Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Keittiössä
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
12.03.06, 15:04   #1 (linkki)
ohje hukassa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
jogurtin valmistus

Tekemiseen tarvittiin purkki bulgarian jogurttia,maitoa ja vuorokaudeksi lämpimään tekeytymään..
Muita ainesosia en muista, olisiko jollakulla reseptiä tallella?
  Vastaa viestiin
13.03.06, 23:10   #2 (linkki)
Muska
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: jogurtin valmistus

Marttojen ruokanurkasta löytynyt ohje:

KOTITEKOINEN JUGURTTI

2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl maitojauhetta
2 rkl sokeria
1½ l maitoa
(n. ½ tl suolaa, ei välttämätön)

1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

2. Lisää: maitojauhe, sokeri, maustamaton jugurtti (suola)

3. Laita tiivisiin astioihin. Kansi päälle ja anna olla huoneenlämmössä 5 h.

4. Siirrä kylmään.

5. Mausta esim. mansikkaa/mustikkaa/ sokeria/ vanilliinisokeria.
  Vastaa viestiin
16.03.06, 09:55   #3 (linkki)
rilli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: jogurtin valmistus

En muista mistä löysin ohjeen (jostakin netin syövereistä) mutta itse tein jugurttia toissapäivänä seuraavalla ohjeella:

1 1/2 l maitoa (laitoin kevytmaitoa)
1 dl maitojauhetta
2 dl bulgarian jugurttia
1/2 dl hedelmäsokeria (laitoin pirkka-makeutusjauhetta)
ripaus suolaa

Keitä maito kiehuvaksi ja anna jäähtyä. Sekoita muut aineet maidon joukkoon ja anna seisoa vedottomassa paikassa yön yli.

Minä laitoin seoksen kylmään uuniin yöksi (ehkä ainoa vedoton paikka meillä) tavallisessa taikinakulhossa ilman mitään kantta. Aamulla jugurtti oli sopivan paksua ja tosi hyvää, marjoja vaan sekaan. Seuraavaan jugurttiin käytän sitten tätä jugurttia juurena, eli korvaan tuon bulgarian jugurtin tällä omalla tekeleelläni. Kokeilen myös rasvatonta maitoa. Tosi kevyttä ja hyvää!

  Vastaa viestiin