Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
16.01.06, 23:33   #1 (linkki)
joswaldo
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lohkoperunat uunissa

Muissa pohjoismaissa suosituin perunaruoka!Lapsikin osaa tämän tehdä.
Käytä mieluiten punaisen värikoodin perunoita =Jauhoinen.
Laita uuni 175 asteeseen. Pese perunat harjalla .
Leikkaa pituussuunnassa perunat lohkoiksi kuorineen ja muista että paksumpi lohko vaatii pitemmän kypsennyksen.
Lohkot kulhoon ja öljyä päälle maun mukaan sekä sekaan mausteet;esim. timjami,oregano, kumina ,erilaiset valmiit yrttisekoitukset ja valmiit perunamaustesekoitukset joita kaupassakin on. Kotimainen kylmäpuristettu ns. Virgino-rypsiöljy on erittäin hyvää.Sekoita kulhossa öljyt ja mausteet perunalohkoihin.
Voit myös laittaa kaikki muovipussiin ja rumpsautella .
Lohkot levitetään tasaisesti yhteen kerrokseen uunivuokaan tai voipaperoidulle uunipellille.Mukaan voit laittaa myös muita
juureksia ja sipuleita sekä valkosipulin lohkoja kuorineen.
(Älyttömän hyvää )
Kypsennä uunissa ja kokeile /maista kypsyyttä n.30min. kuluttua.

Hyvää ruokahalua !
  Vastaa viestiin
19.01.06, 01:18   #2 (linkki)
T
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

Itse käytän yleensä niitä valmiita lohkoperuna- mausteseoksia, joita saa kaupan maustehyllyltä (makuina mm. valkosipuli, jalopeno jne.). Ne antavat mukavan rapean pinnan, ja maistuvat paremmilta kuin omatekoinen mausteseos.
  Vastaa viestiin
19.01.06, 14:27   #3 (linkki)
kiitos...
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

...tästä tiedosta. Olen joskus niitä pusseja kädessäni pyöritellyt ja jättänyt hyllyyn, kun en ole ollut varma, kannattaako niitä ostaa.

Taidan siis kokeilla.
  Vastaa viestiin
31.01.06, 13:59   #4 (linkki)
varovainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

Valmiiksi maustetuissa on yleensä lisäaineita joten usein ei kannata näitä ostaa, toki helpottavat työtä.
  Vastaa viestiin
31.01.06, 14:12   #5 (linkki)
Niin
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

ja mitas sitten vaikka onkin lisaaineita?
  Vastaa viestiin
02.02.06, 11:54   #6 (linkki)
heini
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

Tein pari päivää sitten lohkoperunoita ja söin ne kermaviilidipin kanssa. Ihanan kevyt ruoka;)!
  Vastaa viestiin
04.02.06, 20:33   #7 (linkki)
tiinuli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

Hei kiitos sulle vinkistä! Mulla oli sellainen pussi ostettuna, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Siispä menin keittiöön ja tein perunat valmiiksi ja laitan uuniin kunhan runebergin tortut paistuvat ensin valmiiksi.

Teen nykyään harvoin ruokaa ja siksi ilahduin niin, kun sain vinkistäsi tarmoa tehdäkseni vindoinkin niitä:) NAM!

Hyvää huomista pakkasenpuremaa Runebergin päivää!
  Vastaa viestiin
05.02.06, 12:57   #8 (linkki)
Tuula
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Lohkoperunat uunissa

Ostin McCormick Valkosipuli&Yrtti kuorrutetta ja kokeilin.
Toista kertaa en pilaa ruokaani moisilla sössöillä.
Suorastaan pahaa ja niin teollisen makuista että ei kelpaa minulle.

Jos haluaa rapean kuorrutuksen perunoille, voi oman sekoituksen voi tehdä mausteista ja korppujauhoista.

