Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Keittiössä
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
08.12.06, 10:56   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 242
Miten tehdään hyvä ja helppo makaroonilaatikko?

Kokkailen paljon, mutta sellaisen perusruoan kuin makaroonilaatikon tekeminen on jäänyt kokonaan oppimatta. Haluaisinkin nyt vinkkejä siitä miten tehdään maukas makaroonilaatikko. Tai tietää miten se ylipäätänsä tehdään=)
  Vastaa viestiin
08.12.06, 10:59   #2 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Keitä makaronit al denteksi. Paista jauheliha (mausta suolalla, mustapippurilla ja maustepippurilla). Sekoita jauheliha ja makaronit keskenään. Laita uunivuokaan. Kaada päälle munamaito joka on tehty tyyliin 1 muna ja 6,5 dl maitoa (tämä määärä, jos sinulla on 400 g makaroneja ja 400 - 500 g jauhelihaa). Laita vuoka uuniin 225- 230 1 h.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 11:33   #3 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 278
Muutoin melko samalla ohjeella kuin Jx, mutta jauhelihan sekaan sipulia, mustapippuria, hieman suolaa ja makeaa chilikastiketta. Lisäksi laitan tuohon maitomäärään 2 munaa ja paistan 200 asteessa noin tunnin verran. Joskus sekoitan makaroonien joukkoon hieman parmesaaniraastetta tai laitan laatikon pinnalle juustoraastetta.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 11:37   #4 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 2399
Minustakin tuntui, että yksi muna on aika vähän, mutta jos JX:llä hyvin onnistuu niin mikä ettei. En ole tehnyt mak.laatikkoa vuosiin ja aattelin viikonloppuna tehdä.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 11:55   #5 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 838
Meillä pidetään makaronilaatikosta jossa on enemmän lihaa, kuin pastaa.

n.200g makaronia (keitettynä täysin kypsiksi).
400g jauhelihaa (sika/nauta)
paskastesipulipussi
3 kpl kananmunia
n. 6 dl maitoa

Jauhelihan ja sipulin paistamiseen soijaa ja lihafondia. Munamaitoon hieman valkopippuria ja chiliä myllystä. Juustoraastetta ja vähän korppujauhetta päälle. Uunissa paistaen 200 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 12:06   #6 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja asteri
Minustakin tuntui, että yksi muna on aika vähän, mutta jos JX:llä hyvin onnistuu niin mikä ettei. En ole tehnyt mak.laatikkoa vuosiin ja aattelin viikonloppuna tehdä.
Yhden munan olen aina laittanut en enempää ja hyvää on ollut.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 12:07   #7 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Meillä ei pidetä liian munan makuisesta makaronilaatikosta.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 12:35   #8 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Millähän tuon muna-maidon voisi korvata, sillä syystä tai toisesta en pidä yhtään muna-maidosta...
  Vastaa viestiin
08.12.06, 12:43   #9 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 08/2006
Viestejä: 430
Makaronilaatikoitahan tehdään kouluissa myös lihaliemeen. Nestettä vaan hiukan vähemmän. Ja uskoisin, että ruokakermakin käy, ihan ilman kananmunaakin.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:03   #10 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 196
Muna-maidon voi korvata esim. kasvis- tai lihaliemellä, johon sekoitetaan sulatejuustoa.
  Vastaa viestiin


