Plazan keskustelut etusivu
» Rekisteröidy käyttäjäksi
» Unohditko tunnuksesi?
Matkalaukku etusivu
Mene takaisin   Plaza keskustelut – Plaza > Matkalaukku > Kaupunkilomat > Yleistä kaupunkilomista
Keskustelujen ohjeet

Vastaa viestiin
 
Työkalut Hae ketjusta
07.07.09, 17:06   #1 (linkki)
italiaano
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
6.30 aamulähtö venetsiaan- milloin kentälle??

Hei, tietääkö joku miten ajoissa ( riittääkö 1 t) pitää olla Hki-Vantaalla että ehtii hyvin koneeseen? Kyseessä ei ole suora lento, joten omaa chekkausta en taida pystyä tekemään.
Aamupala hotellissa alkaa 4.45, ehtiikö hotkaista vai unohtaa?
Joku kertoi auloista 2,3 ja 4 - onko joku vähemmän ruuhkainen?
  Vastaa viestiin
07.07.09, 21:43   #2 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Ruuhka-Suomi
Viestejä: 601

Jos lennot ovat samalla lipulla ostettuna esim. KLM:ltä tai Lufthansalta tai Finnairilta, nettilähtöselvityksen pitäisi onnistua ihan hyvin - kannattaa ainakin yrittää. Lennon vaihto ei mitenkään välttämättä ole nettilähtöselvityksen este!


Jos hotelli on lähellä lentokenttää (joku lentokenttähotelleista, esim. Bonus Inn), ehtii tuossa imaista aamiaisen pikaisesti ja lähteä sitten viideltä kentälle taksilla (kentällä 5.15, eli yli tunti ennen lennon lähtöä). Kauempaa lähtiessä ei ehkä kannata riskeerata...


Lähtöselvityksen ruuhkaisuudesta ei pääse kuin käyttämällä nettilähtöselvitystä tai lähtöselvitysautomaattia ja välttämällä sitä varsinaista jonoa viimeiseen asti. Sen sijaan sitten kun olet päässyt laukuista, aulan 4 turvatarkastusjono on usein lyhin ja vastaavasti Finnairin aulan 2 jono on kamalan pitkä.

Pahin ruuhka alkaa kentällä vasta lähempänä seitsemää, 7.15-8.15 lähtee hirveä läjä reittilentoja erityisesti Euroopan kentille ja silloin sitä ruuhkaa sitten on - mutta ei viiden jälkeen vielä pahasti.
  Vastaa viestiin
07.07.09, 21:53   #3 (linkki)
italiaano
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Kiitos, eiköhän sitten pärjätä. Bonus Innistä on luvattu lentokenttäbussikuljetus, jos esim. lähtö klo 5 niin pitäisi ehtiä.
Ja itse en ole ruuhkissa joutunut olemaan kertaakaan, kuullut vaan että heinäkuu on aika hektinen kentällä.
  Vastaa viestiin
07.07.09, 23:15   #4 (linkki)
lennä sitten seuraavalla koneella
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Noh, tsekkausjono kesti 1,5h ja turvatarkastusjono lähes 2h joten uskallan väittää ettet kerkeä koneeseen jos varaat vain 1,5 h.
  Vastaa viestiin
08.07.09, 10:07   #5 (linkki)
italiaano
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Edellinen vastaaja taas väitti ettei noin aikaisin olisi vielä kovin ruuhkaista. Lensin toukokuussa Itävaltaan ja hyvin oli luppoa ainakin silloin. Tylsää siellä aamusella on turhan aikaisinkaan istusella, varsinkin jos katsoo nuo eri aulat ja jonot....noh, nähdäänpä sitten.
  Vastaa viestiin
08.07.09, 13:52   #6 (linkki)
 
Rekisteröitynyt: 06/2006
Sijainti: Ruuhka-Suomi
Viestejä: 601

Nimimerkille "lennä sitten seuraavalla koneella" on raukalla tainnut olla tosi huono tuuri ja kohdalle on osunut yksi niistä kaikkein ruuhkaisimmista kesäpäivistä (tai sitten turvatarkastajien lakkopäivä), koska noin pitkään en ole ikinä Helsinki-Vantaalla jonotellut (maailman suurilla kentillä on kyllä joskus mennyt tuntikin...). Se kahden tunnin turvatarkastusjono on luultavasti siinä Finnairin aulassa (kakkosessa) - tosin lomalaisilla menee turvatarkastukseen kauemmin, kun eivät ole niin tottuneita riisumaan sitä tätä ja tuota ja voi olla nesteitä ja kaikkea muuta, mitä ei saa viedä tarkastuksesta läpi.
Siinä vaiheessa kun Helsinki-Vantaan lähtöselvitysjono kestää yli puoli tuntia myöhästyy koneesta jo aika moni muukin, kun ei tuollaiseen ole totuttu...

Niin ja jos lähtöselvitys on tehty, olen aina selvinnyt laukkujen jättämisestä baggage drop-tiskille alle puolen tunnin, pahassakin ruuhkassa - ja tämän vuoksi kannattaakin aina yrittää tehdä lähtöselvitys etukäteen.
JOS lähtöselvitystä ei jostain syystä voi tehdä etukäteen ja jos lähtö on viikonloppuaamuna, kannattaa ehkä mennä kentälle aikaisemmin, n. 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Mutta edelleenkin kyllä kokemuspohjalta väittäisin, että ainakin arkiaamuina on kentällä aika rauhallista ennen kuutta; ei siellä kyllä ole paljon mikään aukikaan siihen vuorokauden aikaan...
  Vastaa viestiin
08.07.09, 14:29   #7 (linkki)
lähtöselvitys
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Miten tehdään

Miten tehdään lähtöselvitys etukäteen netissä? Mistä silloin saan paikkaliput koneeseen, entäpä sen tarranauhan matkalaukkuun?

Miten tuon selvityksen voi tehdä kentällä automaatilla? Kerran sitä siellä katselin, vaan en ymmärtänyt mitään.

Kiitos asiallisista vastauksista!
  Vastaa viestiin
08.07.09, 14:54   #8 (linkki)
SiruT.
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Netissä lähtöselvityksen voi tehdä tiettyjen yhtiöiden reittilennoille. Esim. ilmailulaitoksen sivulta voit tarkistaa, voiko käyttämäsi yhtiön Helsingistä alkavalle lennolle tehdä lähtöselvityksen netissä. Selvityksen teko on yleensä hyvin yksinkertaista, seuraa vain ruudun ohjeita. Paikkalipun (boarding passin) saa itse tulostettua, tai jos tulostusmahdollisuutta ei ole, se hoituu myös Baggage drop -tiskillä, josta saat sen tarranauhan laukkuusi. Automaattikin opastaa eteenpäin eikä kysy kovin vaikeita. Useimmiten paikalla on myös henkilökuntaa auttamassa automaattien käytössä. Rohkeasti vain kokeilemaan!
  Vastaa viestiin
08.07.09, 16:32   #9 (linkki)
lähtöselvitys
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
Miten tehdään

Kiitos vastauksesta. Täytyy yrittää...
  Vastaa viestiin
30.07.09, 21:24   #10 (linkki)
manchester
(Vierailija)
 
Viestejä: n/a
ehdittiin hyvin

meillä oli lähtö 6.7 maanantaina klo 6.45. Mentiin shuttlebussilla Cumuluksesta klo 5. Hyvin ehti! KLM lento
  Vastaa viestiin