Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?

HUOMIO! Huoltokatko 15.9.2014 klo. 12.00 - 16.9. klo. 10.00
Päivitämme keskustelualustaa ja foorumi on päivityksen ajan lukutilassa.

Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Keittiössä
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
15.09.06, 16:31   #1 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Silli

Mitä silli-reseptejä teillä on? Laittakaa parhaat ohjeenne tänne, kiitos!! :-)
  Vastaa viestiin
15.09.06, 16:44   #2 (linkki)
tuli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Silliä, ranskankermaa, keitettyä munaa, sipulia, tilliä... kaikki pilkotaan ja lämmitetään ja mössö laitetaan uuniperunan täytteeksi. On sitten hyvä brunssi esim vappu-aamuna.
  Vastaa viestiin
15.09.06, 16:50   #3 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Kiitos tuli, hyvä vinkki tuokin. Tarkennan kuitenkin vielä, että tarkoitan ihan kokonaisesta sillistä tehtäviä ruokia. Paistatteko niitä pannulla, uunissa, lisukkeet jne.?
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:01   #4 (linkki)
Maria
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Meillä ei tarjota silliä, sen suolaisuuden takia. Kerää nestettä kehoon. Jaa, kokonaisesta sillistä... mistä niitä saa? Sillinsukuinen kala on on se mm. Portugalissa grillataan, nyt vain en muista kalan nimeä kun niitäkään ei täällä pahemmin saa. Ovat ihania grillatuina, käviskö sillille grillaus?
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:03   #5 (linkki)
Maria
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

jatkan kun muisti palasi eli sardiineja tarkoitan, grilalttuina hyviä. Eikö ole samansukuinen kala ?
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:09   #6 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Ainakin näyttävät samannäköisiltä kuin sardiinit, olisivatko vähän isompia?
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:16   #7 (linkki)
tuli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Ai jaa, en ole kuullut kokonaisena tehtävän esim silakoiden tyyliin. Googletinkin, mutten tullut hullua hurskaammaksi. Tässä kuitenkin linkki silliresepteihin, ole hyvä ja hauskaa viikonloppua kaikille!

http://www.boyfood.fi/kaikkireseptit.php3
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:25   #8 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

tuli - Kiitos linkistä! Ihania ohjeita, varmaan niistä jotain keksin!

Hyvää viinkonloppua itsellesikin! :-)
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:31   #9 (linkki)
mar
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 228
Re: Silli

Samansukuisia ovat, mutta ero on maantieteellinen. Meillä täällä eteläisemmässä Euroopassa ei sillejä ole, mutta sardiineja kylläkin (uiskentelevat kuulemma 12º-24º vedessä).
Yleisin tapa sardiinien valmistukseen taitaa olla avotulella grillaus. Sisällä paistaessa tuoksu tuntuu muutaman km säteellä!
Mutta voi niitä myös kieritellä jauhoissa ja paistaa silakoiden tavoin.
Silleistä kun aloitit kirjoituksesi niin minulle tuli mieleen "Vorschmak", jonka traditio kertoo olleen yksi Mannerheimin lempiruoista.
Risto ja Ritva Lehmusoksan kirjasta "Keisarillisen Pietarin keittiö" poimin tämän todella erikoisen ohjeen:
3 suolasilliä
syvä lautasellinen paistintähteitä
2 rkl smetanaa
2-2 1/2 dl paistin kastiketta
kupillinen lihalientä
3 sipulia
1 rkl voita
6 pippuria
3 munaa
1/2 rkl korppujauhoja
Liota suolasillejä yön yli maidossa.
Perkaa ja fileoi ne.
Ruskista kasarissa voi ja kypsennä siinä silputut sipulit.
Lisää smetana, paistikastike, lihaliemi, pippurit sekä aivan hienoksi hakatut sillifileet ja paistintähteet.
Hauduta pitkään miedolla lämmöllä, mieluummin koko päivän.
Sekoita joukkoon vatkatut munat ja laita seos voideltuun uunivuokaan.
Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kypsennä kunnes korppujauho on kullanruskea.
Tarjoa smetanan kanssa.
  Vastaa viestiin
15.09.06, 17:50   #10 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Miten kauan niitä grillataan, ei varmaan kauaa? Mistä tietää että ne ovat valmiita? En ole koskaan valmistanut silliä, mutta kaupan kalatiskillä asioidessani huomasin ne ja kovasti tekisi mieli jotain tehdä. Tuo grillaus on varmaan hyvä ajatus, jos kerran paistaminen tuoksuu monen km säteellä...! :-)
  Vastaa viestiin


15.09.06, 18:11   #11 (linkki)
mar
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 228
Re: Silli

No en ole sillejä paistanut enkä grillannut, silakoita ja sardiineja vaan, mutta kala kypsyy yleensä nopeasti.
Tarkkaa aikaakaan en osaa kertoa, mutta miten olisi tämä vanha niksi; Ota pyrstöstä sormilla kiinni ja vetäise kevyesti, ja jos se irtoaa niin kala on kypsä.
  Vastaa viestiin
15.09.06, 19:15   #12 (linkki)
Laura
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Kiitos! :-)
  Vastaa viestiin
15.09.06, 20:44   #13 (linkki)
Nötte
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Piti vielä lisäämäni... Ruotsissa kyllä tehdään paistettua silliä ihan lounaaksikin. Toki fisu pitää liottaa,jota liika suola saadaan pois (jos tuoretta fisua ei ole, siis Suomessa ei kait ole!)'Paneroidaan' tai korppujauhotetaan ja paistetaan vaikka pannulla. Hyvä näin!
  Vastaa viestiin
15.09.06, 21:17   #14 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 2396
Re: Silli

Suomessakaan ei tosiaan saa tuoretta silliä, se jää kai ikuisiksi ajoiksi kokeilematta. Vorschmak on herkkua, mutta Lehmusoksien ohjeessa on aika paljon silliä, varsinkin kun ei oikein tiedä paljonko on syvä lautasellinen paistintähteitä. Syviä lautasia on niin erilaisia.
  Vastaa viestiin
18.09.06, 08:49   #15 (linkki)
Tää on herkkua
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Kolmen sipulin silli

8 annosta
2 väsuolaista sillifileetä
2 punasipulia
1 dl hienonnettua ruohosipulia
3 valkosipulin kynttä
1 prk (120 g) Valio smetanaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
1 rkl maustepippuria murskattuna
2 rkl sinappia

Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna puna-, ruoho- ja valkosipuli. Sekoita sillin joukkoon. Yhdistä smetanaan loput ainekset ja kaada sillikuutioille. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja tarjoa uusien, keitettyjen perunoiden kanssa.


  Vastaa viestiin
18.09.06, 09:12   #16 (linkki)
Anu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Nötte
Piti vielä lisäämäni... Ruotsissa kyllä tehdään paistettua silliä ihan lounaaksikin. Toki fisu pitää liottaa,jota liika suola saadaan pois (jos tuoretta fisua ei ole, siis Suomessa ei kait ole!)'Paneroidaan' tai korppujauhotetaan ja paistetaan vaikka pannulla. Hyvä näin!
Tottakait ei käytetä suolattua vaan tuoretta...
  Vastaa viestiin
18.09.06, 13:18   #17 (linkki)
Lotta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Silli

Uusi silli ihan sellaisenaan viipaloituna, sipulin ja varsien kanssa + uudet perunat ja voi.

Sillifileetä viipaloituna, oliiviöljyä, maustepippuria (kokonaisena karkeaksi rouhittuna), marinoitumaan vaikka yön yli. Tuoretta tilliä tarjoiluun.
  Vastaa viestiin