Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Juhlaruoka
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
13.12.12, 12:45   #1 (linkki)
jouluelli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Onko joulupöydässänne makuja maailmalta

Oletteko joulupöytäänne tuoneet makuja maailmalta? Meillä vihersalaatiksi on kuulunut ensimmäisestä Kreikan-matkasta (40 v sitten) asti kuulunut kreikkalainen salaatti. Joitain muitakin matkoilla viehättäneitä olemme yrittäneet istuttaa omaan jouluperinteeseemme, mutta tuo on ainoa, joka on tullut jäädäkseen. Kahvipöydässä tosin on sitten amerikkalainen omenapai, jonka reseptin isoisoäitini toi koti-Suomeen 1914. He asuivat muutaman vuoden Amerikassa, tienasivat talorahat ja palasivat sitten takaisin. Kaksi vanhinta lasta on syntynytkin siellä eli oma isoisäni ja hänen pikkusisarensa.
  Vastaa viestiin
13.12.12, 13:54   #2 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Onpa hyvinkin makuja varsinaiselta maailmalta. Punaviinit ovat Australiasta ja Chilestä.
Hedelmät ovat vähän eksoottisempaa sorttia , ei nekään Suomessa kasva.
Karitsa on Uudesta Seelannista.
Kahvikakun resepti ja tekotapa on vaatimattomasti Euroopasta eli Kreikassa asuva ruotsalainen talousopettaja on tehnyt keittokirjan josta bongasin hyvän kakkureseptin. Siitä tuli jokajouluinen perinneleivonnainen meille. Voin sijasta hedelmäkakkuun käytetään oliiviöljyä.
  Vastaa viestiin
13.12.12, 14:06   #3 (linkki)
Saanko?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Saisinko tuon kakkureseptin?
  Vastaa viestiin
13.12.12, 14:17   #4 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Saatapa saadakin. Se on vaan maalla, viikonloppuna käymme siellä. En edes muista sen kirjan nimeä, ei sitä varmaan ole kirjastoissa eikä mynnissä enää. Kakkureseptin nimi on "Lallas fruktkaka". Svanborg on kirjan tekijän sukunimi.
Kaivan sen reseptin esiin nyt viikonloppuna koska ensi viikon lopulla teen kakun.
Kirjan nimi on "Afrodites skafferi". Siinä on erilaista ruokaan liittyvää asiaa, tarinaa saaresta jonne muuttivat jne.
  Vastaa viestiin
13.12.12, 14:22   #5 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Googlasin, kirjasta löytyy tietoja netistä. En tiedä missä päin asut sinä joka kiinnostuit reseptisä mutta Helmetístä eli pääkaupunkiseudun kirjastoista Töölön kirjastossa tuo kirja on..
Eli saattaa löytyä jostain muualtakin kirjastoista.
Laitan reseptin myöhemmin tänne.
  Vastaa viestiin
13.12.12, 15:16   #6 (linkki)
Saanko?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kulinaristi Näytä viesti
Googlasin, kirjasta löytyy tietoja netistä. En tiedä missä päin asut sinä joka kiinnostuit reseptisä mutta Helmetístä eli pääkaupunkiseudun kirjastoista Töölön kirjastossa tuo kirja on..
Eli saattaa löytyä jostain muualtakin kirjastoista.
Laitan reseptin myöhemmin tänne.

Kiitos, jos laitat. En asu Suomessa, joten kirjastoon en pääse...
  Vastaa viestiin
13.12.12, 18:22   #7 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Onpa hyvinkin makuja maailmalta. Víiniä Italiasta ja kahvipöydässä mince pies leivonnaisia. Ruuissa ei niinkään ulkolaisia makuja ellen sitten osta mozzarella juustoa ja laita tomaattien kanssa tarjolle.
  Vastaa viestiin
14.12.12, 11:01   #8 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Saanko? Näytä viesti
Kiitos, jos laitat. En asu Suomessa, joten kirjastoon en pääse...

Ok, laitan reseptin tähän ketjuun, suomeksi käännettynä.
  Vastaa viestiin
14.12.12, 12:28   #9 (linkki)
emily
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx Näytä viesti
Onpa hyvinkin makuja maailmalta. Víiniä Italiasta ja kahvipöydässä mince pies leivonnaisia. Ruuissa ei niinkään ulkolaisia makuja ellen sitten osta mozzarella juustoa ja laita tomaattien kanssa tarjolle.

