Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
16.07.08, 12:16   #1 (linkki)
fishy
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Herring

Mitä voisi tehdä otsikossa mainitussa tuoreesta kalasta? (Silli, silakka??). Kaupassa näyttävät houkutelevilta, mutta en tiedä mitä ja miten niitä valmistaisin. Tietysti ensin kalat perataan, mutta mitä sitten? Ovat aika isoja, ei mitään pikkusinttejä.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 12:38   #2 (linkki)
tina3
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
kysy kaupasta ohjetta

Ehkäpä tuotetta myyvän kaupan henkilökunta osaa neuvoa.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 13:24   #3 (linkki)
Eiköhän
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
ruisjauhoissa pyöräytys (jos on ruisjauhoja) ja kokonaisena voissa paistaminen ole ihan takuuvarma tapa myös herringille. Iso silakkahan se on.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 13:33   #4 (linkki)
pottu heeti
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Uusimmassa Pirkassa on hyvä ohje.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:33   #5 (linkki)
fishy
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Hei pottu heeti! Voisitko kertoa mikä oli ruoan nimi? Löydän ohjeen varmaan netistä, meille kaikille kun ei tule Pirkka-lehteä.

"Eiköhän"
Maustatko kalaa mitenkään ensin? Tuo ruisjauhoissa pyörittäminen ja voissa paistaminen kuulostaa herkulliselta!
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:36   #6 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Paistetut silakat
Ruisjauhoissa paneroidut silakat paistetaan rapeiksi.

Paistetut silakat

1 kg pieniä kokonaisia silakoita
1 kananmuna
2 dl ruisjauhoja tai pieneksi hakattua hapankorppumurskaa
valkopippuria myllystä
hyvää hienoa merisuolaa
voita paistamiseen

Perkaa saksilla silakoista päät ja sisukset. Huuhtele kevyesti jääkylmällä vedellä. Valuta silakat kuiviksi.

Riko muna syvälle lautaselle. Vatkaa kevyesti haarukalla. Laita toiselle lautaselle ruisjauhot tai korppujauhelma, johon on sekoitettu suolaa ja valkopippuria. Kuumenna hyvä paksupohjainen pannu. Kostuta silakat munassa ja pyörittele jauhossa. Paista kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin värisiksi. Tarjoile perunamuusin kera. Syö sellaisenaan ruotoja myöten!

Resepti: Visa Nurmi ja Antti Vahtera

  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:40   #7 (linkki)
Der Hering
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lienee kysymys matjessillistä. Ne voi paistaa jauhottamattakin.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:41   #8 (linkki)
Kiitos Jx!
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kerrankin sinulta hyvä resepti! (Et tosin varmaan ole itse kokeillut tätä..?)
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:43   #9 (linkki)
Der Hering
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
No kun kysymys oli sillistä, niin eipä siinä silakkareseptit auta.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:43   #10 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Kiitos Jx!
Kerrankin sinulta hyvä resepti! (Et tosin varmaan ole itse kokeillut tätä..?)
En ole sillä vaikka syön kalaa en syö silakoita.
  Vastaa viestiin


16.07.08, 14:45   #11 (linkki)
Seita/i
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Kiitos Jx!
Kerrankin sinulta hyvä resepti! (Et tosin varmaan ole itse kokeillut tätä..?)
En ole sillä vaikka syön kalaa en syö silakoita.
Pakasteseiti lienee herkkusi ;-)
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:45   #12 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Kyllä sen sillinkin voi valmistaa silakan tapaan ei kai sitä aina tarvitse suolattuna/raakana tarjoilla?
  Vastaa viestiin
16.07.08, 14:46   #13 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20576
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Seita/i
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Kiitos Jx!
Kerrankin sinulta hyvä resepti! (Et tosin varmaan ole itse kokeillut tätä..?)
En ole sillä vaikka syön kalaa en syö silakoita.
Pakasteseiti lienee herkkusi ;-)
Eipä ole eli en ole sitä vuosiin käyttänyt.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:13   #14 (linkki)
Eiköhän
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja fishy
Hei pottu heeti! Voisitko kertoa mikä oli ruoan nimi? Löydän ohjeen varmaan netistä, meille kaikille kun ei tule Pirkka-lehteä.

"Eiköhän"
Maustatko kalaa mitenkään ensin? Tuo ruisjauhoissa pyörittäminen ja voissa paistaminen kuulostaa herkulliselta!
Enpä keksi muuta kuin suolan ja pippurin. Jx:n ohje on just oikea, vaikka muna ei ole välttämätön.
Tuoreesta sillistä tässä kai oli kysymys eikä matjessillistä, joka on raakana säilötty matjeskastikkeeseen.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:20   #15 (linkki)
Matjessilli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Matjessilli on nuori silli, oli se sitten tuore tai säilötty.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:23   #16 (linkki)
Eiköhän
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Jassoo.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:29   #17 (linkki)
Matjessilli
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Der Matjeshering ist ein junger, noch nicht geschlechtsreifer, oder
zumindest ohne äusserlich erkennbaren Ansatz von Milch und Rogen, mild
gesalzener Hering. Der Begriff "Matjeshering" ist von der
niederländischen Bezeichnung "maagdekensharing" abgeleitet und
bedeutet Mägdleinshering oder Jungfernhering. In diesem jungen
Entwicklungsstadium ist das Fleisch der Heringe besonders zart und
fettreich. Ein Matjesfilet hat etwa 23 % Fett.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:35   #18 (linkki)
ok.....
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Danke schön! Siispä kyseessä nuori silli.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 15:54   #19 (linkki)
Kilukalle
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Matjessilli=maustesilli

Suomessa ainakin pakattuna myytävä matjessilli on maustettua silliä - en tiedä, onko nuorta vai vanhaa! Just tänään ostin matjessillin vierestä kevytsuolattua sillifilettä.

Maustamatonta kokonaista silliä voi paistaa silakan tapaan tai sitten paistaa uunissa. Silli on hyvin rasvainen kala, kuten lohikin, joten siitä tulee hyvin mehevää paistettuna. Olen joskus syönyt sitä gratinoidun perunassoseen ja kanttarellikastikkeen kanssa ja maistui todella erinomaiselle.

  Vastaa viestiin
16.07.08, 16:04   #20 (linkki)
Kilukalle
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Suolatonta silliä vaikea saada

Lisäys edelliseen, että olen syönyt kyseistä uunissa paistettua silliä Islannissa. Suomessa tuoretta silliä on vaikea saada - ehkä sitä saa Stockan herkusta ;-) - sillä Pohjanmereltä kalastettavat (ja Suomeen tuotavat) sillit yleensä suolataan säilyvyyden takaamiseksi jo kalastuslaivalla. Islannissa ja myös Norjassa silliä käytetään tuoreenakin, mutta Suomessa se on ollut ennen mahdotonta!
  Vastaa viestiin


16.07.08, 16:13   #21 (linkki)
Leila ja Annukka
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Eipä tarvitse mennä sen kauemmaksi kuin Göteborgiin tai Hampuriin, niin jopa alkaa tuoretta matjessilliä saada, jos on sesonki päällä.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 16:23   #22 (linkki)
väärin taas vastattu..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei kannata vastata kun ei tiedä mistä on kyse. Herring ei ole silakka..sitä ei paneroida. Se on silli ja siis isompi kuin sialkka.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 16:25   #23 (linkki)
valmuska val
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tuoretta silliä ei saa edes Stockan herkusta eli ei saa siis Suomesta. Göteborgissa olen syönyt.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 16:27   #24 (linkki)
r.e.a.l.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja väärin taas vastattu..
Ei kannata vastata kun ei tiedä mistä on kyse. Herring ei ole silakka..sitä ei paneroida. Se on silli ja siis isompi kuin sialkka.
Tuota... miten sitä sitten valmistetaan? Kiitos kaunis, jos viitsit kertoa.
  Vastaa viestiin
16.07.08, 16:27   #25 (linkki)
valmuska val
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tuoretta silliä ei saa edes Stockan herkusta eli ei saa siis Suomesta. Göteborgissa olen syönyt.
  Vastaa viestiin
Vastaa viestiin

Tagit
Tyhjä


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku