Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
17.05.06, 23:08   #1 (linkki)
emäntä ( surkea)
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Munakoiso

Isäntä sitä sitten otti ja osti Munakoison. Ei osaa siitä mitään valmistaa, mutten itsekkään ole sen taitavampi, uusi tuttavuus se perheessämme on.

Kertokaa ystävälliset emäntäimmeiset , miten tämän pöytäämme jalostan ?.

  Vastaa viestiin
18.05.06, 08:58   #2 (linkki)
Anneli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Tee mussakaa. Löydät ohjeen helposti googlettamalla.
  Vastaa viestiin
18.05.06, 09:43   #3 (linkki)
3 naista
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Meillä munakoisoa käytetään mm.
- uunijuuresten/kasvisten sekaan paahtumaan
- mössöihin/kastikkeisiin/patoihin
- moussakaan
  Vastaa viestiin
18.05.06, 10:37   #4 (linkki)
asteri
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Täytettynä, on kokemusta vain jauhelihasta.
  Vastaa viestiin
18.05.06, 18:31   #5 (linkki)
Mira
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Helppo huonon kokin munakoisomössö: Kuutioi munakoiso n. 2 cm:n kuutioiksi, laita ne lävikköön valumaan ja ripottele reilusti suolaa päälle. Pieni sillä aikaa reilusti esim. sipulia, paprikaa, porkkanaa, kaalia, tms. (ja tietysti valkosipulia). Kun olet saanut kaikki tarpeet pienittyä, huuhdo munakoisot hanan alla ja painele niistä vedet pois pyyhkeellä tai talouspaperilla. Paista kaikki ainekset pannulla; pisimmän kypsytyksen tarvitsevat ensimmäisenä pannulle. Mausteeksi riittää ihan suola ja pippuri. Käy sellaisenaan kasvisruokana tai siihen voi esim. lisätä paistettua jauhelihaa.
  Vastaa viestiin
19.05.06, 09:58   #6 (linkki)
Tuulia
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Munakoiso on mielestäni parasta tällä yksinkertaisella reseptillä valmistettuna:
Viipaloi munakoiso ja paista hieman pannulla pintaa ruskeaksi.
Laita viipaleet vuokaan tai pellille ja laita jokaisen viipaleen päälle vuohenjuustoa. Paista kunnes juusto sulaa.Mausteita tms voi lisätä oman maun mukaan.

Tämä on helppo alkupala tai pikkusuolainen.
  Vastaa viestiin
19.05.06, 13:19   #7 (linkki)
Shanti
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Viipaloin munakoison, itketän (siis siivuille suolaa, jätän noin puoleksi tunniksi seisomaan, sitten huuhtelen ja kuivaan talouspaperilla) ja paistan nopsaan pannulla. Laitan uunivuokaan kerroksittain munakoisoa ja tomaattimurskaa, maustan esim. suolalla, pippurilla ja basilikalla. Päälle reilusti mozzarellaa ja uuniin. Tarjoan yleensä pastan kanssa.
  Vastaa viestiin
19.05.06, 17:50   #8 (linkki)
ta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Minä laitan joskus munakoisoa uunissa siten, että viipaloin sen sentin siivuiksi, laitan kunkin siivun päälle tomaattisiivun ja siihen päälle sitten raejuustomössön, johon olen sotkenut esim. sipulisilppua, valkosipulia, soijakastiketta, mausteita mistä nyt sattuu kaapista löytymään. Pitää paistaa kunnes munakoiso on kunnolla kypsä (mössöinen ja vaihtanut väriä), jonkun verran niistä tihkuu nestettä leivinpaperille mutta en yleensä jaksa itkettää niitä.
  Vastaa viestiin
20.05.06, 14:40   #9 (linkki)
Tuula
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Re: Munakoiso

Tässä todella herkullisen munakoisovuoan ohje. Tein viime viikonloppuna vuokaa jauhelihasta ja lisäsin vielä mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja siputtuna. Suosittelen:

Munakoisovuoka

Voit tehdä munakoisovuoan koko kasvisversiona sienistä tai käyttää niiden tilalla tai keralla jauhelihaa.

2 munakoisoa
2-3 rkl öljyä
2-3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
200-300 g kanttarelleja ja/tai jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
½ kasvis-/lihaliemikuutio
2 tl oreganoa
½ tl mustapippuria
2 tl siirappia
200g mozzarellaa tai juustoraastetta

Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja ”itketä” viipaleet kunnolla. Kuivaa viipaleet hyvin ja paista joko pannulla kauniin ruskeiksi tai sivele viipaleet öljyllä ja paista uunissa kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
Silppua sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljy pannulla ja kuullota sipulit, lisää sienet pannulle ja paista hetki. Jos käytät jauhelihaa paista liha ensin, lisää sitten sipulit ja sienet. Lopuksi lisätään pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen muhia vähintään 10 min tai kauemminkin.
Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, kastiketta ja juustoa. Kypsennä n. 200 asteessa puolisen tuntia.

  Vastaa viestiin
22.07.11, 13:00   #10 (linkki)
Aviela
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Munakoiso

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Tuulia Näytä viesti
Munakoiso on mielestäni parasta tällä yksinkertaisella reseptillä valmistettuna:
Viipaloi munakoiso ja paista hieman pannulla pintaa ruskeaksi.
Laita viipaleet vuokaan tai pellille ja laita jokaisen viipaleen päälle vuohenjuustoa. Paista kunnes juusto sulaa.Mausteita tms voi lisätä oman maun mukaan.

Tämä on helppo alkupala tai pikkusuolainen.
Joo tää on hyvä, mut tähän reseptiin vielä lisäisin aurinkokuivatut tomaatit ja hunajan. Vuohenjuuston sijasta voi käyttää myös aurajuustomuruja tai parmesaania. Ihanaa!
  Vastaa viestiin


23.07.11, 00:40   #11 (linkki)
HeVi
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Itkettämisen jälkeen grilliin, moussakaan tai ratatoulleen. Tai tahnaksi mustan oliivin kanssa ja paahtoleivälle.
  Vastaa viestiin
24.07.11, 22:49   #12 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 05/2010
Viestejä: 4
No jos kerran moussakaakin tehdään, niin munakoisosta tulee aivan ihanaa mezettä, "melitzana salata" elikkäns munakoisosalaattia. Ihana lisuke tai leivänpäällinen.

Munakoisot kypsennetään uunissa ensin, puolikkaina esim, tms. n. 1h/250°. Sitten kaavitaan kypsä sisälmys kulhoon ja pilkotaan hyvin vielä säikeet. Sekaan mukaan oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, mustapippuria, sitruunamehua, oman maun mukaan valkosipulia. Kokeilla voi lisäksi/tai sipulia(puna), minttua, basilikaa, oreganoa, yms, yrttiä. Jogurtilla myös, mustilla oliiveilla, vihreällä paprikalla. Mistä kukin tykkää.

Grillissä kun jaksaa kypsentää, saa voimakkaamman savun tuntuisen maun, mutta minusta kypsennettyyn munakoisoon tulee mieto savun maku muutenkin.

Tosi hyviä "veneitä" tulee myös, samaan malliin kun kesäkurpitsasta, eli pitkittäissiivut ja itketystä ja pellille ja päälle valkosipulioliiviöljy ja jotain yrttiä, suolaa ja jotain vaikka juustoa. Aivan loistavaa.
  Vastaa viestiin