Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
04.12.08, 21:51   #1 (linkki)
espanjan opiskelija
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Espanjalainen ilta kavereille

Nyt kysyn teiltä neuvoja ja vinkkejä. Järjestän ystäville espanjalaisen illan. mitä suosittelisitte tarjoiluiksi? sangriaa ja punaviiniä on juomapuolella, että siihen ympärille ruoka pitäisi rakentaa.
kiitos kaikista ehdotuksista. =)
  Vastaa viestiin
05.12.08, 07:25   #2 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20558
Jamón Serranoa nyt ainakin tarjolle, ja jotain espanjalaista juustoa.
  Vastaa viestiin
05.12.08, 07:35   #3 (linkki)
Lillukka-
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Paella on näppärä herkku, etenkin jos vieraita tulee paljon. Vaihtoehtoina äyriäis -tai lihapaella.
  Vastaa viestiin
05.12.08, 07:44   #4 (linkki)
Lillukka-
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Alkuun sopii vaikka paksuiksi viipaleiksi leikattu maalaishiivaleipä, joka sipaistaan öljyllä ja lämmitetään uunissa tai patonki ja alioli. Vai olitko ajatellut ihan tapas-tyylistä ruokatarjoilua?
  Vastaa viestiin
05.12.08, 09:51   #5 (linkki)
etkö koskaan opi?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
taas jx vaan määrää et pitää laittaa tarjolle!!!!!
  Vastaa viestiin
05.12.08, 10:30   #6 (linkki)
Floora.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja etkö koskaan opi?
taas jx vaan määrää et pitää laittaa tarjolle!!!!!
Joillakin, kuten Jx:llä, ei ole kykyä ilmaista itseään monipuolisesti. Kaikki eivät voi olla yhtä lahjakkaita, joillekin on annettu enemmän, toisille taas hiukan vähemmän.
  Vastaa viestiin
05.12.08, 11:07   #7 (linkki)
Tapaksia tietenkin
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tapaksia!

Lainaus tuolta Maikkarin sivuilta:

"Tapas on espanjalainen herkku ja se tulee sanasta tapa, joka tarkoittaa peittämistä. Ennen leipä tai kinkkuviipale asetettiin lasin päälle peitteeksi ja suojaksi kärpäsiltä. Noista ajoista tapakset ovat jalostuneet niin, että tapaksia mennään varta vasten nauttimaan ravintolaan. Tapaksia nautitaan Espanjassa lounaaksi ja usein myös töiden jälkeen poiketaan tapasbaariin. Tapakset sopivat hyvin alkupalaksi, mutta niistä voi tehdä myös kokonaisen aterian.

Pois turha pönötys!
Tapakset ovat myös erinomaista tarjottavaa silloin kun kutsuu ystäviä kylään lasilliselle tai muuten ei halua illallistaa pitkän kaavan mukaan. Ystävien kutsuminen kylään koetaan usein hankalaksi juuri siksi, että pelätään että kastike palaa pohjaan tai liha kypsyy liikaa. Tapakset on helppo valmistaa etukäteen, voit itse keskittyä nauttimaan vieraittesi seurasta."


Mulla on tuollainen kirja kuin Tapakset, parisataa sivua. Se löytynee kirjastosta tai kirjakaupasta, ostin sen aika vähän aikaa sitten

Alla on iiihania tapas-reseptejä vaikka kuinka paljon. Siika-tapas -leivät esimerkiksi tai täytetyt herkkusienet kahdella tapaa


http://www.mtv3.fi/koti2006/tapasbar/tapakset.shtml/vaativammat/

Toki siellä on ohjeet myös helpommille tapaksille.
  Vastaa viestiin
05.12.08, 11:34   #8 (linkki)
KotKot
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Jos käytössäsi on Este país 1 -niminen oppikirja, on siellä takaosassa joitakin espanjalaisten ruokien reseptejä. Olemme kokeilleet dona Felicen sherrykanaa. Oli hyvää.
  Vastaa viestiin
05.12.08, 12:01   #9 (linkki)
espanjan opiskelija
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
kiitos vinkeistä, tapas kuulostaa ainakin juuri sopivalta! :) täytyy kerätä viel vähän lisää tietoa
  Vastaa viestiin