Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
29.10.07, 09:49   #1 (linkki)
Foodie-lady Espoosta
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1009
Haukimureke

Sain perjantaina ystävältäni haukea. Koska siinä on melkoisesti ruotoja, mietin mitä valmistaisin. Kokonaisena tai fileenä en viitsinyt kypsentää, kun siitä tulee sanomista (en aina jaksa kuunnella sitä lasten marinaa ruodoista!) Kodin Pellervossa oli haukimurekkeen ohje ja päätin tehdä sen. Tosin laitoin tuota Seafood 6 Fish-maustetta kyllä varmaan tuplasti enemmän kuin ohjeessa. Punajuurikastike oli hyvää. Helppo tehdä varsinkin etikkapunajuurista.

Helppo haukimureke
6 annosta
1 pieni sipuli
500 g haukifileitä
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoja
1 tl Seafood & Fish -mausteseosta
0,5 tl suolaa
2 tl kuivattua tilliä
2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
1 dl vettä
Punajuurikastike:
1 kirpeä omena
5 cm:n pätkä purjoa
3 keitettyä tai etikoitua punajuurta
0,5 dl auringonkukansiemeniä tai manteleita
(1–2 rkl viinietikkaa)
suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta
n. 1 dl öljyä
  Vastaa viestiin
29.10.07, 09:49   #2 (linkki)
Foodie-lady Espoosta
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 1009
hups

valmistusohje jäi :)
Jauha kuorittu ja paloiteltu sipuli monitoimikoneessa. Lisää kalat, jauha hienoksi. Lisää munat koneen käydessä, mausta ja kaada lopuksi sekaan kerma, sekoita kuohkeaksi. Voitele noin litran vetoinen pitkänomainen tai pyöreä vuoka. Levitä massa vuokaan ja peitä foliolla. Nosta murekevuoka syvään vuokaan. Kaada uloimpaan vuokaan kuumaa vettä ja nosta vuoat 200 asteiseen uuniin. Kypsennä noin tunti.
Valmista murekkeen kypsyessä kastike. Kuori omena, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi. Suikaloi huuhdeltu purjopala. Kuori keitetyt punajuuret ja lohko ne.
Rouhi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella auringonkukansiemenet. Lisää omenalohkot, purjo ja punajuuret. Soseuta tasaiseksi. Mausta viinietikalla ja pippurilla. Jos käytät säilöttyjä punajuuria, unohda viinietikka.
Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kastikemaista. Nosta jääkaappiin.
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:09   #3 (linkki)
sirpaP
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kokeile seuraavan kerran tätä Juhlavaa kalapateeta (ohje muistaakseni Pro Kala)

8 annosta

200 g haukifileitä
200 ahventa tai kuhaa fileinä
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2 valkuaista
1 dl kylmää kuivaa valkoviiniä
4 dl kylmää ruoka- tai kuohukermaa
Täyte:
2 kiinteää tomaattia
6-8 keitettyä vihreää parsaa
1 tl timjaminlehtiä

Laita jääkaappikylmät kalafileet, suola, valkopippuri ja valkuaiset monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää vähitellen viini ja kerma massaan koneen käydessä. Vuoraa reilu litran vetoinen pitkänomainen vuoka leivinpaperilla niin, että paperia riittää peittämään kalapatee. Laita puolet kalamassasta vuokaan. Kuutioi tomaatit pieneksi kuutioiksi ja ripottele puolet niistä vuokaan. Levitä parsat tomaattien päälle ja niiden päälle loput tomaatit. Kaada loppu kalamassa vuokaan, tasoita pinta ja taita leivinpaperi massan päälle kevyesti. Kypsennä 175 asteessa uunissa vesihauteessa n.1 tunti 15 minuuttia. Anna levähtää hetki ja kumoa tarjolle. Tarjoa lämpimänä kylmän kastikkeen (yrteillä maustetun majoneesi-kermaviilikastikkeen) tai kylmänä lämpimän (esim. hollandaise) kastikkeen kanssa.
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:11   #4 (linkki)
Kysymys edelliselle?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kuinka iso patee tuosta tulee, kun siinä on noin paljon kalaa eli 200 ahventa ja 200 g haukea?
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:17   #5 (linkki)
sirpap
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
siitä tulee sellainen leipävuoallinen, olisko 1,5 litran.
Mutta se vuoka ei siis tule täyteen pateeseosta. Eikä 400 g kalaa ole iso määrä 8:lle.
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:21   #6 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sirpap
siitä tulee sellainen leipävuoallinen, olisko 1,5 litran.
Mutta se vuoka ei siis tule täyteen pateeseosta. Eikä 400 g kalaa ole iso määrä 8:lle.
400g kalaa ei ole suuri määrä, mutta 200 kalaa taas on. Miten tuo ohje nyt pitää tulkita? Tuleeko siihen siis 200 g avenia vaiko 200 ahventa, kuten ohjeessasi luki?
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:26   #7 (linkki)
sirpaP
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
lyöntivirhe, 200 g ahven tai kuhafileitä.

