Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
19.11.08, 14:28   #1 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Puolukkarahka

Muistan lapsuudestani äitini tehneen ihanaa puolukkarahkaa. Tehdäänkö se samalla periaatteella kuin luumurahka, eli myös siihen laitetaan kermavaahtoa? Maustetaanko se jotenkin, puolukathan ovat aika kirpeitä?
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:30   #2 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20516
Ihan samoin tehdään ja siihenkin laitetaan sokeria oman maun mukaan. Tähän käytetään puolukkasurvosta ei kaupan puolukkahilloa joka on makeutettu niin paljon, ettei enää juurikaan puolukan makua tunnu. Tämä näin omana mielipiteenäni. Puolukkarahkan kuuluukin olla hieman kirpeän makuista ei ns. ylisokeroitua.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:30   #3 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20516
Anteeksi, että vastasin sinulle sillä sinähän et ilmeisesti minun ohjeistani ohjeina edes pidä.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:48   #4 (linkki)
up up
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
up
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:55   #5 (linkki)
 
Käyttäjän äippä66 avatari
 
Rekisteröitynyt: 09/2007
Sijainti: Pk-seutu
Viestejä: 3915
Oi, ihana vinkki, menenkin tänään kaupan kautta kotiin ja ostan kermat ja rahkat! Puolukkaa on pakastin täynnä :) Taidan laittaa vielä mausteeksi ripsauksen vaniljasokeria.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:56   #6 (linkki)
 
Käyttäjän Piii avatari
 
Rekisteröitynyt: 04/2007
Sijainti: Häme
Viestejä: 302
Minä laitan puolukkarahkaan myös mausteeksi kanelia.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 14:58   #7 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20516
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja äippä66
Oi, ihana vinkki, menenkin tänään kaupan kautta kotiin ja ostan kermat ja rahkat! Puolukkaa on pakastin täynnä :) Taidan laittaa vielä mausteeksi ripsauksen vaniljasokeria.
Hauskoja herkuttelu hetkiä sinulle ja perheellesi. Hyvä, että ohje sinulle kelpasi sillä se ei ap:lle näyttänyt kelpaavan.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 15:02   #8 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kiitos vaniljasokerivinkistä! Tässä meille yksi joulunajan jäkiruoka. ;)
  Vastaa viestiin
19.11.08, 15:06   #9 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Siis kanelivinkistä piti kiittämäni, vaniljasokeria ajattelin itsekin. :)
  Vastaa viestiin
19.11.08, 15:43   #10 (linkki)
ei kelpaa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tässähän AP:lle olikin tärkeintä maustaminen, viis muusta ohjeesta.Varmaan sama henkilö tekeytyy aina välillä avuttomaksi ja tyyliin: voiko joku toinen vastata tai ei auttanut yhtään...
  Vastaa viestiin


19.11.08, 16:12   #11 (linkki)
lapsellista
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja ei kelpaa
Tässähän AP:lle olikin tärkeintä maustaminen, viis muusta ohjeesta.Varmaan sama henkilö tekeytyy aina välillä avuttomaksi ja tyyliin: voiko joku toinen vastata tai ei auttanut yhtään...
Eihän tämä kysyjä, "plums" ollut koskaan tehnyt puolukka- tai luumurahkaa. Kun sitten Jx antoi todella selkeän ohjeen vasta-alkajalle, aineiden määrät, kerman vaahdotukset jne, tämä kiittämätön kysyjä ei noteerannut vastausta mitenkään.
Taitaa olla yksi näistä palstan riidankylväjistä.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:25   #12 (linkki)
Annima1
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
puolukkarahkaa

Laita kulhoon Valion valmista maitorahkaa haluamasi määrä, lisää joukkoon purkillinen kermaviiliä.
Sekoittele nämä hyvin. Lisää joukkoon puolukkasurvosta + 1 rkl sokeria.
Tällä reseptillä olen monesti valmistanut, mutta toki kermaviilin sijasta voi laittaa myös kermaa. Puolukkarahka on maistuvainen jälkiruoka, tai vaikkapa sopiva täyte letturulliin. :)
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:44   #13 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
No, ihan oikeasti en ole koskaan tehnyt luumu- tai puolukkarahkaa. Mutta eipä tuo vaikealta kuulosta.

Esitin tänään Jx:lle pari kysymysta (toisessa ketjussa, toisella nimimerkillä tosin), molemmat hän ignoorasi. Miksei kukaan ihmettele sitä? Ajattelin vastapainoksi sitten ignoorata hänen kommenttinsa. Ihmettelijöille tiedoksi.

Asia tuli selväksi minulle, tätä tai luumurahkaketjua ei tarvitse jatkaa. Ellei jollakin sitten ole jotain todella erikoista ja mullistavaa vinkkiä kerrottavana! :))
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:45   #14 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kiitti sullekin Annima. :)
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:52   #15 (linkki)
lapsellista
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Olisit edes esittänyt fiksua ja käyttänyt samaa nimimerkkiä kuin aikaisemmin!
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:54   #16 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tunnustan, on lapsellista joo. Käyttämäni nimimerkki tuli ketjun aiheen mukaan, ei olisi sopinut tähän. Pääasia, että yhdessä ja samassa ketjussa käyttää samaa nimmaria johdonmukaisesti.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 16:58   #17 (linkki)
lapsellista
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Olin siis oikeassa, että olet yksi näistä palstan riidankylväjistä. Itseäni ainakin arveluttaa vastata enää mihinkään.
  Vastaa viestiin
19.11.08, 17:02   #18 (linkki)
plums
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
En nyt oikein ymmärrä mitä tarkoitat... Todellakin kysymykseni olivat ihan aitoja, sillä - kuten sanottu - en ole luumu- tai puolukkarahkaa tehnyt koskaan aiemmin, niin uskomattomalta kuin se saattaa kuulostaakin! :))) Samalla sitten päätin ignoorata erään tietyn kirjoitukset. Se nyt taisi olla vähän lapsellista, joten sorry..

  Vastaa viestiin
15.12.08, 13:46   #19 (linkki)
MIMMU-MUMMI
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
KATSO MYÖS LUUMURAHKA-SIVUSTOA, SIELLÄ VINKKI MINULTA

KATSO SIELTÄ LISÄÄ
  Vastaa viestiin
14.12.11, 19:36   #20 (linkki)
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
siis oikeasti

siis oikeastiko?
  Vastaa viestiin