Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Keittiössä
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
29.09.05, 10:59   #1 (linkki)
Mhr
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Possun sisäfile

Meillä on pakastimessa n. 600-grammaisia pintamaustettuja porsaan sisäfilepötkylöitä. Olen ensimmäistä kertaa pappia kyydissä sisäfileen kanssa ja toivoisinkin nyt jotain meheviä (ei grilli-)reseptejä, kastikkeet ja muut lisuke-ehdotukset ovat myös tervetulleita!
  Vastaa viestiin
29.09.05, 12:12   #2 (linkki)
Marsa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Viipaloi ja ruskista palat. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
Sulata ruokakerman joukkoon paketti Mustapekka-juustoa.
Viipaloi purkki säilykepersikoita.

Lado viipaleet uunivuokaan, pinnalle päärynäviipaleet ja päälle kastike.
Uunissa 175 asteessa n. 25-30 min.

Lisäksi vaikka Hasselbackan perunat, aurakasvisgratiini ja vihreä salaatti.
  Vastaa viestiin
29.09.05, 12:14   #3 (linkki)
J
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Mihin ne säilykepersikat laitetaan, jos uunivuokaan laitetan päärynäviipaleita. Tehdäänkö persikoista sitten jälkkäri ja jos tehdään niin minkälainen?
  Vastaa viestiin
29.09.05, 15:12   #4 (linkki)
Jippii!
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Tuli virhe, siis säilykepäärynöitä kaiken kakkiaan.

Pääsithän näpäyttämään, kiitos!
Ja anteeksi!
  Vastaa viestiin
29.09.05, 19:35   #5 (linkki)
HYvä J!
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Sulla sitten lyö usein tyhjää. Onko pääkoppaas tarkistettu viime aikoina?
  Vastaa viestiin
29.09.05, 21:09   #6 (linkki)
Alba
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Marsa, olisiko sulla vielä ohjetta tuohon aurakasvisgratiiniin?
  Vastaa viestiin
29.09.05, 21:11   #7 (linkki)
liselotte
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Olen tehnyt possun sisäfileestä pihvejä myös näin.

Sisäfileestä leikataan n 4-5 cm palaset, nuijitaan kevyesti kämmenellä pihvin muotoon.
Kääri jokaisen pihvin ympärille amerikanpekoniviipale.
Voit kiinnittää tikula, mutta minä olen saanut viipaleen pysymään ilmankin, on niin ohut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paista pannulla pihveihin kaunis väri muutama minuutti molemmin puolin. Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunivuossa n 10 minuuttia.

Lisukkeeksi; Kuori omenoita ja lohkoa ne.
Sulata pannulla hiukan voita ja lisää sokeria. Anna sokerin sulaa ja lisää omenalohkot, paista kypsiksi, ei muhennokseksi kuitenkaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa vielä pihvien lisänä perunasosetta.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 09:10   #8 (linkki)
Kko
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Marsalle

Voisitko laittaa tuon Aurakasvisgratiinin ohjeen!

Kiitos etukäteen!
  Vastaa viestiin
30.09.05, 10:49   #9 (linkki)
kirsi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Mitä tarkoitat pintamaustetulla?
  Vastaa viestiin
30.09.05, 10:50   #10 (linkki)
varma
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Hoitoonpääsy ei toimi, siitä johtuu eteti voi tehdä tarkistuksia. Jonoa on...hoitotakuu ei toimi joka kunnassa.
  Vastaa viestiin


30.09.05, 10:51   #11 (linkki)
Anu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Marsalle

No ei siihen mitään ohjetta tarvi, senhän säveltää itse kun kuulee ruoan nimen.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 10:52   #12 (linkki)
J
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Pintamaustettu on marinoinnin vastakohta eli mausteet hierottu/laitettu pinnalle = pintamaustettu.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 10:52   #13 (linkki)
Marsa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Marsalle

Aura-kasvisgratiini

4-6 :lle

2 pss kruunuvihanneksia ( tai vastaava määrä tuoreita = about: 2 parsakaalia ja 1 reilu kukkakaali kukintoina, 5-6 porkkanaa reiluina viipaleina).

Laita kasvikset voideltuun vuokaan ja kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 10 min.
Jos käytät tuoreita, kypsennä niitä höyryssä, kunnes lähes kypsiä. Laita nämäkin vuokaan.

Tee valkokastike. (Rasvaa, vehnäjauhoja ja maitoa).
Mausta vähällä suolalla ja ripauksella jauhettua muskottia ja rouhittua mustapippuria.
Sulata kastikkeeseen reilu ½ pakettia (maun mukaan) Auraa (tai 1 pss murua, mutta minusta pala on paremman makuista).

Kaada kastike vihannesten päälle ja gratinoi uunissa 200 asteessa, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja = n. vartin verran.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 11:00   #14 (linkki)
Anulle
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Marsalle

Jos jollakin on antaa valmis, hyväksi koettu ohje, en viitsisi kyllä umpimähkään alkaa säveltäjäksi.
Tässä kohdin soittelen mieluiten valmiista nuoteista...
  Vastaa viestiin
30.09.05, 14:20   #15 (linkki)
mari
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Marsalle

Niin, pakko olla resepti niillä jotka eivät osaa muuten laittaa ruokaa. Itse en kuulu niihin surkimuksiin, onneksi.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 20:53   #16 (linkki)
HyvääRuokaaAina
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Marsalle

Miten niin resepteistä laittava olisi surkimus?

Itse sävelläln useimmiten omasta päästä, joskus on kolme keittokirjaa rinnakkain ja pari lehdestä repäistyä ohjetta samasta ruoasta ja sävellän niiden mukaan ""oman sovitukseni"". Ja kun teen jotain uutta: noudatan lähes kirjaimelliseti ohjeita.

Ruoanlaiton tulee olla mukavaa: toisille se tarkoittaa luovaa kokeilua, toisille toisen luovuuden hyödyntämistä reseptejä lukien.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 23:13   #17 (linkki)
annamunkaikkikestää
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Ei voi muuta sanoa, että tämä J on harvinaisen näppärä ja huumorintajuinen kaveri. Jos persikat ja päärynät riittävät sekoittamaan pienen pään näin pahasti -edes leikisti, mitä mahtaakaan aikuisten oikeesti käydä suurempien epätietoisuuksien kohdatessa.
  Vastaa viestiin
30.09.05, 23:56   #18 (linkki)
mar
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Onpa täällä miellyttäviä keskustelijoita!
Tässä yksi lisää resepteineen:

600 gr possun sisäfilettä, joka on siis jo pintamaustettu
2 omenaa (vihreää)
2 sipulia
brandya tai makeata viiniä
oliiviöljyä
Ruskista fileet öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Poista kattilasta.
Paistele samassa öljyssä sipuli- ja omenakuutiot n. 5-10 min.
Laita possu takaisin kattilaan ja kaada viiniä tai brandya päälle. Viiniä voit rauhassa lorauttaa lasillisen, mutta brandya voimakasmakuisena korkeintaan puoli ja loput vettä.
Anna kiehua hiljaisella tulella ilman kantta n. parisenkymmenta minuuttia.
  Vastaa viestiin
01.10.05, 00:37   #19 (linkki)
mar
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

Löytyipä kaikkien papereiden joukosta pari hieman erikoisempaakin:

1.
2 sisäfileetä
300 gr viinirypäleitä
1-2 purjosipulia
8 vihreää parsaa
lihalientä
tilkka sherryä
Maizenaa
vettä
oliiviöljyä
suolaa, pippuria

Paista fileet kauniin ruskeiksi öljyssä, mutta niiden ei pidä tulla läpikypsiksi. Poista kattilasta.
Paloittele purjot sekä parsat ja pyörittele niitä hetken samassa öljyssä.
Kaada joukkoon lihaliemi ja sherry. Kiehauta ja lisää viinirypäleet. Jatka keittoa 10-15 min.
Leikkaa possufileet paksuhkoiksi viipaleiksi ja aseta ne kastikkeeseen.
Sekoita Maizena tilkkaseen kylmää vettä ja kaada joukkoon sekoittaen koko ajan.

2.
2 possunsisäfileetä
300 gr hedelmiä: ananasta, päärynää...
2 banaania
2 valkosipulinkynttä
30 gr voita
korppujauhoja
oliiviöljyä

Leikkaa valmiiksi maustetut sisäfileet viipaleiksi. Kierittele korppujauhoissa ja paista pannulla öljyssä, johon olet lisännyt makua antamaan kaksi kokonaista valkosipulinkynttä.
Sulata voi kattilassa ja kypsytä hiljaisella tulella viipaloidut banaanit ja hetken kuluttua ananas- ja päärynäpalaset. muutaman minuutin ajan.
Tarjoile lihaviipaleet hedelmien kera.
  Vastaa viestiin
01.10.05, 12:01   #20 (linkki)
jeps
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

asiahan olisi ollut aivan eri jos joku muu olisi näpäyttänyt kirjoitusvirheestä kuin J. silloin se olisi tod näk ollut vain hauskaa hahahhahahhaaa. kasvakaa aikuisiksi.
  Vastaa viestiin


01.10.05, 13:56   #21 (linkki)
alan ammattilainen..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Possu fileest herkkuja..

Syvä viisto viilto fileen läpi,täytät vuohen juustolla,sidot narulla fileen kiinni,ruskistat ja jos maustamaton file,pippuria ja suolaa päälle ja uuniin miedolle lämmölle..Uunist pois ja kiedot folioon ja annat levätä et nesteet tasaantuu..! Lisukkeita ois waix olut kastike ja skånelaiset potut..Ja kasvis puolta vois edustaa ihan siideri etikka kasviksia..
  Vastaa viestiin
01.10.05, 16:24   #22 (linkki)
aivan
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Possun sisäfile

samaa mieltä jeps:n kanssa, kasvakaa aikuisiksi ja suvaitsevaisemmiksi.
  Vastaa viestiin