Venäjä pulittaa 9 miljardia euroa Sotšin talvikisoista

Viestiketju osiossa 'Kotimaa' , käynnistäjänä hevosmies, 05.07.2007.

 1. hevosmies New Member

  liittynyt:
  22.11.2006
  Viestejä:
  2 194
  Saadut tykkäykset:
  0

  Torstai 05.07.2007 klo 09:47 (päivitetty to 09:55) Kauppalehti Online

  Mika Vuorio


  Venäjän suosituin kesälomapaikka valittiin torstaiyönä vuoden 2014 talviolympialaisten isännäksi.

  Talouskehitysministerin German Grefin mukaan Sotšin talvikisat maksavat Venäjälle yhdeksän miljardia euroa.

  Noin 5,5 miljardia euroa tulee Venäjän valtion budjetista, 202 miljoonaa maksavat paikalliskunnat ja 3,7 euroa tulee budjetin ulkopuolelta, muun muassa yksityissijoittajilta.

  Kisojen markkinointibudjetti on 22 miljoonaa euroa.  --hvm--

  Monet eiväy uskoneet Sotsin mahdollisuuksiin tulla valituksi,mutta onnea vaan heille.

  Sotsi on hieno alue ja varmasti kisoihin mennessä huippukunnossa.

  Toki persaukisten on sinne turha raahautua nytkään, puhumattakaan kisojen läheisyydestä.

  Maailman lomakohteista hintataso jo nyt top 10 :ssä.
  Tänään jos lennät Sotsiin ja majoitut Adlerin kentän lähistöllä olevaan Turk-Centeriin ystävällinen virkailija ilmoittaa 2hh huoneen perushinnaksi 600 usd hintaan ei sisälly aamiaista.

  Mutta Hotelli tarjoaakin sitten (lisä) rahaa vastaan kaiken mitä sillä ylipäätään saa.

  Jugoslaavien -70 luvun lopulla rakentama valtava hotellikeskus Dagomys on 30 km kaupungista ja siitä vuoreile on lyhyt matka missä kisat pidetään.

  Neuvostoliiton romahduksen yhteydessä,Kremlin ja presidentti Jeltsinin hallitsemat piirit ryhtyivät pelastamaan Dagomysiä,hankkivat koko alueen omistukseensa, tämän päivän valtijoista en tiedä.
  Lomakeskus on pessyt kasvonsa ja tekee sitä edelleen, hotelliluokitus tulee maailman top 100:aan,luokitus tähdiksi haetaan 7 tähteä.

  Venäläiset eivät kovin innokkaasti ole Sotsia markkinoimassa länsiturismin pilattavaksi, siksi sinne ei ryhmämatkojakaan euroopasta ole juurikaan järjestetty, USA.sta ja Japanista kylläkin,samoin Istanbulista pääse ilman viisumeja molempiin suuntiin, suhde Isatanbulin ja Sotsin välillä on vähän sama kuin Hki-Tallina meilä.

  Hevosmies kuuluu niihin,jotka ovat kävelleet Sotsin korkeimmalle Ahur vuorelle, alhaalta huipulle ja takaisin,mutta silloin presidentit olivat Kekkosia ja ulkoministerit Väyrysiä.
   
 2. Karjuaho New Member

  liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  4 831
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ihmisoikeudet Venäjällä ovat sitä luokkaa, että kisoja ei olisi pitänyt missään tapauksessa myöntää sinne. Äänestäjät nuolivat Putinin persettä tilanteessa, jossa olisi pitänyt pitää pää kylmänä ja äänestää vaikka vinkuintiaa. Putin tuudittautuu ajatukseen, että hän voi tehdä maansa ihmisille just mitä tahtoo ja silti häntä pidetään ihmeellisenä johtajana. Jos minulta kysyttiin, niin kisat eivät olisi näissä olosuhteissa olleet missään tapauksessa Venäjällä.
   
 3. oli karkki Active Member

  liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  10 051
  Saadut tykkäykset:
  15
  Karjua vituttaa.
   
