Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Ellit > Työ ja yhteiskunta > Parlamentti
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
01.04.12, 22:51   #1 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2008
Viestejä: 8826
Ruotsissa hyvä journalisti palkittiin

Jos meillä Suomessa kysyy johtavalta ylilääkäriltä, mitä on vialla esimerkiksi paikkakunnan vedessä, saa tietää, ettei mitään, vaikka kraanasta tulisi kloorifenolilla kyllästettyä juomavettä. Vasta vuoden kuluttua tulee tieto, että vedenottamo on suljettava, koska siinä on liikaa KY-vitosta. Sen jälkeen tieto julkistetaan toisen toimittajan kautta, jottei paljastuisi, kuka on ensimmäiseksi kysynyt asiaa.

Ruotsissa sen sijaan palkitaan sellaiset toimittajat, jotka rohkenevat joskus kyseenalaistaa tutkimustuloksiakin. Kysymys on Ingmar Bergmanin dna-näytteestä, jonka tulokset vääristyivät, koska yhden tutkimusryhmään kuuluvan perimä oli päässyt sekoittamaan tuloksen. Ja Ny Teknik -lehteen kirjoittava toimittaja ei antanut periksi, vaan kaivoi esiin totuuden. Ja sen vuoksi palkittiin - eikä sysätty syrjään kuin märkää rättiä, kuten Suomessa tehdään.


Ny Tekniks DNA-avslöjande prisas - NyTeknik
Ny Tekniks DNA-avslöjande prisas - NyTeknik
  Vastaa viestiin
09.04.12, 19:32   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 02/2008
Viestejä: 8826
Meillä sotia valokuvannut löydettiin murhattuna

Ikämies kaiketi tykästyi poliisiksi kouluttautuneeseen sotavalokuvaajaan, jonka tie päättyi sitten metsikön laitaan. Herättää kysymyksiä, joihin ei edes halua saada vastauksia. Onko rakkaus tällaista Suomessa? Ampujaksi epäilty 81-vuotias mies löytyi myös ilmeisesti itsemurhan tehneenä lähistöltä.Krigsfotografen Carina Appel hittad mördad | Nyheter | Aftonbladet
  Vastaa viestiin