Kokeilut on kokeiltu ja palasin käyttämään lohkoperunoissa pelkkää Pirkka-valkosipuli-pippurisekoitusta ja karkeaa suolaa. Perunat kannattaa paistaa aika kuumassa uunissa, jolloin niihin tulee hieman ruskistunut rapea pinta.
  Vastaa viestiin
05.02.06, 21:13   #9 (linkki)
joswaldo
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
ruokaa uunissa

Kotimaisista juureksista saa helpolla uunissa hyvää ruokaa.
Jotenkin ihmiset ei tuu ajatelleeksi että uunia voi käyttää muuhunkin kuin lasagneen!
Meillä vaimon punajuuri-purjo-aurajuustopaistos on uusin herkku.
  Vastaa viestiin
05.02.06, 21:21   #10 (linkki)
joswaldo
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
suolaista..

Valmiit kuorrutus-mausteseokset on kovin suolaisia enkä minä ole niillä oikein vielä osunut nappiin maustamisessa mutta aion vielä kyllä kokeilla!Rapeutta saa tosiaan tarpeeksi kuumalla uunilla ,lämpöä voi hetken päästä vähän laskea.
  Vastaa viestiin


24.11.08, 13:56   #11 (linkki)
fyjgykk
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja heini
Tein pari päivää sitten lohkoperunoita ja söin ne kermaviilidipin kanssa. Ihanan kevyt ruoka;)!
Eh, kevyt?
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:09   #12 (linkki)
Annas klara panna
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lohkoperunoihin ainut sopiva öljy on sitruunanmakuinen oliiviöljy, jota pirskautetaan pernojen päälle ihan pikkasen vaan, jottei rasvaa tulee liikaa ruokaan. Pernat voi paistaa myös kuivalla teflon-pannulla.
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:11   #13 (linkki)
TuoreAnanas
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Sopiiko sitruunanmakuinen oliiviöljy perunoiden kanssa? Enpä olisi tullut tätäkään ajatelleeksi! Yleensä käytän tuota sitruunanmakuista vain salaatinkastikkeena. Mutta kiitos vinkistä!
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:14   #14 (linkki)
eiköhän...
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
tuo sitruunanmakuinen öljy ollut vinoilua erään vakinimmarin intoon tarjota sitä aina ohjeissaan.
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:23   #15 (linkki)
 
Käyttäjän äippä66 avatari
 
Rekisteröitynyt: 09/2007
Sijainti: Pk-seutu
Viestejä: 3915
Maistuvat lohkoperunat saa myös näin: Perunat kuoritaan, leikataan sopiviksi lohkoiksi ja keitetään muutama minuutti. Sitten lohkot uunipellille leivinpaperille, ja sivellään öljyllä. Suolaa voi laittaa jos haluaa. Uuniin n. 200 asteeseen, paistetaan kullanruskeiksi.
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:24   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 385
Eiköhän sitruunanmakuinen oliiviöljy sovi perunoihin. Olen joskus tehnyt sitruunaperunoita; joko keitettyihin perunoihin kaadetaan päälle tillisilpusta, sitruunapippurista, sitruunamehusta ja oliiviöljystä tehty kastike tai sitten lohkoperunat uuniin ja sekaan sitruunalohkoja.
  Vastaa viestiin
24.11.08, 14:28   #17 (linkki)
TuoreAnanas
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Minä se menen aina lankaan kaikesta vinoilusta, olen vissiin vähän liian sinisilmäinen... Noh ei se mitään, minusta tämä kuitenkin vaikutti kivalta idealta ja ihan innostuin siitä : )
  Vastaa viestiin
24.11.08, 15:31   #18 (linkki)
veneperunoita
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Meillä tehdään usein veneperunoita: maustetaan hyvinkin eri tavoin riippuen minkä lisäkkeeksi ne tulevat: joskus tuliseksi chilillä, joskus raikkaaksi sitruunankuorella, joskus ihanan yrttiseksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä, esim. rosmariinilla.

