Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Ketju suljettu
 
Työkalut Hae ketjusta
11.06.07, 16:16   #51 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Viestejä: 246
Monet laittavat kermaa tähän ruokaan,kun googlella etsin ohjeita.Tässä yksi ohje blogista
Pasta carbonara

8 pekoniviipaletta
500 g pastaa
4 munaa
1 1/4 dl raastettua parmesaania
3 dl kermaa
mustapippuria

1. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Paista rapeaksi. Valuta talouspaperin päällä.

2. Lisää pasta runsaaseen, voimakkaasti kiehuvaan suolattuun veteen ja keitä al dente. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.

3. Pastan kiehuessa vatkaa munat, parmesaani ja kerma kulhossa hyvin sekaisin. Lisää pekoni seokseen. Kaada kastike kuuman pastan päälle ja sekoita kevyesti, kunnes kastike peittää pastan.

4. Kuumenna pannu uudelleen hyvin miedolle lämmölle ja keitä ½-1 minuuttia, tai kunnes kastike on hieman saostunut. Vastajauhettua mustapippuria voidaan lisätä maun mukaan.
Ja Amarillossa kun syö tuota ruokaa niin siinä on kermaa kans.Mutta jokainen tekee oman mielen mukaan ruokansa,mikä kullekkin parhaammalta maistuu.Niinhän ne Italialaiset kokitkin ihmetteli miksi Suomessa laitetaan ananasta pizzaan ja Italiassa se ei kuulu ollenkaan pizzaan.Jostain kokkiohjelmasta katsoin viime kesänä .
 
11.06.07, 16:31   #52 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 1360
Jos po. ruokalajin todella ovat kehittäneet miilunpolttajat, carbonari, kuten kerrotaan, on aika epätodennäköistä, että ovat lorauttaneet eväsruokaansa kermatilkan. Toisaalta jotkut lisäävät kalakeittoonkin maitoa, vaikka aitoon ja alkuperäiseen kalastajan soppaan tuskin luodolla heitettiin. Mitäpä tuosta, molempi parempi.Mutta jos carbonaran tekee, kuten meillä eli lisää loppuvaiheessa muna-juusto-seoksen pastan sekaan, olisi kerma turha lisä.

Minun (italialaisella) ohjeeseen tulee:

oliiviöljyä
salviaa
valkosipulinkynsi
125 g pancettaa tai savupekonia tikkuina
350 g spaghettia
3 kananmunaa
parmesanraastetta
suolaa ja pippuria
voita

Öljy kuumennetaan, pekoni pyöräytetään siinä kypsäksi salvian ja valkosipulin kanssa. Munat ja juusto vatkataan kevyesti, lisätään suola ja pippuri. Spaghetti keitetään, kuppi keitinvettä säästetään. Pastan sekaan käännellään voi ja seos lisätään pekonien sekaan pannulle. Pyöritellään hetki, kaadetaan tarjoiluastiaan ja päälle muna-juusto-seos sekä tilkka keitinvettä. (Ohje Anna Del Conten kirjasta).

Espanjassa sikäläiset ystävät käyttivät carbonaraan paksua kermaa ja maistui kyllä aivan erinomaiselta niinkin.
 
11.06.07, 17:03   #53 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 2396
Minä olen kuullut, että tuon pastan ovat "kehittäneet" roomalaiset hiilimummot, jotka aamuvarhaisella kärrättyään hiilensä talojen kellareihin pääsivät syömään aamupalaa niistä vaatimattomista aineksista, joita heillä oli - ja hiilet, joilla se valmistettiin, tulivat luontaisetuna. Sekään ei tietenkään takaa kerman käyttöä.
 
11.06.07, 17:34   #54 (linkki)
Suzanna della Cremona
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Pasta alla carbonara on saanut nimensä 1800-luvun alkupuolella toimineesta Italian yhdistymiseen tähdänneestä nationalistisesta Carbonari-salaseurasta. Kannattaa huomata, että carbinarit ('miinunpolttajat') olivat antikleriikkejä. Siksi alla carbonara -kastikkeeseen ei kuulu karma.
 
11.06.07, 17:54   #55 (linkki)
Enkkuli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Carbonara on suosituimpia pasta-annoksia Englannissa. Senhän ymmärtää, kun ainekset ovat samat kuin englantilaisessa aamiaisessa: pekonia, voita, munaa, suolaa. Rasvaa ja kolesterolia on runsaasti, mutta englantilaisten inhoamia kasviksia ei ollenkaan. Marmeladi vain puuttuu.
 
11.06.07, 18:02   #56 (linkki)
Huvittunut
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Suzanna della Cremona
Pasta alla carbonara on saanut nimensä 1800-luvun alkupuolella toimineesta Italian yhdistymiseen tähdänneestä nationalistisesta Carbonari-salaseurasta. Kannattaa huomata, että carbinarit ('miinunpolttajat') olivat antikleriikkejä. Siksi alla carbonara -kastikkeeseen ei kuulu karma.
No tuo nyt ei pidä ainakaan paikkaansa!
 
11.06.07, 20:58   #57 (linkki)
ei voi olla...?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Jumaliste että olette hauskaa(?) seurattavaa. Ei voi olla totta että nalkuttamista riittää ketjusta ketjuun toisten taidoista ja omasta pätevyydestä...? Olen itse rekisteröitynyt näille palstoille mutta nopeasti lopetin kommentoimisen kun tyyli tuli tutuksi.

Vahinko (kesäisille aurinkokokeille:) että täällä pyörii näköjään muutama ihan oikeasti hyväntuulinen, makoisalla ruualla pöytäseurueensa ruokkiva asiallisesti kommentoiva kotikokki. Siirtykää muualle, ja ilmoittakaa minullekkin missä sovitaan uusi osoite. Jätetään kaikki tässä laadukkaassa seurassa viihtyvät omaan seuraansa.

Nyt tympäisee jo ihan oikeasti. Hyvä palsta pilalla. Ideoita uudelle kokoontumispaikalle, jos nämä keskenkasvuiset/häiriintyneet/huomionkipeät/yms. jäisivät tänne?

Ei heitä vissiin pois täältäkään saa?
 
12.06.07, 01:42   #58 (linkki)
Porcaporcina
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Nalkutetaan

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Pancetta ei ole raakaa vaan kylmäsavustettua. Siankylkeä/kastikelihaa raakaa saa kyllä lähes joka kaupasta, mutta se ei ole sama asia.

ällistyneen ohjeella tehty makaroniruoka jäisi kyllä syömättä. Carbonaraa se ei kyllä mielestäni ole kuitenkaan.
Hemmetti vie että voi olla typerää sakkia paikalla!.
Pancetta (it), panceta (es), panceta (pt), lard (fr)...
Pancetta on yksinkertaisesti siankylkeä oli se sitten savustettu, maustettu tai mitä tahansa, joten sitä saa myös Suomesta.




 
12.06.07, 09:03   #59 (linkki)
Casalingna
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Aioli

Espanjassa sikäläiset ystävät käyttivät carbonaraan paksua kermaa ja maistui kyllä aivan erinomaiselta niinkin.
Onkin todella olennaista ottaa mallia sellaisesta suuresta pastamaasta kuin Espanja.

 
12.06.07, 09:17   #60 (linkki)
Pancetta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
http://fi.wikipedia.org/wiki/Pancetta

Yllä olevasta linkistä löytyy tietoa siitä mitä pancetta oikein on.
 


12.06.07, 10:06   #61 (linkki)
epäileväinen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ihan sokeasti ei wikipediaankaan kannata luottaa... Se ei ole tietosanakirja.
 
12.06.07, 10:08   #62 (linkki)
Pancetta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja epäileväinen
Ihan sokeasti ei wikipediaankaan kannata luottaa... Se ei ole tietosanakirja.
Ihan oikeaa tietoa se kuitenkin pancettasta antaa. Kannattaa lukea eikä luulla tietävänsä mitä se on.
 
12.06.07, 10:22   #63 (linkki)
Pizzan kokki
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Carbonara on kamalaa pastan kanssa, mutta pizzan päällä sen on herkkua. Ennen uuniin menoa pohjan päälle tulee oliiviöljyä, pekonia, valkosipulia ja mustapippuria. Uunista ottamisen jälkeen tulikuumalle pohjalle levitetään kastike, jossa on keltuaisia ja raastejuustoa. Lopuksi ripotellaan päälle oreganoa.
 
12.06.07, 10:30   #64 (linkki)
Ohje edelliselle
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Pizzan kokki
Carbonara on kamalaa pastan kanssa, mutta pizzan päällä sen on herkkua. Ennen uuniin menoa pohjan päälle tulee oliiviöljyä, pekonia, valkosipulia ja mustapippuria. Uunista ottamisen jälkeen tulikuumalle pohjalle levitetään kastike, jossa on keltuaisia ja raastejuustoa. Lopuksi ripotellaan päälle oreganoa.
http://www.pane.appuntidicucina.it/index.php?Art=5051


Luepas tuo ohje uudestaan.
 
12.06.07, 10:32   #65 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 1360
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Casalingna
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Aioli

Espanjassa sikäläiset ystävät käyttivät carbonaraan paksua kermaa ja maistui kyllä aivan erinomaiselta niinkin.
Onkin todella olennaista ottaa mallia sellaisesta suuresta pastamaasta kuin Espanja.
Hienoa, että osasit poimia siitä valtaosin italialaisesta vinkistä tuon Espanja-osuuden, joka mielestäsi oli sitten niin "epäolennainen" (?) Luit/ymmärsit lukemasi vaan sikäli huonosti, etten suinkaan ottanut tai tarjonnut mallia Espanjasta. Teen itse carbonaran antamallani italialaisella ohjeella. Kunhan nyt mainitsin, että olen kermaversiotakin syönyt ja pidin myös siitä. Tällä kommentilla lähinnä irtisanouduin juupas-eipäs-kermaa-väittelystä. Pahoittelen jos olennaisuuden tajusi ei sitä kestänyt. Tässä ketjussahan maailman suurimmat pasta-asiantuntijat eli suomalaiset väittelevät ainoasta oikeasta tavasta tehdä italialaista ruokaa eli enpä arvannut ettei oheen sovi kokemus toisestakin vähintään yhtä suuresta pastamaasta.
 
12.06.07, 10:36   #66 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 1360
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Suzanna della Cremona
Pasta alla carbonara on saanut nimensä 1800-luvun alkupuolella toimineesta Italian yhdistymiseen tähdänneestä nationalistisesta Carbonari-salaseurasta. Kannattaa huomata, että carbinarit ('miinunpolttajat') olivat antikleriikkejä. Siksi alla carbonara -kastikkeeseen ei kuulu karma.
En lähde kiistelemään kanssasi carbonaran etymologiasta. Sinulla mitä ilmeisemmin on asiasta takuuvarmaa tietoa, kun noin varmasti sen esität. Oma lähteeni oli Gastronomy of Italy ja Secrets from an Italian Kitchen -kirjat kirjoittaneen Del Conten tarina puuhiiltä Lazion vuoristometsissä polttaneista carbonareista.
 
25.06.07, 13:39   #67 (linkki)
Katajainen kirjautumatta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Voisiko jonkinlainen lopputulema olla, että alkuperäiseen pasta carbonaraan ei tule kermaa. Mutta että nykyisin Italiassakin osa kokeista sitä laittaa lusikallisen tai pari (näin myös minun italialaisen keittokirjani mukaan). Ja Suomessahan pastahan tunnetusti ui kastikkeessaan, joten täällä on kehitetty sellainen carbonara-versio, jossa paljon kermaa.

Hassua kiistellä jostain kermatilkasta. Eiköhän Suomestakin löydy aika monta ruokalajia, jonka jokainen kokki tekee pikkuisen omalla tavallaan (ja mikään muu tapahan ei tietenkään tule kysymykseenkään). Siitä olen kyllä Jx:n kanssa samaa mieltä, että kaikenlaisia sotkuja sitä kutsutaan ruokien nimillä. Syödään "aasialaista", "ranskalaista" ja vaikka mitä, mikä ei oikeastaa ole kuin mukaelma. Senhän voisi helposti ilmoittaa reseptin yhteydessä, jos ruokalaji poikkeaa olennaisesti alkuperäisestä. Useinhan muunnelmat ovat myös tarkoituksellisia.

