ja sitä sisältäviä tuotteita.

Suosituksessa korostetaan ruuan ja diabeteslääkityksen yhteensovittamista sekä ruoka-aineiden luontaisen kuidun merkitystä. Diabeetikoiden on syytä huolehtia muuta väestöä huolellisemmin runsaasta kuidun saannista. Kun pitää ruokavalinnoissa ohjenuorana suurta luontaista kuitupitoisuutta, tulee samalla valinneeksi myös pienemmän glykemiaindeksin (GI) ruokia.

Suomalaisen diabeetikon ruokavaliosuosituksen uudistamisen teki ajankohtaiseksi vuonna 2004 annettu eurooppalainen ruokavaliosuositus, joka on laadittu tiukasti tutkimusnäyttöön perustuen. Vuonna 2007 julkaistussa Lääkäriseura Duodecimin Diabeteksen Käypä hoito -suosituksessa ruokavalioasioita käsitellään vain vähän, ja siinä viitataan ruokavalion käytännön toteutuksen osalta Diabetesliiton ruokavaliosuosituksiin. Uuden ruokavaliosuosituksen luonnos oli Käypä hoito -ryhmän käytettävissä. Diabetesliiton edellinen ruokavaliosuositus on vuodelta 1999.

Suositustyöryhmän puheenjohtajana toimi professori Suvi Virtanen, ja jäseniä olivat ravitsemusterapeutti Eliina Aro, dosentti Päivi Keskinen, erikoistutkija Jaana Lindström, diabeteshoitaja Marja Rautavirta, ravitsemusterapeutti Anna-Liisa Ventola ja ravitsemusterapeutti Leena Virtanen.

Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008 on tarkoitettu käytännön työkaluksi terveydenhuollon ja ruokahuollon ammattilaisille, mutta suositus palvelee ravitsemusasioiden tietolähteenä myös diabeetikoita läheisineen. Ruokavaliosuositus on julkaistu pdf-tiedostona Diabetesliiton verkkosivuilla (www.diabetes.fi > Aineistot ja tilaukset > Hoitosuositukset). Helmikuun puolesta välistä alkaen painettua suositusta on saatavana Diabetesliitosta.



  Vastaa viestiin


08.03.08, 20:42   #21 (linkki)
maailmalla näin
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Esimerkiksi Ruotsissa ja Yhdysvalloissa tuo rasvakammo alkaa jo lientyä. Ensin mainitussa terveysviranomaiset ovat joutuneet myöntämään että vhh-ruokavalio on ihan ok hoitomuoto diabetekseen, ja jälkimmäisessä diabetesliitto on taas alkanut puoltaa hiilarien vähentämistä diabeteksen hoitokeinona.
  Vastaa viestiin
10.05.08, 21:08   #22 (linkki)
diabeetikko
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tuntuu vähän siltä, että täällä sekoitetaan samaan syssyyn I- ja II-tyypin diabetes. Itse sairastan edellistä, ja minun on todellakin tiedettävä tarkkaan syömäni ruuan hiilihydraattimäärä, sillä sen mukaan pistän itseeni insuliinia. Toisaalta pelkkä sokeri ei ole se, mitä vahditaan, vaan kaikki hiilihydraatti nostaa verensokeria samalla tavalla. I-tyypin diabetestä ei voi mitenkään estää, nykytietämyksen mukaan siis.

Itse kannatan ehdottomasti II-tyypin diabeteksen ehkäisyssä rajoittamaan juuri hiilihydraattien saantia ja erityisesti niiden "nopeiden". Perustan tämän juuri siihen, että rasva ei nosta verensokeria lainkaan ja proteiini tekee niin vain vähäisessä määrin ellei sitten syö sitä ihan tolkuttomasti. Mitä enemmän syö hiilihydraatteja, sitä enemmän elimistö joutuu tuottamaan insuliinia ja se lienee "kaiken pahan alku ja juuri". Vähähiilihydraattinen (huom. ei siis hiilihydraatiton - se kai olisi jo melkeinpä mahdottomuus edes totettaa), paljon kasviksia sisältävä ruokavalio myös tiputtaa kiitettävästi painoa, mikä sekin on omiaan torjumaan II-tyypin diabetesta. Rasvan laadun voi ihan vapaasti valita, ei siis ole pakko nassuttaa pekonia ja voita jos uskoo niiden olevan haitallisia. Itsekin I-tyypin diabeetikkona yritän vältellä hiilihydraatteja, sillä jotenkin en pidä ajatuksesta, että joudun tuikkaamaan itseeni jatkuvasti keinotekoista insuliinia. Samoin uskon hiilihydraattien välttelyn olevan hyväksi yleiselle terveydelle. Esimerkiksi viljatuotteet eivät minulle kerta kaikkiaan sovi, joten niitä en myöskään syö.
  Vastaa viestiin
17.02.11, 12:42   #23 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 04/2007
Viestejä: 25
Diapeetikkona vältän syömästä perunaa, riisiä, makaryynejä ja viljatuotteita. Yli 5kk en ole tarvinnut piikittää, kun olen nuo em. jättänyt pois tuokavaliosta. Aamupalaksi syön munakasta jossa on kinkkua tai pekonia, ja voissa tietenkin paistettuna. Kasviksia , lihaa, kalaa, kanaa syön ja paljon muutakin. Iltapalaksi usein syön sellaisia pähkinöitä missä on suht vähän hiilareita, siitä saa enerkiaa ihan mukavasti. Kolesterollit on pysyny hyvänä samoin sokeripitoisuus. Lukekaa Antti Heikkilän kirjoja, niissä on parempaa tietoa kuin diapeetesliiton suosituksissa.
  Vastaa viestiin
17.02.11, 13:07   #24 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20577
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja enosetä Näytä viesti
Diapeetikkona vältän syömästä perunaa, riisiä, makaryynejä ja viljatuotteita. Yli 5kk en ole tarvinnut piikittää, kun olen nuo em. jättänyt pois tuokavaliosta. Aamupalaksi syön munakasta jossa on kinkkua tai pekonia, ja voissa tietenkin paistettuna. Kasviksia , lihaa, kalaa, kanaa syön ja paljon muutakin. Iltapalaksi usein syön sellaisia pähkinöitä missä on suht vähän hiilareita, siitä saa enerkiaa ihan mukavasti. Kolesterollit on pysyny hyvänä samoin sokeripitoisuus. Lukekaa Antti Heikkilän kirjoja, niissä on parempaa tietoa kuin diapeetesliiton suosituksissa.
Hyvinhän ne kolesterolit tuolla systeemillä nousevat.
  Vastaa viestiin
17.02.11, 13:11   #25 (linkki)
Tietoa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx Näytä viesti
Hyvinhän ne kolesterolit tuolla systeemillä nousevat.

Niin sitä voisi luulla, mutta uusimmat tutkimukset osoittavat päinvastaista. Mm. Amerikan diabetesliitto on muuttanut suosituksia tuohon suuntaan ja suomalaista vataavaa kohtaan on esitetty kovaa kritiikkiä. Mutta niinhän se on, että muutokset tapahtuvat aina hitaasti, joidenkin kohdalla liian myöhään. Ja jotkut jääräpäät eivät usko mitään uutta., se mikä on ollut hyvä 25 vuotta sitten on sitä edelleen...
  Vastaa viestiin