08.12.06, 13:03   #11 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Kävisiköhän ruokakerma-sulatejuustoyhdistelmä... Lihaliemi kuuloistaisi vähän vieraalta myös :-) Olen minä nyt vaikea ;-)
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:23   #12 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Gilmoren tyttö
Kävisiköhän ruokakerma-sulatejuustoyhdistelmä... Lihaliemi kuuloistaisi vähän vieraalta myös :-) Olen minä nyt vaikea ;-)
Miten olisi jos tekisit valkokastikkeen, johon lisäät pussllisen valion mozzarella raastetta. Tästä tulisi vähän lasagne mainen, mutta todella hyvänmakuinen ruoka. Olen joskus vuosia sitten tätä näin valmistanut.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:27   #13 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 65
Minä laitan aina munamaidon tilalla kermaa ja hyvää tulee. En itsekään pidä munamaidosta.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:39   #14 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Tuota valkokastikevaihtoehtoakin voisi kokeilla - paitsi etten osta valmista juustoraastetta, sillä mielestäni kaikenlainen pilkkominen ja kuoriminen ja raastaminen ovat varsin rentouttavaa puuhaa :-)
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:45   #15 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Gilmoren tyttö
Tuota valkokastikevaihtoehtoakin voisi kokeilla - paitsi etten osta valmista juustoraastetta, sillä mielestäni kaikenlainen pilkkominen ja kuoriminen ja raastaminen ovat varsin rentouttavaa puuhaa :-)
No voithan etsiä tuota juustoa palana ja raastaa itse. En tosin ole nähnyt sitä aikoihin missään palana, mutta Citymarkettia suosittelen tähän etsimiseen.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 13:53   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 142
Olen kerran tehnyt mökillä, oisko ollut munat loppu, makaroonilaatikon lasagnetyyliin. Makuhan on tietysti hyvä, mutta rakenne/ulkonäkö hiukan mössömäinen, koska kastikkeesta puuttuu "sidosaine" jonka virkaa munat tekevät. Eli jos alkaa valkokastikkeita sun muita keittelemään, niin eikös olisi järkevämpää laittaa laatikkoon niitä lasagnelevyjä?

Itse laitan perusmakaronilaatikon päälle juustoraastetta tai pekonisiivuja.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 14:04   #17 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tuli
Olen kerran tehnyt mökillä, oisko ollut munat loppu, makaroonilaatikon lasagnetyyliin. Makuhan on tietysti hyvä, mutta rakenne/ulkonäkö hiukan mössömäinen, koska kastikkeesta puuttuu "sidosaine" jonka virkaa munat tekevät. Eli jos alkaa valkokastikkeita sun muita keittelemään, niin eikös olisi järkevämpää laittaa laatikkoon niitä lasagnelevyjä?

Itse laitan perusmakaronilaatikon päälle juustoraastetta tai pekonisiivuja.
Ihan hyvä siitä tulee kun laittaa sitä juustoa tuohon kastikkeeseen. Ohje on kokeiltu.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 14:06   #18 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 142
Juu, hyvää on, mutta mielestäni ei niin "siistin" näköistä, mitä levyjen kanssa tehdessä.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 14:08   #19 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja tuli
Juu, hyvää on, mutta mielestäni ei niin "siistin" näköistä, mitä levyjen kanssa tehdessä.
Pitääkö ruuan olla aina siistinnäköistä?
  Vastaa viestiin
08.12.06, 14:49   #20 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Jx - olen ostanut mozzarellaa palana ihan lähikaupastakin, K-kauppa sekin :-)
  Vastaa viestiin


08.12.06, 14:52   #21 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Gilmoren tyttö
Jx - olen ostanut mozzarellaa palana ihan lähikaupastakin, K-kauppa sekin :-)
No hyvä, jos sitä sitten löytyy. Niin tarkoitin sitä Valion juustoa en aitoa mozzarellaa. Tämä vielä selvyyden vuoksi, että puhutaan samasta juustosta.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 15:00   #22 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Sitä en muista, että onko se palana myytävä mozzarella Valion vai jonkun muun valmistajan, mutta se oli sellainen pitkulainen, keltapäällysteinen paketti kuitenkin.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 15:46   #23 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 242
Kiitos hienoista vastauksista!
Ajattelin siis tehdä näin: n400gr makaroonia +n400gr jauhelihaa, 2 munaa +6 dl maitoa, sipulia, suolaa, pippuria, ehkä hieman paprikajauhetta ja pikkasen valkosipulia. 200 asteen uuniin tunniksi. Katsotaan mitä siitä tulee=)
  Vastaa viestiin
08.12.06, 16:51   #24 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 402
Minä teen myös makaronilaatikon kuten Jx eli yksi kananmuna riittää hyvin, mutta mausteeksi jauhelihaan ehdottomasti sipulia, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ym. mausteita mitä mieleen juolahtaa.

Joskus olen tehnyt munatonta laatikkoa, jolloin joukkoon laitan vain purkin kevytmermaa. Maidon tilalle olen joskus laittanut kasvislientä. Laatikon päälle ripottelen joskus korppujauhoja tai juustoraastetta.
  Vastaa viestiin
08.12.06, 16:52   #25 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 402
Lisään vielä, että jauhelihana käytän naudan paistijauhelihaa.
  Vastaa viestiin
Vastaa viestiin


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku