Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
17.09.07, 12:58   #1 (linkki)
Liisukka1
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Naudanlihasta

Ostin viikonloppuna naudanliha-"köntin", mutta tälle viikolle tulleet yllättävät iltamenot sulkevat pois sen ruoan, jota olin aikonut tehdä. Mitä tuosta voisi tehdä? Korkeintaan tunti, 1.5 saisi ruonvalmistuseen mennä.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 12:59   #2 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Vaikea antaa vinkkejä, kun et sanonut minkälaista naudanlihaa tuo on. Soppalihakin on naudanlihaa, mutta siitä ei voi valmistaa samoja ruokia kuin naudanpaistista. Tarkempaa tietoa lihasta kaipaamme.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 13:05   #3 (linkki)
Liisukka1
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Taisi olla joku beef joint tms. nimeltään. En nyt muista tarkalleen.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 13:07   #4 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Liisukka1
Taisi olla joku beef joint tms. nimeltään. En nyt muista tarkalleen.
Siis jonkinlainen naudan paisti. Jos et sitä ehdi nyt käyttää laita pakastimeen. Voit myös valmistaa sen kokonaisena uunissa. T'ähän hätään ei tule muuta mieleen.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 13:37   #5 (linkki)
Marsaliin
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kun oli puhe "köntistä", se on lihaa josat voi tehdä uunissa pataa. Eli lihat paloiksi, ei ihan pieniksi ja niistä sitten kehittelet uunipadan. Et kait kaipaa täydellistä ohjetta?

[tuplaviesti poistettu]
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:18   #6 (linkki)
knowknow
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Välikysymys

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Vaikea antaa vinkkejä, kun et sanonut minkälaista naudanlihaa tuo on. Soppalihakin on naudanlihaa, mutta siitä ei voi valmistaa samoja ruokia kuin naudanpaistista. Tarkempaa tietoa lihasta kaipaamme.
Mitä ihmettä on tuo 'soppaliha', josta puhut jatkuvasti täällä? millaista lihaa se on?
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:19   #7 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja knowknow
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Vaikea antaa vinkkejä, kun et sanonut minkälaista naudanlihaa tuo on. Soppalihakin on naudanlihaa, mutta siitä ei voi valmistaa samoja ruokia kuin naudanpaistista. Tarkempaa tietoa lihasta kaipaamme.
Mitä ihmettä on tuo 'soppaliha', josta puhut jatkuvasti täällä? millaista lihaa se on?
Soppalliha=keittoliha tarkoittavat samaa lihaa. Oletpas sinä tietäväinen, kun et tuota tiennyt.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:20   #8 (linkki)
kiikarinen
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Niin... soppaliha, ei aavistustakaan! Joku speciaali varmaan.. tarvitaan kaasuhella ja teflonpannu!
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:21   #9 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kiikarinen
Niin... soppaliha, ei aavistustakaan! Joku speciaali varmaan.. tarvitaan kaasuhella ja teflonpannu!
Tehkäänkö teillä lihasoppaa paistinpannulla? Tuo olikin uusi juttu minulle.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:21   #10 (linkki)
hämmästynyt taas
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja knowknow
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Vaikea antaa vinkkejä, kun et sanonut minkälaista naudanlihaa tuo on. Soppalihakin on naudanlihaa, mutta siitä ei voi valmistaa samoja ruokia kuin naudanpaistista. Tarkempaa tietoa lihasta kaipaamme.
Mitä ihmettä on tuo 'soppaliha', josta puhut jatkuvasti täällä? millaista lihaa se on?
Soppalliha=keittoliha tarkoittavat samaa lihaa. Oletpas sinä tietäväinen, kun et tuota tiennyt.
Jaa että sopplliha on keittolihaa, mutta mitä SE sitten on.
  Vastaa viestiin


17.09.07, 14:23   #11 (linkki)
ihmeellistä on
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Me muut saadaan noottia ja Jx saa sanoa mitä vaan (=ärsyttää meitä tahallaan!)
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:24   #12 (linkki)
knowknow
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Miksi noin kiukkuisesti vastaat? Minä en ihan oikeasti ole koskaan kuullut soppalihasta enkä myöskään keittolihasta! Kuulostaa jonkun martan puheelta :-D Voisitko ystävällisesti vain kertoa esim, että mitä osaa nuo mainitsemasi lihat ovat naudasta?
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:43   #13 (linkki)
Liisukka1
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Marsaliin
Kun oli puhe "köntistä", se on lihaa josat voi tehdä uunissa pataa. Eli lihat paloiksi, ei ihan pieniksi ja niistä sitten kehittelet uunipadan. Et kait kaipaa täydellistä ohjetta?
Kiitos Marsaliin, taisi olla ainoa asiallinen vastaus ja tuota varmaan teenkin.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:45   #14 (linkki)
ihmettelijä.........
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja knowknow
Miksi noin kiukkuisesti vastaat? Minä en ihan oikeasti ole koskaan kuullut soppalihasta enkä myöskään keittolihasta! Kuulostaa jonkun martan puheelta :-D Voisitko ystävällisesti vain kertoa esim, että mitä osaa nuo mainitsemasi lihat ovat naudasta?
Miten sinä olet onnistunut aikuiseksi kasvamaan ilman, että olet koskaan syönyt lihakeittoa tai kuullut puhuttavan lihakeitosta/lihasopasta?
  Vastaa viestiin
17.09.07, 14:50   #15 (linkki)
työssäkäyvä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
[viesti moderoitu]
  Vastaa viestiin
17.09.07, 15:06   #16 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 385
Kyllähän jokainen on lihakeitosta kuullut, mutta esim. meillä kotona ei koskaan syöty lihakeittoa joten en ole nähnyt millaisesta lihapalasta se tehdään. En siis minäkään tiedä mitä osaa nautaa se liha on.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 15:09   #17 (linkki)
Keittoliha
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ainakin K-kaupoissa myydään sellaisia valmiiksipakattua tuotetta, jonka nimi on keittoliha. En tiedä myöskään, että mitä osaa naudasta nuo keittolihakuutiot ovat, mutta tuskin mitään sisäfilettä kuitenkaan.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 15:29   #18 (linkki)
eno veneessä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lihakeitto eli -soppa tehdään yleensä naudan lavasta tai etuselästä. Ovat siis keittolihaa.
Itse ostan yleensä ison palan lapaa, jonka keitän ensin kokonaisena. Kypsän lihan kuutioin ja keitän perunoieden ja kasvisten kanssa keitoksi.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 15:36   #19 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Espoo
Viestejä: 1163
alkuperäiselle

Jos pakkauksessa lukee jotain beef-alkuista, niin tämän lihan voit viipaloita poikksyin ja paistella pannulla ja hyvää tulee. Paistoliemeen kermaa ja hyvää tulee.
Viipaleet selaisia puolen sentin vahvuisia ja maustele ennen tai jälkeen paiston.

Ellet jaksa nyt valmistaa, viskaa sen lihaklöntti pakasteeseen.
  Vastaa viestiin
17.09.07, 15:37   #20 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Espoo
Viestejä: 1163
poikkisyin

Voi miten iltapäivällä tulee virheitä - eli viipaloi poikkisyiden suuntaan.
  Vastaa viestiin


17.09.07, 16:39   #21 (linkki)
bellona
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Poikkisyiden suuntaan? Mitä ovat lihan poikkisyyt? Poikkisyin on aivan oikea sana.
  Vastaa viestiin