 4. Karjuaho New Member

  liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  4 831
  Saadut tykkäykset:
  2
 5. Karjuaho New Member

  liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  4 831
  Saadut tykkäykset:
  2
  Unohdin pistää tuohon edelliseen juttuun ( ? ) kysymyksen, että mistä ne kisoihin tarvittavat rahat otetaan, kun tänä päivänä venäläinen pienipalkkainen on todella pienipalkkainen, alle kaikkien normien. Pyytääkö Putte hallituksen todellisia oligarkkeja löysyttämään lompsansa nyörejä? Hodorkovskista ei ole enää auttajaksi. Paitsi sitten, kun hänestä tulee seuraava pressa sitten kun, tai jos hän pääsee elävänä vankilasta.
   
 6. antisossu New Member

  liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  8 894
  Saadut tykkäykset:
  3
  Olympialaiset ovat ihan hyvä juttu, kuten Tähtien Sotakin. Neukkula meni konkurssiin rahoittaessaan vastaiskua imaginaariselle avaruuspuolustukselle, joten Olympialaiset ovat huomattavasti rauhallisempi kohde. Konkurssia ei tule, lienee tulossa historian komeimmat kisat, rahasta ja tuotosta viis, ryssä pesee naamaansa.
   
 7. hevosmiehen veli New Member

  liittynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti käännösvirhe oli tuottanut viime yönä otsikoihin tuon vaatimattoman 9 miljardin euron satsauksen, jokainenhan sen ymmärtää,ettei sillä mitään saada hoidettua,nyt se on korjattu aloitusbudjetiksi 12 miljardia,lisää tulee jos tarvitaan.
   
 8. J.E.Vanaja Hauptmann

  liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  20 812
  Saadut tykkäykset:
  30
  On ryssällä perkele varaa laittaa 12 miljardia johonkin hiihtokisoihin, mutta ei varaa rakentaa yhden kaupungin paskavesien käsittelylaitosta. Ryssien ihmisoikeusasiat eivät suuremmin kiinnosta eikä vaivaa, kun siellä ei semmoista asiaa ole ikinä tunnettukaan. Mun puolestani kiusatkoot toisiaan, mutta antaisivat Länsi-Euroopan olla rauhassa.
   
 9. E.T. Active Member

  liittynyt:
  02.02.2007
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  13
  No, olkaamme iloisia että nuo 12 miljardia menevät sentään Sotshin talviolympialaisiin eivätkä asevarusteluun. Sehän se ilmeisesti olisi se toinen vaihtoehto, koska rahaa ei tunnu sitten millään ohjautuvan ympäristön hyväksi. Nytkin Venäjä suunnittelee laajaa hiilivoimaloiden rakennusohjelmaa, jotta kaasua säästyisi ulkomaille vietäväksi...
   
 10. antisossu New Member

  liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  8 894
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sotshi on kohta jetsetin lomaranta. Amupäivällä laskettelemaan ja iltapäivällä rantalomaa, yö biletetään muuten vain ja kaikki maksaa, mutta huviporukan ei tarvitse hintoja kysellä. Niin sinne matkustavat pian suomalaisetkin julkkikset. Tietysti asia on kohdallaan, jos vastaavasti aseita vähenisi, mutta tuotto taitaa olla pitkällä aikavälillä investointeja suurempi.
   
 11. hevosmiehen veli New Member

  liittynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmasti noin tapahtuu kun sanot.
  Sotsi on jo pidempään kuulunut Moskovalaisten varakkaiden lomakohteisiin, pikkuhiljaa sieltä on työnnetty perinteiset työnsankareina kylpylälomia saaneidrn hoitolaitokset katepillareilla kumoon, tilalle nousee todellista luxusta.

  Venäläiset sanovatkin,että ne voivat käydä sikailemassa lännen saastuneissa lomakohteissa missä huumeet ja rettelöinti on jokapäiväistä,samoin neekerit,musulmaanit ja muut aapinat haitaksi.
  Venäläisten Sotsissa, ei sellaisia ongelmia rikkaiden harmina enää ole, siisti valkoinen,turvallinen kaupunki.
  Dagomysin aurinkorannalla rantatuolille voi jättää 70 000 euron rolexin kun käy pulahtamassa meren sinisissä aalloissa, kello on varmasti paikallaan kun tulet takaisin,koska niillä jotka tarvitsevat sellaista on itsellään samanlainen tai kalliimpi.
  Näin kertoilee yksi vuosikausia siellä lomaillut venäläisyrittäjä, miksemme uskoisi.