Järkyttävintä on se, miten ihmiset kutsuvat sitä sentin paksuista, kotihellassaan paistamaa, kinkkujuustoananasoreganopiirakkaa pizzaksi... =)
 
26.06.07, 14:02   #68 (linkki)
Pizzan kokki
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Katajainen kirjautumatta on täysin oikeassa. Jx on tosiaan ainutlaatuinen esimerkki siitä, miten kaikenlaisia sotkuja saatetaan kutsua ruokien nimillä. Esimerkiksi Jx:n kuuluisa "kiinalainen ruoka" on aina jonkin sortin hapanimelää, jolla ei ole mitään tekemistä Kiinan kanssa. Muita esimerkkejä ovat "vanhanajan rieska", viipaleperunalaatikko sekä "venäläinen pata" (sekaan vain smetanaa ja suolakurkkua, niin jo on tosi venäläistä).
 
26.06.07, 14:31   #69 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 836
Jos katajainen kirjautumatta laittasi oman pizzaohjeensa, mitä tekee "kotihellassaan" tänne Ellien iloksi.
 
26.06.07, 14:33   #70 (linkki)
tiukkapipojako
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Aika tiukkapipoisia kokkeja täällä tuntuu olevan. Kyllä omatekoista pizzaa voi kutsua pizzaksi, on siinä mitä tahansa päällä. Samoin ei ole mitään määrättyä vanhanajan rieskaa, kukin teki omalla tavallaan. Mikä on aitoa viipaleperunalaatikkoa, venäläistä pataa ei ole määritelty, kiinalaista ruokaa samoiten.
 


26.06.07, 14:39   #71 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 836
Niin.. samaa mieltä. tiukkapipo.
 
26.06.07, 14:43   #72 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 11/2006
Viestejä: 836
Kiitos Aliolille ohjeesta! Kokeilen. :-)
 
26.06.07, 15:45   #73 (linkki)
??
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Useimmat ruoat ovat jonkun omia versioita - harvoja ruokaohjeita on rekisteröity. Minusta itämainen pata Suomessa tarkoittaa sitä, että se on saanut vaikutteita sieltä suunnasta. Suomalainen pizza on mukaelma italialaisesta - joita muuten on yhtä monenlaisia suurin piirtein kuin on italialaisia perheenemäntiäkin. Jne... unohdetaan tiukkapipoisuus ja nautiskellaan hyvästä ruoasta - on se sitten aitoa tai vähemmän aitoa.
 
26.06.07, 17:24   #74 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 2396
Ja otetaanpaa vielä esimerkiksi uunikala, siis kala vuoassa uunissa. Eräässä pakastekalapaketissa on ohje Ranskalainen uunikala. En näe siinä mitään ranskalaista, paitsi ehkä rakuunaa. Siinä on myös tomaattimurskaa ja parmesaania. Uunikaloja on satoja erilaisia. Joku nimihän niille pitää antaa, ellei sitten Uunikala 1, Unikala 2...
 
26.06.07, 19:52   #75 (linkki)
Katajainen kirjautumatta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tarkoitin sitä, että minusta ohjeen nimessä voisi olla mainittu, jos ohje on hieman kauempana perinteisestä valmistustavasta tai -aineista.

Asteri, jos ruoalla ei oikeasti ole mitään tekemistä ranskan kanssa, voisiko nimi olla sitten vaikkapa "rakuunainen uunikala", "uunikala asterin tapaan" tai "mukaelma ranskalaisesta uunikalasta"?

Sinipilvi, en tee pizzaa koskaan kotona, koska ensinnäkin sitä saa niin halvalla pizzerioista, ettei kannata. Toiseksi, pizzaa tulee syötyä niin harvoin, että silloin (pizzanhimossani) haluan herkutella pizzalla, en piirakalla. Kolmanneksi, jos tekisin sellaista pizzapiirakkaa, kutsuisin sitä pizzapiirakaksi. Neljänneksi, netistä varmaan löytyy runsaasti ohjeita ihan normaaleihin pizzoihin (pannu tai ohut), joita voi kokeilla myös kotiuunissa. Eihän pizzan ja sen suomalaisen pizzapiirakan ero ole uunin lisäksi muu kuin pohja; sottilessa paksuus, pannussa rasvaisuus. Ja tietty mausteet/täytteet, mutta niitä nyt voi Italiassakin laittaa kokki mielensä mukaan.
 
Ketju suljettu


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku