Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Ruoka.fi > Omat ruokaohjeet
Keskustelujen ohjeet

Ketju suljettu
 
Työkalut Hae ketjusta
26.03.09, 13:16   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 4435
Lohen graavaus/suolaus?

Elikkäs kuinka suolataan kokonainen lohi? Laitetaanko muuta kuin suolaa, tilliä ja sitruunapippuria? Ja kuinka paljon!Ja kauanko pitää olla suolassa? Huuhdellaanko sitten vedellä vaiko pyyhitään talouspaperilla ennen leikkaamista????
 
26.03.09, 13:23   #2 (linkki)
apua..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei tarvitse laittaa, mutta voit laittaa makusi mukaan mitä haluat. Itse laitan joskus tuoretta chiliä. Pari päivää suolassa, hyvää tulee. Talouspaperilla pyyhitään ylimääräiset suolat.
 
26.03.09, 13:26   #3 (linkki)
apua..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Määriä en osaa sanoa... Riippuu niin paljon kalan koosta.
 
26.03.09, 13:34   #4 (linkki)
Maaliskuun Idus
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Minäkään en osaa määriä sanoa, mutta laitan rouhittua musta- ja valkopippuria, karkeaa suolaa, sokeria ja tuoretta tilliä. Ennen leikkaamista pyyhin paperilla.
 
26.03.09, 13:45   #5 (linkki)
apua..
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Juu, sokeri unohtui! Sitä myös.
 
26.03.09, 13:58   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 07/2008
Viestejä: 4435
Kiitoksia, paljonko sitä sokeria pitää laittaa?...kyseessä kiloinen lohi. =)
 
26.03.09, 14:04   #7 (linkki)
Maaliskuun Idus
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Aika monessa ohjeessa näyttäisi olevan 1,5 tl kiloa kohti, mutta arvioisin että itse laitan n 1 rkl.
 
26.03.09, 14:04   #8 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Leena
Kiitoksia, paljonko sitä sokeria pitää laittaa?...kyseessä kiloinen lohi. =)
Ei se sokeri siinä ole pakollista, mutta jos haluat laittaa niin eiköhän teelusikallinen riitä.
 
26.03.09, 14:06   #9 (linkki)
Maaliskuun Idus
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ei sokeri tosiaan pakollista ole, mutta säilyttää kalan värin paremmin, sekä pitää lihan pehmeänä.
 
26.03.09, 14:32   #10 (linkki)
graavaaja
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Leena
Kiitoksia, paljonko sitä sokeria pitää laittaa?...kyseessä kiloinen lohi. =)
1 kg lohta
1 - 2 rkl karkeaa merisuolaa
1 - 1 1/2 tl sokeria
1 1/2 tl rouhittua valkopippuria
2 nippua tilliä
 


26.03.09, 14:37   #11 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Samoin, kun tuon jo aiemmin mainitun sokerin myös pippurin ja tillin käyttäminen on makuasia eli graavaaja laittaa niitä, jos haluaa ei siis ole pakko laittaa.
 
26.03.09, 14:45   #12 (linkki)
Maaliskuun Idus
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Ruotsalainen tapahan on laittaa suolaa ja sokeria n. 50/50, jolloinka kalasta tulee niin pehmeää että se on samantapaista kuin nuo kaupan vakuumiin pakatut kalat, eli menee melkein riekaleiksi kun irrotat viipaleita toisistaan.
 
26.03.09, 14:54   #13 (linkki)
makuasia
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Eikä siihen tarvii sitä suolaakaan laittaa jos ei tykkää laittaa. Ei ole mikään pakko.
 
26.03.09, 14:56   #14 (linkki)
m.m.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Mitään ei ole pakko laittaa... makuasia.
 
26.03.09, 14:57   #15 (linkki)
m.m.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Siis, kommenttini ei ollut nimimerkille makuasia, vaan tarkoitin että se mitä laittaa tai ei, on jokaisen makuasia. Jx laittaa vaikka ne lohipalat vastakkain ilman mitään mausteita.
 
26.03.09, 15:00   #16 (linkki)
Jx
 
Käyttäjän Jx avatari
 
Rekisteröitynyt: 07/2006
Sijainti: Pääkaupunkiseutu
Viestejä: 20517
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja m.m.
Siis, kommenttini ei ollut nimimerkille makuasia, vaan tarkoitin että se mitä laittaa tai ei, on jokaisen makuasia. Jx laittaa vaikka ne lohipalat vastakkain ilman mitään mausteita.
Omat kommenttini oli tarkoitettu ketjun aloittajalla sillä vaikutti, ettei hän ole kovinkaan kokenut graavaja ja voi kuvitella kenties, että kaikki mainitut ainekset ovat pakollisia. Ruuanlaitossa mikään ei ole pakollista, mutta graavilohta ei voi valmistaa ilman karkeaa merisuolaa.
 
26.03.09, 15:00   #17 (linkki)
fileenä?
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Leena
Elikkäs kuinka suolataan kokonainen lohi? Laitetaanko muuta kuin suolaa, tilliä ja sitruunapippuria? Ja kuinka paljon!Ja kauanko pitää olla suolassa? Huuhdellaanko sitten vedellä vaiko pyyhitään talouspaperilla ennen leikkaamista????
Kokonainen lohi on eri asia kuin siitä tehdyt fileet. Kai fileoit sen ensin?
 
26.03.09, 15:04   #18 (linkki)
Hyvää Päivää
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Sinä kun jx olet näköjään kokenut graavaaja, niin kerropas meille mitä sinä laitat?
 
26.03.09, 15:16   #19 (linkki)
She...
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Hän laittaa sitä karkaa merisuolaa pelkästään.
 
26.03.09, 15:31   #20 (linkki)
juu juu mutta...
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja Jx
mutta graavilohta ei voi valmistaa ilman karkeaa merisuolaa.
ei ole pakko käyttää merisuolaa
 


26.03.09, 15:41   #21 (linkki)
voe voe
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kannattaakohan ostaa mieluummin kaupasta valmista kuin ruveta itse suolakalaa tekemään?
 
26.03.09, 15:43   #22 (linkki)
no
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kyllä on pakko käyttää merisuolaa, muilla ei onnistu.

Jos on epävarma suolan määrästä, niin kalan saa vaikka hukuttaa suolaan, mutta kannattaa otta pois n vrk kuluttua. Sokeria tosiaan kannattaa laittaa lähes yhtä paljon kuin suolaa.

Ylimäärainen suola ei ehdi sulaa ja sen saa pois vaikka veitsellä pyyhkäisemällä.

En minä sitä koskaan mittaa, vaan suolakerros ei ole yhtenäinen, vähän kuin rakeita olisi satanut.
 
26.03.09, 16:04   #23 (linkki)
suolaa, enemmän suolaa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
[quote="no"]Kyllä on pakko käyttää merisuolaa, muilla ei onnistu.

quote]

Jos en ole muistanut ostaa merisuolaa (sea salt), käytän joskus rock salt, joka ei nyt tule suomeksi mieleen..
 
26.03.09, 16:08   #24 (linkki)
no
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
[quote="suolaa, enemmän suolaa"]
Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja no
Kyllä on pakko käyttää merisuolaa, muilla ei onnistu.

quote]

Jos en ole muistanut ostaa merisuolaa (sea salt), käytän joskus rock salt, joka ei nyt tule suomeksi mieleen..
Olisiko se vuorisuolaa? Jozolla ei kannata edes yrittää.

 
26.03.09, 16:10   #25 (linkki)
suolaa, enemmän suolaa
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Saattapi olla. Karkeaa on kuitenkin, eli hyvin samanlaista kuin tuo karkea merisuola.
 
Ketju suljettu


>Työkalut Hae ketjusta
>
Hae ketjusta:

Laajennettu haku