  Thaimaan lomakohteita pidetään hyvin turvallisina,sikäläisen matkailua hallitsevien mafioiden tulot riippuvat kokonaan turistien luottamuksesta ja halusta tulla takaisin.

  Venäläisten omassa lomaparatiisissa lomailee pääasiassa heidän omat mafiosonsa, selvää on että turvallisuus siellä on huippuluokkaa, pikkuvarkaat katuvat syntymäänsä jos ovat sattuneet sinne pullahtamaan.

   
 12. Karjuaho New Member

  liittynyt:
  28.06.2006
  Viestejä:
  4 831
  Saadut tykkäykset:
  2
  Joku venäläinen urheiluhullu ehti jo kiitellä kisojaen saantia ja uakoi nimenomaan demnokratian nyt Venäjällä kasvavan tai pitäisikö olla, syntyvän. Jos näin on, niin mikäs siinä, pitäköön kisansa. Vuoteen 2014 on silti pitkä matka ja siinä monta mutkaa. Ehtivät hyvin täyttää koko Kaliningradin ohjuksillaan, etteivät ne sovi laukeamaan. No ei siinäkään mitään. Toivottavasti Putte suorittaa avaushypyn isosta lentomäestä. Lavrov antaa vauhtia.
   
 13. E.T. Active Member

  liittynyt:
  02.02.2007
  Viestejä:
  1 734
  Saadut tykkäykset:
  13
  Noista Venäjän mafiapomoista tulee mielen se Pietarin seuduilla toiminut natshalnik (pomo), jota nykyviipurilaiset muistelevat yhä kauhulla (ja kunnioituksella). Hänestä käytettiin nimeä Mogila (Hauta). Aina hänen käytyään kaupungissa, reviiriään tarkastamassa, lähistöltä löydettiin useita ruumiita. Lieneekö nyt lomailemassa Sotshissa?
   
 14. hevosmiehen veli New Member

  liittynyt:
  24.01.2007
  Viestejä:
  321
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suomalainen Bangokissa työskentelevä agentti, näytti minulle, siellä ilmestyvää lehteä oikeastaan kirjaa,siinä oli kuukausittain n. 3000 tuntemattomalla tavoin hävinneen tai yllättäen kuolleen ihmisen tiedot joita ei nyt "toistaiseksi" oltu voitu selvittää.

  Tämä agentti tiesi kertoa,että tuohon lehteen nimensä saaneet,olivat jotenkin ymmärtäneet asemansa tai yhteiskunnalliset tehtävänsä väärin, lopputulos oli sitten tuo.

  Venäjälläkin saattaa yksityisen ihmisen turvallisuus tilanne jopa parantua, kunhan järjestäytynyt rikollisuus ehtii yhteiskunnallistumaan,siitä on jo merkkejä mm. tulliorganisaatioissa havaittavassa.

  Rikolliset sitten tappavat etupäässä vai toisiaan,tietysti siinä sivussa poliiseja,syyttäjiä,tuomaraita,kuvernöörejä,pankkiireja yms. koska turhaahan kaikkia pikkujuttuja on penkoa niin perusteellisesti.
   
 15. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  19 424
  Saadut tykkäykset:
  8 530

  Kaikki me tiedämme, että noin se ei mennyt. Kisat maksoivat 50 miljardia ja sokerina pohjalla:


  Sotši-urakat kaatoivat venäläisen rakennusjätin.

  Venäläinen rakennusyhtiö Mostovik osallistui muun muassa Sotšin olympialaisten jäähallin rakentamiseen.
  Sotšin olympialaiset ovat vetäneet yhden Venäjän suurimmista rakennusyhtiöistä konkurssiin.