Teetkö nuo mince piesit itse? Minä ostin kerran valmiita ja ne olivat tosi hyviä, mutta sen jälkeen en ole niitä löytänyt mistään. Löytyisikö sinulta mahdollista ohjetta?
  Vastaa viestiin
14.12.12, 12:39   #10 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja emily Näytä viesti
Teetkö nuo mince piesit itse? Minä ostin kerran valmiita ja ne olivat tosi hyviä, mutta sen jälkeen en ole niitä löytänyt mistään. Löytyisikö sinulta mahdollista ohjetta?
Teen itse, mutta täytteen ostin valmiina aikatalossa olevasta kaupasta.

Täytteen itse tekeminen on haasteellista kun suomessa ei myydä tuotetta nimeltään beef suet tai ylipäätään suet nimistä tuotetta.

Taikina
420 g vehnäjauhoja
140 g pölysokeria
350 g kylmää voita
Yhden appelsiinin kuori ja mehu (mehua ehkä tarvitaan vähemmän kuin ohjeessa)


Voidellaan maidolla ennen paistamista

220 C. 15- 20 minuuttia. Ohjeen kuvassa nämä oli paistettu muffinssipellillä, mutta myös silikoniset yksittäiset muffinssi muotit käyvät samoin pienet foliovuoat.

Viimeinen muokkaaja Jx; 14.12.12 13:04.
  Vastaa viestiin


14.12.12, 13:13   #11 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja aina vaan Näytä viesti
nuo kielioppivirheet jatkuvat. Tuo leivonnainen näyttää aika omituiselta. Onko muffinsit joululeivonnaisia?
Kyse ei ole muffinsseista. Nämä leivonnaiset ovat Brittien joululeivonnaisia.

mince pies - Google-haku

Näyttääkö nämä muffinsseilta?
  Vastaa viestiin
14.12.12, 13:20   #12 (linkki)
sivustaseuraajana
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx Näytä viesti
Kyse ei ole muffinsseista. Nämä leivonnaiset ovat Brittien joululeivonnaisia.

mince pies - Google-haku

Näyttääkö nämä muffinsseilta?
Paistat ne muffinsvuoissa.
  Vastaa viestiin
14.12.12, 13:28   #13 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sivustaseuraajana Näytä viesti
Paistat ne muffinsvuoissa.
Kyllä voi paistaa. Minä käytin sellaisia yksittäisin silikoni muotteja ja sellaisia pieniä foliovuokia. Ne tarvitsevat jonkinlaisen vuoan ei niitä kannata yrittää ilman vuokia tehdä. Katso kuvista siellä on nähtävillä ainakin yksi, jossa näkyy tuo foliovuoka.
Itse asissa noissa kuvissa näkyy montakin muffinssipeltiä ja foliovuokiakin näkyy monessa kuvassa.


Miten itse paistaisit kyseiset leivonnaiset?
  Vastaa viestiin
14.12.12, 14:13   #14 (linkki)
Espoosta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja aina vaan Näytä viesti
[viesti moderoitu]

Miksi pitää kirjoittaa tuollaisia asiattomuuksia ja pilata koko palsta?

Viimeinen muokkaaja Plaza-tiimi; 15.12.12 12:54.
  Vastaa viestiin
16.12.12, 09:29   #15 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lupaamani resepti:

Lallan hedelmäkakku
2 dl oliiviöljyä
2 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnajauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1 tl kanelijauhetta
2 dl kuivattuja aprikooseja
pieninä paloina
2 dl kuivattuja viikunoina pieninä paloina
1 dl rusinoita
1 dl hakattuja, kuorellisia manteleita
1 dl puristettua appelsiinimehua
rkl konjakkia tai brandyä
Uuninlämpötila 175 astetta.
Voitele pitkänomainen vuoka tilavuudeltaan n. 2 litraa.
Sekoita oliiviöljy ja sokeri vaahdoksi. lisää kananmunat yksi kerrallaan, älä vispaa.
Sekoita jaunot, leivinjauhe ja kaneli toisessa kulhossa.
Sekoita tähän myös hedelmäpalat ja manteli. Lisää
jauhoseos kananmunaseokseen. Sekoita varovasti, älä vispaa. Lisää lopuksi appelsiininmehu ja konjakki.
Paistoaika 50-60 min.
Oliiviöljynä olen käyttänyt kreikkalaista öljyä, on miedonmakuista. Oliivöljyjä käyttävä on varmaan havainnut että öljyissä on tosi isoja eroja.
  Vastaa viestiin
16.12.12, 11:03   #16 (linkki)
Saanko?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
^
suurkiitos! Tätä kokeilen varmasti!
  Vastaa viestiin
16.12.12, 17:32   #17 (linkki)
kulinaristi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Teen tuota kakkua viimeistään perjantaina. On muuten ihan "syötävää" jo heti tuoreeltaan, johtuneeko oliiviöljystä. Voilla leivottuahan on hyvä säilytää muutama pv ennen tarjoamista.
  Vastaa viestiin