Hei ihan oikeasti, luulitteko tosiaan että 200 kalaa??? Ja vielä kun annoksia on kahdeksalle. Järkeä peliin! :-)
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:31   #8 (linkki)
444
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sirpap
siitä tulee sellainen leipävuoallinen, olisko 1,5 litran.
Mutta se vuoka ei siis tule täyteen pateeseosta. Eikä 400 g kalaa ole iso määrä 8:lle.
400g kalaa ei ole suuri määrä, mutta 200 kalaa taas on. Miten tuo ohje nyt pitää tulkita? Tuleeko siihen siis 200 g avenia vaiko 200 ahventa, kuten ohjeessasi luki?
Ei millään pahalla, mutta oletko oikeasti noin tyhmä?? vai pitääkö vaan päästä vinoilemaan?
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:32   #9 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20589
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja 444
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja sirpap
siitä tulee sellainen leipävuoallinen, olisko 1,5 litran.
Mutta se vuoka ei siis tule täyteen pateeseosta. Eikä 400 g kalaa ole iso määrä 8:lle.
400g kalaa ei ole suuri määrä, mutta 200 kalaa taas on. Miten tuo ohje nyt pitää tulkita? Tuleeko siihen siis 200 g avenia vaiko 200 ahventa, kuten ohjeessasi luki?
Ei millään pahalla, mutta oletko oikeasti noin tyhmä?? vai pitääkö vaan päästä vinoilemaan?
Mistä kyseistä reseptiä tuntematon voi olla varma mitä reseptin kirjoittaja tarkoittaa. Kysyvä ei tieltä eksy sanotaan.
  Vastaa viestiin
29.10.07, 14:35   #10 (linkki)
444
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Selvensi asiaa, kiitos vastauksestasi.
  Vastaa viestiin


29.10.07, 14:47   #11 (linkki)
 
Käyttäjän Gilmoren tyttö avatari
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 1687
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx

400g kalaa ei ole suuri määrä, mutta 200 kalaa taas on. Miten tuo ohje nyt pitää tulkita? Tuleeko siihen siis 200 g avenia vaiko 200 ahventa, kuten ohjeessasi luki?
Yleensä olen ollut sitä mieltä, että Jx on ihan asiallinen, mutta tämä nyt oli vähän ilkeä kommentti... Ohjeen antanut tarkoitti tietenkin, totta kai, että ruokaan tulee 200 g haukifileitä, mutta 200 kpl ahventa tai kuhaa fileinä! Ikävä vain, ettei ohjeen antanut kertonut sitä, että minkäkokoisista ahven- tai kuhafileistä on kyse, sillä onhan niitä kalojakin eri kokoisina...

No palataksemme todellisuuteen, jos ohjeen antanut olisi kertonut vaikkapa että 200 g haukifileitä ja 2 ahventa tai kuhaa fileinä, silloin olisi voinut olettaa, että joko ohjeesta on jäänyt puuttumaan jotakin tai hän todellakin tarkoittaa kahta kappaletta.
  Vastaa viestiin