  Nyt Sotsi on kuin aavekaupunki. Krimin konflikti ei ainakaan auta turismia.
   
 16. oli karkki Active Member

  liittynyt:
  11.06.2006
  Viestejä:
  10 051
  Saadut tykkäykset:
  15


  Joutuukohan tuon rakennusfirman johtajan muijja nyt kerjuulle ???
   
 17. Osi1 Well-Known Member

  liittynyt:
  07.12.2006
  Viestejä:
  9 502
  Saadut tykkäykset:
  197
  ja sitä "lääväkasaa" rakennettiin vielä ja kokokisojen ajankin eikäole vieläkään valmis, mutta Putiinille ja hänen olikarkki konnille se oli oiva sampo josta kiskaisivat vähintäänkin 20 miljardia liiveihinsä,...kyllään tämäänsä "vallu" on hetikohta joon pisnesmiehiään heti kerralla joos kumminkin!...Osi
   
 18. baccara Well-Known Member

  liittynyt:
  30.06.2008
  Viestejä:
  3 535
  Saadut tykkäykset:
  1 911
  Minä nim."baccara", olen ent. nimimerkki "hevosmies".
  Olihan selvää, että mitkään miljardit, eivät puhdista Venäjän julkisuuskuvaa, edes Sotsin julkisuuden voimalla, huolimatta myöhemmistä, kymmenien miljardien panostuksista.
  Vanha sanonta on, että "kannettu vesi ei kaivossa pysy" pitää paikkansa, erityisesti suhtautumisessa Venäjään.
   
 19. baccara Well-Known Member

  liittynyt:
  30.06.2008
  Viestejä:
  3 535
  Saadut tykkäykset:
  1 911
  Monet ylpeät Venäläiset tuttavani, ovat kysyneet, onko Venäjä pyytänyt jotain apua kisojen läpiviemiseen.
  Todellakaan, tiedossani ei ole po. avunpyyntöjä.
   
 20. Tarkkailija Well-Known Member

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  21 170
  Saadut tykkäykset:
  80
  Kaikkihan me tiedämme että jälkiviisaus on viisauden surkein esiintymismuoto.
  Mutta kun odottaa seitsemän vuotta tilaisuuttaan niin kyseinen 'viisas' ei ole enää jälkiviisas vaan peräti jälkiviisastelija.
   
 21. Sarvi-Jaakko Sir Love Casanova

  liittynyt:
  20.01.2014
  Viestejä:
  228
  Saadut tykkäykset:
  5

  Kiva, kun Herra Tarkkailijalla on mielipide joka asiaan. Taidat olla tyhjäntoimittaja.
   
 22. Tarkkailija Well-Known Member

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  21 170
  Saadut tykkäykset:
  80
  En ole tyhjäntoimittaja vaan asiantuntija jonka osaamista ostetaan erinäisiin projekteihin. Ja vielä on sitä osaamista saatu kaupaksi kotikulmilla, ei ole tarvinnut häntä koipien välissä lähteä ulkomaille elintasopakolaiseksi.
   
 23. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  19 424
  Saadut tykkäykset:
  8 530

  No, no tarkkis. Pylly pois tyynyltä. Ei mopolla mahottomia. Suomalaisia on muuttanut runsaasti Viroon, vaikka he eivät ole täällä kirjoilla.
   
 24. Tarkkailija Well-Known Member

  liittynyt:
  21.06.2006
  Viestejä:
  21 170
  Saadut tykkäykset:
  80
  Näin olen antanut itseni ymmärtää että kun Viro on vielä 'kehitysmaa' sekä lainsäädännön että erityisesti lainvalvonnan suhteen niin sinne tosiaan olisi siirtynyt runsaasti monien maiden talousrikollisia.
   
 25. Hadermann Mõisnik, Karjakasvataja

  liittynyt:
  17.11.2011
  Viestejä:
  19 424
  Saadut tykkäykset:
  8 530
  Minäkin pidän suomalaista virkamieseläkeläistä rikollisena. Suomalaiset eläkeläiset ovat siis läpeensä rikollisia.
   

Jaa tämä sivu