Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
15.03.09, 22:37   #1 (linkki)
Terveyspullaati
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Hyvä pizzaohje

Sattumalta löytyi takuuvarmasti rapean pizzan ohje, joka sopii myös sipulia kaihtaville:
http://www.youtube.com/watch?v=zZfeIEZMGf4
  Vastaa viestiin
16.03.09, 08:33   #2 (linkki)
Toini
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mielestäni tuo ei ole oikea pizza, vaan pizzan tapainen tekele. Sille pitää keksiä jokin toinen nimi.
  Vastaa viestiin
16.03.09, 09:22   #3 (linkki)
Pizza mies
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mistä kohtaa tuo tekele oli rapea?
kyllä kunnon pizzas pitää olla rapea kunnollinen pohja.
  Vastaa viestiin
16.03.09, 13:29   #4 (linkki)
Toini
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lisäys

Miksi pizzaa syötetään käsinukeille? Mielestäni tuo kokkiohjelma on hieman lapsellinen.
  Vastaa viestiin
16.03.09, 21:29   #5 (linkki)
Vinkki Pirkkalehdestä
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Tätä Pirkkalehden ohjetta olen kokeillut ja hyväksi havainnut!

NELJÄN VUODENAJAN PIZZA

(16 annosta, à 100 g)
Ainekset:
NeljÄn vuodenajan pizza

Iso reseptikuva
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 ps (11 g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
Täyte:
pala (200 g) palvikinkkua
1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja (pakaste)
1 tlk (185 g) kokonaisia herkkusieniä
1 1/2 dl Pirkka mustia oliiveja
1 tlk (500 g) Pirkka-tomaattimurskaa
1/2 ps (à 500 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 rkl pizzamaustetta
pippurisekoitusta

1. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.

2. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.

3. Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle.

4. Ripottele päälle kaksi desiä juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin.

(Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl).

5. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.
  Vastaa viestiin
17.03.09, 10:24   #6 (linkki)
Terveyspullaati
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Vinkki Pirkkalehdestä
Tätä Pirkkalehden ohjetta olen kokeillut ja hyväksi havainnut!

NELJÄN VUODENAJAN PIZZA

(16 annosta, à 100 g)
Ainekset:
NeljÄn vuodenajan pizza

Iso reseptikuva
Eihän tuo ole mikään korealainen pizza. Ei se ole italialainenkaan. Mikä lie pizzan tapainen tekele.
  Vastaa viestiin