Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
27.06.08, 10:40   #1 (linkki)
yleensä soossiton
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kastike perunoille

Mikä mahtaisi olla maistuva kastike varhaisperunoille?
  Vastaa viestiin
27.06.08, 10:49   #2 (linkki)
sipulikastike
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
voita, sekaan uutta sipuliavarsineen ja/tai ruohosipulia, hieman perunoiden keitinvettä tai maitoa tai kermaa.
  Vastaa viestiin
27.06.08, 12:40   #3 (linkki)
Lillukka-
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kananmunakastike, maustettuna ruohosipulilla tai tillillä. Olen myös joskus tehnyt mössöä missä on matjessilliä, keitettyä munaa cremefraisea, tilliä ja purjoa.
  Vastaa viestiin
27.06.08, 14:23   #4 (linkki)
aloittaja
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tuon sipulikastikekeen muistankin alpuudestani, oli tosi hvyää ja yksinkertaista. Täytyy kokeilla osaanko sitä tehdä. On selkeätä ja maukasta, mistään sössöistä en liiemmin pidä...
  Vastaa viestiin
27.06.08, 15:12   #5 (linkki)
isomumma
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kastike uusille perunoille

Juuri näin voikastike, munakastike ja valkokastike, mihin voi laittaa mitä vain, pekonia sipulisilppua, metwurstia persiljaa valkosipulinkynsiä, simpukoita tilliä, sinihomejuustoa salviaa, juustoraastetta salviaa ja persiljaa.
  Vastaa viestiin
27.06.08, 15:51   #6 (linkki)
Mung
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Myös ruohosipulilla maustettu munakas (voi lisätä vielä vähän maitoa hyytymisen jälkeen) toimii hyvin uusien perunoiden kanssa. Samoin paistetut lohisuikaleet, joiden päälle on kaadettu purkillinen ruokakermaa.

Oma suosikkini on kuitenkin vain nokare voita perunan päälle, ei mitään kastikkeita.
  Vastaa viestiin
27.06.08, 18:04   #7 (linkki)
kastiketta
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Jos ei osaa voi-sipulikastiketta tehdä, niin on aika toivoton kokki :=). Kannattaa kuitenkin yrittää, saattaa jopa onnistua kun paneutuu asiaan.
  Vastaa viestiin
27.06.08, 22:28   #8 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Viestejä: 532
Sipulia ja kermaa

Minun suosikkikastikkeeni uusille perunoille on sipuli-kermakastike. Sitä on pakko saada aina näin uusien perunoiden aikaan.
Jokaiselle varataan oma pieni kippo/kuppi johon silputaan reilusti uutta sipulia, lisätään kuohukermaa sen verran, että sipulit juuri ja juuri peittyvät. Maustetaan sopivasti suolalla ja annetaan maustua hetki jääkaapissa. Pala perunaa haarukkaan ja silla kauhaistaan kiposta sipulia ja kermaa peruna päälle. Yksinkertaisesti herkullista!
  Vastaa viestiin
27.06.08, 22:57   #9 (linkki)
oii
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Samoilla linjoilla Tuula I:n kanssa, tosin maidolla. Sipulimaito on meilläkin päin ollut herkkuna varhaisperunoiden kanssa. Kevät-/kesäsipulia, suolaa ja kevytmaitoa (ja halutessa hiven kermaa). Mellä tosin otetaan sipulimaitoa omalle lautaselle, rikotaan perunaa sekaan ja ääntä kohti. Miksei tsatsikityylinen jugurttikastikekin kävisi, paksua/valutettua ruokajugurttia, raastettua tuorekurkkua valutettuna, valkosipulia, valkopippuria ja suolaa kaikessa yksikertaisuudessaan. Molemmissa maustuminen on kaiken a ja o :)
  Vastaa viestiin
29.06.08, 19:02   #10 (linkki)
kylmät kastikkeet
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
meillä suositaan kesäisin paljon kylmiä kastikkeita, esim. tsatsikia tai kermaviilikastiketta. kiireen tai laiskuuden iskiessä saatamme sekoittaa dippijauhepussillisen kermaviiliin tai ranskankermaan, on nopea ja ihan maistuva kastike, joskin aika suolainen.
  Vastaa viestiin


30.06.08, 09:27   #11 (linkki)
??
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Sipulikastike ja kananmunakastike ovat meillä uusien perunoiden kastikkeet. Tosin sillin ja savukalan kera syötäessä ei minun mielestäni kastiketta tarvitse.
  Vastaa viestiin
30.06.08, 10:09   #12 (linkki)
aika tylsää
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
syödä aina samaa ruokaa eli lähes päivästä toiseen joko sipulikastiketta tai kananmunakastiketta.
  Vastaa viestiin
30.06.08, 10:13   #13 (linkki)
onko joku....
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
sanonut syövänsä aina samaa ruokaa? Kuka syö uusia perunoita joka päivä?
  Vastaa viestiin
30.06.08, 12:37   #14 (linkki)
Uudet perunat
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
kaipaavat kastikkeekseen vain voita! Se on parasta. Minä en osta voita muulloin kuin kesällä juuri uusia perunoita varten. Mutta ennenkuin aika tylsää ehtii kommentoida: ei, en syö niitä joka päivä.
  Vastaa viestiin
30.06.08, 13:28   #15 (linkki)
kyllä syövät
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Aika moni kertoo syövänä varhaisperunoita päivittäin. Itse en noista varhaisista piittaa, ehkä 3 kertaa ostanut ja nyt saa riittää.
Voita kastikkeena vaikuttaa aika kolesteroliselta...
ja syöhän "joku" ruskeata kastikettakin koko ajan ettei vaan kuivu.
  Vastaa viestiin
30.06.08, 13:31   #16 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20564
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kyllä syövät
Aika moni kertoo syövänä varhaisperunoita päivittäin. Itse en noista varhaisista piittaa, ehkä 3 kertaa ostanut ja nyt saa riittää.
Voita kastikkeena vaikuttaa aika kolesteroliselta...
ja syöhän "joku" ruskeata kastikettakin koko ajan ettei vaan kuivu.
Tuskin kukaan nykyään ruskeaa kastiketta syö koko ajan. Meilläkään sitä ei ole ollut minkään ruuan kanssa yli kuukauteen.
  Vastaa viestiin
30.06.08, 13:33   #17 (linkki)
eläimistö kuivuu
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Elintarvikevirasto suosittelee, että ruskeaa kastiketta ei juotaisi vuorokaudessa enempää kuin 1.5 litraa.
  Vastaa viestiin
12.03.11, 12:59   #18 (linkki)
kokkailija
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
sapuskaa

Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja yleensä soossiton Näytä viesti
Mikä mahtaisi olla maistuva kastike varhaisperunoille?

eihä tääl ollu ku yks kaks kastike ehdotust kaikki höpisee jostai vitu sipulist hallooo niit kastikkeit kehii!
Nakkikastike.
  Vastaa viestiin
12.03.11, 13:18   #19 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20564
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja kokkailija Näytä viesti
eihä tääl ollu ku yks kaks kastike ehdotust kaikki höpisee jostai vitu sipulist hallooo niit kastikkeit kehii!
Nakkikastike.
Noita perunoita saat vielä odotella tovin. Sillin kanssa meillä uusia perunoita syödään ja ehkä nokare margariinia mukaan. En ole uusille perunoille kastiketta tehnyt. No tietysti munakastiketta voisi kokeilla eli valkokastike perinteiseen tapaan tehtynä: eli jauhot sekoitetaan rasvaan ei ruskisteta ja maitoa lisätään ja annetaan kastikkeen kiehua kypsäksi. Lopuksi kastikkeeseen listäään kovaksikeitettyjä kananmunia, jotka on ensin haarukalla muussattu pieneksi. Toivottavasti tätä ei ole jo ketjussa mainittu, kun tämä on niin armottoman vanha ketju. En viitsinyt lukea läpi ketjua ja tarkistaa asiaa.
  Vastaa viestiin
12.03.11, 13:22   #20 (linkki)
naminamii.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx Näytä viesti
Noita perunoita saat vielä odotella tovin. Sillin kanssa meillä uusia perunoita syödään ja ehkä nokare margariinia mukaan. En ole uusille perunoille kastiketta tehnyt. No tietysti munakastiketta voisi kokeilla eli valkokastike perinteiseen tapaan tehtynä: eli jauhot sekoitetaan rasvaan ei ruskisteta ja maitoa lisätään ja annetaan kastikkeen kiehua kypsäksi. Lopuksi kastikkeeseen listäään kovaksikeitettyjä kananmunia, jotka on ensin haarukalla muussattu pieneksi. Toivottavasti tätä ei ole jo ketjussa mainittu, kun tämä on niin armottoman vanha ketju. En viitsinyt lukea läpi ketjua ja tarkistaa asiaa.

Ei olis tarvinnu ku muutama viesti ylöspäin lukea, niin tuo kananmunakastike olisi löytynyt.

Uusia perunoita voi syödä nytkin - mulla on pakasteessa esikeitettynä. Taidankin laittaa niitä iltaruuaksi ja syödä tsatsikin kera.
  Vastaa viestiin