Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Keittiössä
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
31.10.05, 14:25   #1 (linkki)
Anna
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ruusukaali

Mitä voisin tehdä ruusukaaleista ? Kiitos etukäteen ohjeista !
  Vastaa viestiin
31.10.05, 14:57   #2 (linkki)
up
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

up
  Vastaa viestiin
31.10.05, 15:09   #3 (linkki)
???
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

keitä niitä.
  Vastaa viestiin
31.10.05, 16:18   #4 (linkki)
Kokkeilja
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

Ja jos jollain on sellainen ruusukaaliresepti, josta jopa ruusukaalin vihaaja 99% varmuudella pitää, niin ottaisin sellaisen mielelläni kokeiltavaksi! :)
  Vastaa viestiin
31.10.05, 16:20   #5 (linkki)
Ville
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

Ei niistä mitään tarvi tehdä. Niitä voi syödä ihan sellaisenaan. Rapeita ja hyviä.
  Vastaa viestiin
31.10.05, 16:27   #6 (linkki)
Marjaana
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

Jos on pakko tarjota kaalia vieroksuvalle ko. ruoka-ainetta, niin suorittelen seuraavia:

- pitkä kypsennysaika eri tilassa kuin missä on tarkoitus ruokailla (moni inhoaa kaalin tuoksua)

- kerma- tai lihaliemi

- meirami
  Vastaa viestiin
31.10.05, 17:33   #7 (linkki)
Joku
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

Salaatin sekaan puolikkaina tai neljänneksinä. Mitä kypsemmäksi (mikä tahansa) kaali on keitetty, sitä enemmän sitä inhoan. Raakana useimmat kaalit ovat suorastaan hyviä.
  Vastaa viestiin
31.10.05, 17:58   #8 (linkki)
Peppi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

En pidä ylikeitetyistä vihanneksista, joten ruusukaalit teen seuraavasti:

Pistän ne pieneen kippoon, maustan ne suolalla ja pippurilla, hakatulla valkosipulilla ja lorautan hieman oliviiöljyä päälle. Mikroon alle minuutiksi koosta riippuen ja se on siinä.
Kylminä ne voi myös lisätä salaatteihin.
  Vastaa viestiin
31.10.05, 19:40   #9 (linkki)
liselotte
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

RUUSUKAALIPAISTOS n 3-4:lle

1/2 l paloiteltuja ruusukaalia (neljään osaan)
vettä ja vajaa tl suolaa, kiehauta ruusukaalet vedessä muutama minuutti ja valuta.
2 perunaa raastetaan karkeaksi raasteeksi
Lado voideltuun uunivuokaan perunat ja ruusukaali
Sekoita keskenään
2 dl maitoa ja 2 munaa ja mausta 1 tl sipulijauheella, 1 tl yrttisuolaa, ripaukset timjamia, rakunaa....
Kaada maitoseos vuokaan
Levitä päälle 1 renkaiksi leikattu paprika ja 1 dl
juustoraastetta.
Kypsennä 225 asteessa n 40 minuuttia keskitasossa.


  Vastaa viestiin
31.10.05, 23:53   #10 (linkki)
Mandala
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Ruusukaali

Minä teen ruusukaalin jo vuosikaudet näin:

Tarvitset:
1/2 kg ruusukaalia
1 rkl voita
1 dl vihanneslientä
1,5 dl kevytkermaa
suolaa, jauhettua muskottipähkinää
1 sipuli
2 siivua keittokinkkua

Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja lyhennä hieman kaalien kantaa. Sulata ruokalusikallisen verran voita kattilan pohjalla, pyörittele hetki ruusukaaleja siinä, mutta älä ruskista. Lisää neste. Lisää rippu suolaa ja rippu jauhettua muskottipähkinää. Pehmitä eri pannussa hakattu sipuli ja pari siivua pieneksi silputtua keittokinkkua. Kippaa nämä ruusukaalin joukkoon. Anna hiljakseen muhia n. 16-18 min. Itselleni maistuu pelkkä kaalikin, mutta mieheni tykkää sipulista ja keittokinkun paloista kaalin kyydissä.
  Vastaa viestiin