Mutta ikinä, en koskaan kuori lohkoperunoita! Kun harjaa hyvin niin ei tarvitse pelätä epäpuhtauksiakaan. On myös paljon paremman näköistä ja makuista, varsinkin jos käyttää rosamundaa.
  Vastaa viestiin
24.11.08, 15:34   #19 (linkki)
HöpöHöpö!
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mitä? Syötte perunat kuorineen??? Ikinä en ole kuullut yhtä älytöntä väitettä, en usko että noin kukaan tekee!!! Perunan kuoret ovat sikojen ruokaa :)
  Vastaa viestiin
24.11.08, 15:37   #20 (linkki)
edelliselle.....
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kukas se sanoikaan, että ei ole niin köyhä, jotta joutuisi perunan kuoria syömään. Hih!
No, meillä syödään uuniperunat kuorineen, rahalla ei tässä asiassa ole merkitystä vaan maulla. :)
Ja eikös ihan perunankuoriakin syödä? Potato skins vai mitä ne nyt on?
  Vastaa viestiin


24.11.08, 16:07   #21 (linkki)
tomatohead
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja HöpöHöpö!
Mitä? Syötte perunat kuorineen??? Ikinä en ole kuullut yhtä älytöntä väitettä, en usko että noin kukaan tekee!!! Perunan kuoret ovat sikojen ruokaa :)
Jos nyt kukaan täällä kehtaa myöntää ostavansa pakasteita, niin tietää, että country-perunat on kuorellisia lohkoperunoita. Ja hyviä ovat.

  Vastaa viestiin
25.11.08, 08:56   #22 (linkki)
TuoreAnanas
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Meillä lapsuudessani perunankuoria tosiaan annettiin sioille, pitivät niistä kovasti, mutta kyllä lohkoperunoihin minun mielestä kuuluu kuoret jättää. Seuraavaksi joku varmasti väittää, että tekee uuniperunoita ilman kuoria ; )
  Vastaa viestiin
25.11.08, 09:00   #23 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja TuoreAnanas
Meillä lapsuudessani perunankuoria tosiaan annettiin sioille, pitivät niistä kovasti, mutta kyllä lohkoperunoihin minun mielestä kuuluu kuoret jättää. Seuraavaksi joku varmasti väittää, että tekee uuniperunoita ilman kuoria ; )
Kyllä niitä voi tehdä ilman kuoria esim. Hasselbackan perunat niitä tehdessä perunat ensin kuoritaan ja tehdään perunoihin viiltoja lähes pohjaan saakka maustetaan suolalla ja paprikalla tms. ja laitetaan pinnalle korppujauhoja, juustoa tms. ohjeesta riippuen. Näihin siis on monia erillaisia ohjeita. Ks. netistä.
  Vastaa viestiin
25.11.08, 09:06   #24 (linkki)
TuoreAnanas
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Minä en kyllä kutsuisi hasselbackan perunoita uuniperunoiksi, vaikka ne uunissa laitetaankin. Uuniperunoiksi kutsun sellaisia perunoita, joiden kuoreen tehdään (ristikkäis)viilto päähän ja kypsennetään uunissa joko foliossa tai merisuolapedillä.
  Vastaa viestiin
25.11.08, 09:28   #25 (linkki)
IKPiirainen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Kyllä niitä voi tehdä ilman kuoria esim. Hasselbackan perunat niitä tehdessä perunat ensin kuoritaan ja tehdään perunoihin viiltoja lähes pohjaan saakka maustetaan suolalla ja paprikalla tms. ja laitetaan pinnalle korppujauhoja, juustoa tms. ohjeesta riippuen. Näihin siis on monia erillaisia ohjeita. Ks. netistä.
Tiesitkö, että Hasselbacka on kaupunginosa Tukholmassa? Samoin Borgåssa on Hasselbacka. Erilainen ja erillinen menevät sinulla sekaisin.
  Vastaa viestiin
Vastaa viestiin

Tagit
Tyhjä


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku